начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

otgovorete mi na pismoto ot 28.02. 2002

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

otgovorete mi na pismoto ot 28.02. 2002

Мнениеот rumen » 27 Апр 2002, 19:35

zashto ne otgovariate na moeto pismo. mnogo se izviniavam, che pismoto mi e tolkova dulgo, no se nadiavam da mi otgovorite na temata, koiato e posochena vyv vashata stranica.
rumen

Това е писмото

Мнениеот pismoto » 27 Апр 2002, 23:31

здравейте казвам се румен, роден съм в софия, понастоящем живея в асеновград. имам няколко въпроси към вас и се надявам да ми отговорите: когато майка изостави детето си и подпише декларация, че се отказва от правата си над това дете има ли възможност тя да не желае да си даде данните като например, къде е родена и точно егн? има ли случай, в който незаконни родители, например бащата отказва да даде име и фамилия на детето, които също да откажат да си дадат данните например къде са родени и точно егн? възможно ли е когато майката подаде декларация за отказ от детето в сътветният районен съд, тя като попълни декларацията и да не попълни данните за единен граждански номер, а същото се отнася и за двамата незаконни родители, които ще направят същото като тази майка, която знае или не я интересва, че "любовникът" ще признае това дете. по ирония на съдбата аз нямах щастието да бъда сред категорията на осиновените деца, тъй като в удостоверението за раждане липсват последните четири цифри от егн-то на моята майка и включая и моето егн моето егн е: 7606120000 а егн на моята майка е: 6010250000 доколкото знам, тези данни са невалидни и следователно в нейната молба за отказ с дата 16 юни 1976 липсват паспортни данни и егн-е. директорът на детският дом в детско селище "качулка" уведоми това семейство, че няма точни данни откъде съм роден, тъй като липсвали данните на майката и бащата и следователно, тази декларация за отказ/осиновяване била невалидна, тъй като липсвали данните на двамата родители и не се знаело дали те няма отново да ме потърсят. моите осиновители ми казаха всичко това и като навърших 18 год. същото попитах и директора, той бе абсолютно откровен с мене и ми каза, това което е казал и на моите осиновители. в община сливен ми извадиха егн 7606125988 но уви осиновяването пак не се осъществи! през 1997 година отидох в софия с молба до есграон да ми се извади удостоверение за раждане /дубликат, не оригинал/ тогава внимателно се загледах в празните кутийки за попълване на егн и следователно директорът от сливен детско селище "качулка" се оказа наистина прав. в удостоверението за раждане, издадено на 25 юли 1997 година от софийски район "триадица" есграон към същата община/район от изпълнител гражданско състояние лефтера топалова. от там получих информация, че не е сигурно дали съм роден в софия и моето егн, както и на моите незаконни родители не са вписани в регистъра. моля да бъда извинен за изчерпателните подробности в писмото си. надявам се да ми отговорите!
pismoto

RE: Това е писмото

Мнениеот remo » 29 Апр 2002, 06:52

Уважаеми Румене, Към 12.06.1976г. не е имало ЕГН, а само чл. 6 от Закона за лицата и семейството: Чл.6. (Изм. - Изв., бр. 15 от 1953 г.) Всяко лице носи име, което се състои от собствено име, бащино име и фамилно име. И трите части на името се вписват в акта за раждането. Собствено име е името, дадено на лицето при раждането му, бащино име е собственото име на бащата, а фамилно име е онова на дядото или на рода на бащата, с което той е известен в обществото. Извънбрачното дете има за бащино и фамилно име собственото и фамилното име на бащата, ако посленият е установен чрез припознаване или съдебно решение, или на майката - в противен случай. Осиновеният може да приеме собственото и фамилното име на осиновителя като свое бащино и фамилно име. Тази промяна трябва да се впише в определението, с което се допуща осиновяването. ЕГН е въведено с постановление на МС № 15/08.04.1977г. По този начин твърдението,че не можеш да бъдеш осиновен / това ли всъщност е проблема ти??? /, поради липса на ЕГН на родителите в декларацията за отказ - не е вярно. Данните които се попълват за регистрите на ЕСГРАОН, се предоставят от самата майка още в родилен дом, и ако тя не желае, дори бащата да иска да признае бащинство, тя може да го впише като "неизвестен". Смятам, че проблема ти е разрешим, стига с него да се заеме адвокат. Опитите ти сам да си решиш проблема, от това, което поднасяш като информация, са обречени на провал. Вземи си един свестен адвокат и, до 3 месеца най-много, ще си забравил проблема! Успех!
remo

Назад към Семейни казуси