- Дата и час: 24 Ное 2024, 22:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Вещи лица-правомощия
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Вещи лица-правомощия
Колеги, в едно трудово дело поисках експертиза за изчисляване на лихви. Посочила съм главниците по фишове, които са приложени по делото. Вещото лице, обаче, не започва експертизата и смята че не може да я направи, защото нямал достъп до счетоводството на ответника. Не мисля, че е прав, вие какво ще ме посъветвате?
- zvezda
- Потребител
Re: Вещи лица-правомощия
v momenta imam to4no takyv slu4ai - rabotodatelia ne dopuska i ne dava na veshtoto lice da proveri s4etovodstvoto mu za ustanoviavane na daljimite zaplzti i lihvite varhu tiah na rabotnik, no veshtoto lice se syglasi da napravi expertizata samo vaz osnova na dokumentite po deloto - imenno izdadenite ot rabotodatelia fishove.
Na osnovanie chl. 128 al.2 ot GPK moje da iskate ot syda da prieme za dokazani faktite /che poso4enite sumi se daljat/ poradi sazdavanite ot otvetnika pre4ki za sybirane na dopusnatoto ot syda dokazatelstvo chrez expertizata.
Na osnovanie chl. 128 al.2 ot GPK moje da iskate ot syda da prieme za dokazani faktite /che poso4enite sumi se daljat/ poradi sazdavanite ot otvetnika pre4ki za sybirane na dopusnatoto ot syda dokazatelstvo chrez expertizata.
- advokat_vr
Благодаря, колега, много ми помогнахте. Приятен уикенд!
- zvezda
- Потребител
Без да искам да ви наруша уикенда... По трудово дело "зловещото лице" направи оценка. Свърза се с клиента ми и от името на работодателя го увещава за разсрочено плащане. Клиента, който скъпи колеги, вече не беше човека влязал доброволно в кантората, защото е изпаднал в беда, а дявол го знае. Идва, плаче да прекратим делото да остане на работа. Вярвал им. Имаше да взема около 4 500лв. Питам защо? Нямал пари да ми плати! Делото тече вече на второ заседание. Излиза с решение, ответника осъден. Моля съда да ми определи възнаграждение по устан. мат. интерес, защото първоначално съм получила 40 лв., делото трудово. Клиента работи и не му плащат. СЪДЪТ - НЕ. Обжалвам! С обратна разписка по пощата. Получавам съобщение, че ще прекратят далото. Обжалвам! Няма я жалбата! Адвокатите ....
- lu
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|