начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

трудово право

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

трудово право

Мнениеот piry67 » 27 Ное 2005, 13:27

ЗДРАВЕЙТЕ !
УВОЛНЕНА СЪМ ДИСЦИПЛИНАРНО.СПЕЧЕЛИЛА СЪМ ДЕЛОТО НА ПЪРВА И ВТОРА ИНСТАНЦИЯ, КАТО СЪМ ПОИСКАЛА САМО ПАРИЧНО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ И ЗАЛИЧАВАНЕ НА ДИСЦИПЛИНАРНОТО УВОЛНЕНИЕ.ДЕЛОТО В МОМЕНТА Е В СОФИЙСКИ АПАЛАТИВЕН СЪД И ОЩЕ НЯМАМ ОТГОВОР ПО НЕГО.ЩЕ Е ВЪЗМОЖНО ЛИ ПРЕДИ ДА СЕ ПРОИЗНЕСЕ АПЕЛАТИВЕН СЪД ДА ПОИСКАМ И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА РАБОТА?!
piry67

Мнениеот lunatik » 27 Ное 2005, 13:56

вероятно - не. Искът за възстановяване на работа (чл. 344 ал.1 т.2 КТ) се предявява в 2-месечния срок по чл. 358 ал.1 т.2 КТ, който вероятно вече е изтекъл щом нещата са вече на ІІІ-та инстанция.
lunatik
Потребител

Мнениеот net » 28 Ное 2005, 14:04

На основание чл.354, т.1 от КТ времето, през което сте останали без работа поради незаконното уволнение ще ви бъде признато за трудов стаж - от датата на уволнение до възстановяването на работа. Така, че стаж не губите. А на основание чл. 225, ал. 1 от КТ ще получите обезщетение /брутно трудово възнаграждение/ за времето, през което сте останали без работа поради уволнението, но за не повече от 6 месеца. Така че, преценявайте си. Аз мисля, че не е невъзможно да Ви възстановят на работа и преди да излезе решението на Апелативния съд. След като сте спечелили дотук, на мястото на Вашия работодател аз бих Ви възстановил.
net

Мнениеот net » 28 Ное 2005, 14:07

Не съм прочела добре въпроса Ви. Лунатик е прав.
net

Назад към Трудово право