начало

Съдът върна в ареста актьора Димо Алексиев Съдът върна в ареста актьора Димо Алексиев

Лихвоточките

Казуси за недвижими имоти

Лихвоточките

Мнениеот Велислава Попова » 02 Фев 2004, 16:28

Здравейте!
Въпроса ми е свързан с лихвоточките: майка ми има над 100 000 лихвоточки. На каква стойност са и има ли начин да ми ги прехвърли на мен, защото искам да кандидатствам за общинско жилище
Велислава Попова

Re: Лихвоточките

Мнениеот kiara » 02 Фев 2004, 16:47

Лихвоточките към момента се компенсират с 0,03 лв. на лихво число. Майка Ви не може да Ви ги прехвърли в момента, това е можело да стане до 1992г. Сега правоимаща по закон да си ги получи е тя, и то ако е подала необходимите документи в Комисията по чл.8 ал.2 от ЗУЖВГМЖСВ към съответната община, в региона на която е издадена книжката, а след това одобрена от същата комисия и от Националния компенсационен фонд. Съвета ми е да не разчитате много на общинско жилище, а да купи такова от свободния пазар , за да може да я компенсират със съответната сума. В нотариалния акт /ако е станала правоимаща по горепосочения закон/, с който ще закупи жилище на нейно име трябва да фигурира едно изречение, че ..."Сделката е склячена при условията на ЗУЖВГМЖСВ". Ако искате повече информация се обърнете към Комисията в общината , където е издадена книжката.
kiara
Младши потребител

Re: Лихвоточките

Мнениеот Pitast » 26 Юни 2004, 16:12

Ako moze i az da popitam nesto po tozi kazus:
Da recem che maikata kupuva ziliste ot svobodnia pazar s pomosta na lihvotockite. Ste ima li pravo sled tova tia bezproblemno da dari zilisteto na dusteria si, vupreki che v notarialnia akt ste pise che "Сделката е сключена при условията на ЗУЖВГМЖСВ" . Vuobste moze li nuzdaesti se liza (kakvito se scita che sa klasiralite se po ЗУЖВГМЖСВ) bezproblemno da prodavat ili dariavat pridobiti s lihvotocki imoti?
Pitast

Назад към Имотни казуси