начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Вещи лица-правомощия

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Вещи лица-правомощия

Мнениеот zvezda » 05 Ное 2004, 10:35

Колеги, в едно трудово дело поисках експертиза за изчисляване на лихви. Посочила съм главниците по фишове, които са приложени по делото. Вещото лице, обаче, не започва експертизата и смята че не може да я направи, защото нямал достъп до счетоводството на ответника. Не мисля, че е прав, вие какво ще ме посъветвате?
zvezda
Потребител

Re: Вещи лица-правомощия

Мнениеот advokat_vr » 05 Ное 2004, 11:08

v momenta imam to4no takyv slu4ai - rabotodatelia ne dopuska i ne dava na veshtoto lice da proveri s4etovodstvoto mu za ustanoviavane na daljimite zaplzti i lihvite varhu tiah na rabotnik, no veshtoto lice se syglasi da napravi expertizata samo vaz osnova na dokumentite po deloto - imenno izdadenite ot rabotodatelia fishove.
Na osnovanie chl. 128 al.2 ot GPK moje da iskate ot syda da prieme za dokazani faktite /che poso4enite sumi se daljat/ poradi sazdavanite ot otvetnika pre4ki za sybirane na dopusnatoto ot syda dokazatelstvo chrez expertizata.
advokat_vr

Мнениеот zvezda » 05 Ное 2004, 11:33

Благодаря, колега, много ми помогнахте. Приятен уикенд!
zvezda
Потребител

Мнениеот advokat_vr » 05 Ное 2004, 11:52

Blagodaria i az, Priaten i na vas!
advokat_vr

Мнениеот lu » 06 Ное 2004, 22:25

Без да искам да ви наруша уикенда... По трудово дело "зловещото лице" направи оценка. Свърза се с клиента ми и от името на работодателя го увещава за разсрочено плащане. Клиента, който скъпи колеги, вече не беше човека влязал доброволно в кантората, защото е изпаднал в беда, а дявол го знае. Идва, плаче да прекратим делото да остане на работа. Вярвал им. Имаше да взема около 4 500лв. Питам защо? Нямал пари да ми плати! Делото тече вече на второ заседание. Излиза с решение, ответника осъден. Моля съда да ми определи възнаграждение по устан. мат. интерес, защото първоначално съм получила 40 лв., делото трудово. Клиента работи и не му плащат. СЪДЪТ - НЕ. Обжалвам! С обратна разписка по пощата. Получавам съобщение, че ще прекратят далото. Обжалвам! Няма я жалбата! Адвокатите ....
lu

Назад към Трудово право