Здравейте!!!
В трудовия си договор имам клауза за тримесечно предизвестие. Подал съм молба за прекратяване на трудовия договор със съответното предизвестие. Но тъй като не мога да чакам 3 месеца, мисля да остана само един. Въпросът ми е следния:
Съгл чл 220 от КТ дължа обезщетение на фирмата в размер на 2 брутни заплати. Има ли възможност те да ме освободят като аз имам задължения към фирмата или трябва да внеса сумата и след това те да прекратят трудовото правоотношение?
Предварително благодаря!!!!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 00:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прекратяване на предизвестието към трудов договор
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
До колкото разбирам, прекратяването на трудовото правоотношение няма много общи неща със финансовите задължения, които възникват в последствие от неспазване на съответното....
Така както се очертава, ще ми удържат последната заплата, както и натрупаната отпуска за последната година.
Това ще компенсира част от задълженията ми. Но нямат право да не прекратят правоотношението след съответното писмено уведомление от моя страна.
Благодаря за съвета към кой член да се обърна
Така както се очертава, ще ми удържат последната заплата, както и натрупаната отпуска за последната година.
Това ще компенсира част от задълженията ми. Но нямат право да не прекратят правоотношението след съответното писмено уведомление от моя страна.
Благодаря за съвета към кой член да се обърна
- Christine
Molja, no az ne mislja ce imat pravo da vi udarzhat ot zaplatata za tezi obezshtetenija. Ne gi vizhdam posoceni v cl. 272 a osven tova poglednete i cl. 210, al. 5
- iata
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|