Преди повече от 3 месеца си купихме имот - къща с градина, като влязохме във владение в деня на изповядване на сделката пред Нотариус.
Бившият собственик "VIP" продължава да ни притеснява с присъствието си като твърди, че трябвало да си вземе това или онова, пристига с членове на семейството си, парадирайки с оръжие на кръста и събира от двора и къщата какво ли не - стълбовете от изсъхналото си лозе, което лично аз изкорених, счупвайки главата си с един от тях, дървенца или метал, които стават само за вторични суровини, дори и кабел с подвижна ел. крушка. ТОЙ твърди, че е в правото си да вземе складово помещение, долепено до къщата и навес, които са трайно прикрепени, но не са описани подробно в нотариалния акт.
КАКВО ВСЪЩНОСТ СМЕ КУПИЛИ?
ТРЯБВА ЛИ В НОТАРИАЛНИЯ АКТ ДА СА ОПИСАНИ дръвчетата в градината, теракота или всяка дреболия, която е в имота, за да претендираме, че това е наша собственост?
Какво право има бившият собственик да ни заплашва, че ще ни даде под съд, за да му дадем неща, които вече сме закупили и то не евтино, от него или трябва да му ги плащаме отново?
БЛАГОДАРИМ ЗА ВНИМАНИЕТО!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 13:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Какво всъщност сме купили?
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Какво всъщност сме купили?
дръвчета ,лози и др. такива не се описват в НА , складовото помещение долепено до къщата явно е незаконна постройка и за това не е описано , но какво от това
след като сте собственик на земята сте собственик и на постройкака и насажденията
4. ПРИРАЩЕНИЯ
Чл. 92. Собственикът на земята е собственик и на постройките и насажденията върху нея, освен ако е установено друго.
напишете една жалба до полицията ,че ви притесняват ,ще ги предупредят
след като сте собственик на земята сте собственик и на постройкака и насажденията
4. ПРИРАЩЕНИЯ
Чл. 92. Собственикът на земята е собственик и на постройките и насажденията върху нея, освен ако е установено друго.
напишете една жалба до полицията ,че ви притесняват ,ще ги предупредят
- донна2
Благодарим, донна2!
Благодарности!
Мислим да пишем до Прокуратура! Бившият собственик започна да търси всякакви начини да ни трови нервите! Не бихме искали това, но...
С уважение:
Диляна Райт
Мислим да пишем до Прокуратура! Бившият собственик започна да търси всякакви начини да ни трови нервите! Не бихме искали това, но...
С уважение:
Диляна Райт
- Диляна Райт
Аз ще попитам кой написа нотар. акт - ваш адвокат, негов адвокат или нотариус
- nobody
Също и чл. 98 ЗС - Принадлежността следва главната вещ, ако не е постановено или уговорено друго.
- лунатик
to nobody
Нотариусът беше избран от тях. Покупко-продажбата се извърши чрез агенция, която би трябвало да работи най-вече за купувача или може би греша??!
- Диляна Райт
и какво му е на НА ,лехите и цветята не се описват ,колчета за домати и стълбове за лози ,също така и сгради които са незаконен строеж , складовото помещение/идете и проверете дали случайно има акт 16 за него в общината / ,да не говорим за навес ,описано е това което е било по стария акт
а ако нещо недвижимо е изпуснато то по силата на приращението е ваше ,нотариуса и агенцията няма да хукнат да гонят продавача от имота ви
вие ще предприемете действия и сами сте си виновни щом сте го пуснали да върлува там
а ако нещо недвижимо е изпуснато то по силата на приращението е ваше ,нотариуса и агенцията няма да хукнат да гонят продавача от имота ви
вие ще предприемете действия и сами сте си виновни щом сте го пуснали да върлува там
- donna
- Старши потребител
Re: to nobody
Що се отнася до агенциите за недв. имоти, те работят (не най-вече, а само и изключително) за себе си, което най-често е във вреда на купувача, тъй като сделка се сключва с парите от неговия джоб.
По темата - получихте добри съвети - Успех!
По темата - получихте добри съвети - Успех!
- cinderella
cinderella
Ако може да не включвате всички агенции за недвижими имоти под една шапка! Аз, като представител на бранша имам самочувствието и претенциите, че работя преди всичко за клиентите си! Отношението продавач-купувач е най-вече между тях самите, а агенциите посредничат за свързване на страните и уреждане на сделката.
По темата - и аз смятам, че се дадоха добри съвети! За съжаление има и такива продавачи.
Успех!
По темата - и аз смятам, че се дадоха добри съвети! За съжаление има и такива продавачи.
Успех!
- МС
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|