Здравейте!
Преди около 4-5 месеца (между 1-ви и 6-ти май) ми съставиха акт за нередовен пътник в градския транспорт в София. В момента в който, контрольорите се качваха в автобуса аз си продупчих билета и след това при проверката те заявиха, че нямам това право и са ме видели. Логично ме свалиха и се започнаха едни разпри. Аз отказах да заплатя глоба и те ми съставиха акт, който аз нито съм подписала, нтио те ми дадоха копие от него.
Сега няколко месеца по-късно те отиват да ме търсят на адрес по ЛК, но аз от години не живея там и родителите ми отказваш да подпишат каквото и да било.
Въпросът ми е следният: без да са ми дали копие от акт при съставянето му имат ли право да ми налагат административно наказание? Имам ли право аз сега да обжалвам? Изобщо към кого да се обърна, за да проверя на какъв етап е процедурата, за да не се стига до съдия частен изпълнител?
Благодаря предварително.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 00:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ГЛоба в градски транспорт
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ГЛоба в градски транспорт
Замислете се - ако можеше без последствия всеки да отказва да подпише и всеки да е безхаберен към това дали получава акта или не, щеше ли да я има разпоредбата за съставяне на акт за констатиране на административно нарушение?
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
kbelcheva написа:Здравейте!
за да не се стига до съдия частен изпълнител?
.
Няма да е частен съдия изпълнител, а ще е публичен изпълнител.
- kolegat
- Потребител
nikolov__ написа:А вие заедно с тях ли се качихте?
Въпросът е неуместен/нелогичен - след като са твърдяли "че са видели", логично е, че твърдението им е включвало (1)"виждане" на качването на пътника и (2)непродупчването на билета, а не само последното.
Освен това, въпросът е също и ирелевантен - те са двама (свидетели), тя няма (вече) свои свидетели.
Ще се стигне и до публичен изпълнител. Вероятно.
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
1.Въпросът е зададен към kbelcheva.
2.Зададен е преди всичко с чувство за хумор и въпреки това има своята логика.
3.От къде ви хрумна
4.Колкото до вероятността да се стигне до публичен изпълнител - нулева, което не изключва
възникването на друг тип неблагоприятно последици.
2.Зададен е преди всичко с чувство за хумор и въпреки това има своята логика.
3.От къде ви хрумна
, като kbelcheva заявяваeurolinker написа:че твърдението им е включвало (1)"виждане" на качването на пътника и (2)непродупчването на билета, а не само последното.
kbelcheva написа:аз си продупчих билета и след това при проверката те заявиха, че нямам това право и са ме видели
4.Колкото до вероятността да се стигне до публичен изпълнител - нулева, което не изключва
възникването на друг тип неблагоприятно последици.
errare humanum est
-
nikolov__ - Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|