начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Некоректен работодател

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Некоректен работодател

Мнениеот Мила » 24 Ное 2005, 18:32

Съпругът ми бе съкратен от работа по негово желание,с връчване на трудовата книжка го уведомяват,че има парично задължение към фирмата в размер на 5500 лв.,произтичащо от получени и невъзстановени парични суми преди години, Подчертавам преди години вероятно 2002,2003. През последните две години всичко е наред и никой не споменава за подобно нещо.
За обезпечаване плащането на задължението го принуждават да учреди ипотека на недвижим имот в полза на фирмата до окончателно изплащане на сумата,иначе съд.
Не съм забравила ,че живея в идиотска държава,но бих била благодарна на всеки, който ми даде какъвто и да е съвет ,има ли нещо което мога да направя,да се проверят нещата.
Има личен мотив в отношенията.Всичко е нагласено.
Мила

Мнениеот protekta » 24 Ное 2005, 19:55

Можете да направите доста неща!
Необходима е, обаче, повече информация.
Как са го уведомили за задължението?
Какво означава "принуждават го" ? Той все още не е учредил ипотека, нали?!
За какво са получавани сумите, които се претендират? Като служебни аванси ли са оформяни?
protekta
Потребител

Мнениеот Гост » 24 Ное 2005, 20:54

Много благодаря за вниманието.
За съжаление ипотеката е факт, ако не се съгласи с ипотека отива на съд,това е принудата.
Сумите са получени като служебен аванс.
Гост

Назад към Трудово право