imam slednia vapros - moje li 4ujdenec (koito ne jivee postoianno v BG) da kupi ili nasledi apartament? sas zemiata razbrah 4e e problemati4no, no kak stoi vaprosat ako liceto e pridobilo zemia (ne zemedelska, a malak nedvijim imot s dvor) dokato e bilo oste bulgarski grajdanin, a posle e prielo dr. grajdansvo i se e otkazalo ot bulgarskoto (niakoi durjavi go iziskvat, za da se pridobie 4ujdoto grajdanstvo).
blagodaria vi za orgovorite!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 13:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
moje li 4ujdenec da pritejava nedvijimi imoti v BG
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Re: moje li 4ujdenec da pritejava nedvijimi imoti v BG
Може да! Със земята няма проблем, ако си регистрира ЕООД и имота(със земята) се придобие от дружеството!
- Гери
НО АКО ДРУЖЕСТВОТО НЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ДЕЙНОСТ ЗАПОЧВА ПРОВЕРКА ОТ ПРОКУРАТУРАТА!!!!
- monteskio
- Активен потребител
прав си монтекьо , по принцип купуват само апартамента ,без терена или само къщата ,а за дворното място на чужденеца му се учредява право на ползване -това е при покупко продажба
при наследяване по закон става интересно - значи чуденеца може да придобие земя по наследство ,но следва в 3г. срок от откриване на наследството да я прехвърли , пита се боже тоя притежава някаква си идеална част от терена , по силата на закона ако той не прехвърли земята кой подявалите ще я получи , държавата ли и заедно с нея по силата на приращението и апартамента или другите наследници
кой ще купи такава земя чудя се ,що се отнася до горите и земеделските земи има ред за изкупуване ,ако не се прехвърлят в 3г. срок , ама за земята която е в населените места , там как ще стане ,държавата ще я придобие без пари ли ........нещо не ми се връзва ти какво мислиш ?
при наследяване по закон става интересно - значи чуденеца може да придобие земя по наследство ,но следва в 3г. срок от откриване на наследството да я прехвърли , пита се боже тоя притежава някаква си идеална част от терена , по силата на закона ако той не прехвърли земята кой подявалите ще я получи , държавата ли и заедно с нея по силата на приращението и апартамента или другите наследници
кой ще купи такава земя чудя се ,що се отнася до горите и земеделските земи има ред за изкупуване ,ако не се прехвърлят в 3г. срок , ама за земята която е в населените места , там как ще стане ,държавата ще я придобие без пари ли ........нещо не ми се връзва ти какво мислиш ?
- donna
- Старши потребител
Мисля, че не трябва да се продаваме ( говоря както за самият предмет на сделката, така и за Нас - бъдещи и настоящи прависти, които продават труда си при този вид сделки - самоунижават се) ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ!!!!!!!!!!!!
- monteskio
- Активен потребител
шарен свят хора всякакви
- donna
- Старши потребител
Може да придобие, няма пречка-щом е с постоянно местожителство в страната-има всички права на местно лице, не е нужно да регистрира фирма.
Агонията и глупостите в пресата / та чак конституцията намесиха/ е от незнание на закона за чужденците и закона за паспортите/ виж ги -как им беше цялото име.............../ има изрична разпоредба ,че правата им са същите ! Успех!
Агонията и глупостите в пресата / та чак конституцията намесиха/ е от незнание на закона за чужденците и закона за паспортите/ виж ги -как им беше цялото име.............../ има изрична разпоредба ,че правата им са същите ! Успех!
- младежа
стига с тоя закон за паспортите
виж сегашната номативна уредба
какво значение има че лицето е постоянно пребиваващо във връзка с придобиването на земя -никакво , чужденец е и това няма право да придобива земя , само ако наследява по закон и то в 3г. срок от откриването на наследството следва да я прехвърли
виж сегашната номативна уредба
какво значение има че лицето е постоянно пребиваващо във връзка с придобиването на земя -никакво , чужденец е и това няма право да придобива земя , само ако наследява по закон и то в 3г. срок от откриването на наследството следва да я прехвърли
- donna
- Старши потребител
Няма нищо лошо в това да придобиват имоти в България.С тези пари предприемачите строят и създават работа за българите.От тези пари се плащат данъци. Само с това че идват да навестяват имотите правят разходи в Българи.
Капка по капка вир прави.
Капка по капка вир прави.
- ахил
4ujdenecat predi e bil bulgarin i oste kato bulg. grajdanin e kupil malko par4e zemia (ne zemedelska!). sega ve4e ne e bulg. grajdanin, i NE E postoianno prebivavast v Bg, kakvo ste stane s tazi zemia???
- ludmila s.
а сега , щом вече не е бг ГРАЖДАНИН значи няма право на земя , ако е земеделска и не е прехвърлил преди загубване на гражданството не виждам проблем държавата да я закупи по цени определени от нея
- donna
- Старши потребител
Извинявай, но ми е интересно, какви са провмощията на прокурора в тези случай. ако не ти се обяснява ми дай поне една сламка (НА,чл.), аз ще го прочета!!!
- МГТ
има предвид ,че данъчните органи са регистрирани по закона против пране на мръсни пари /само да не съм му пообъркала заглавието/ , та едно такова юл с чуждестранен капитал , което не е задължително да притежава само земя , може и други ДМА е регистрирано и не извършва никаква дейност , всичко това така или инъче се декларира в данъчното ,та при съмнение ,че това е някаква форма на пране на пари ще уведомят финансовото разузнавмане и ще започне една проверчица в това време нашият чужденец си живее живота у нас в къща с двор , която е примерно включена в капитала на ООД , друг е въпроса какво и що се констатира тая проверка ,но е напълно възможна
наскоро четох някъде из интернет статия според която се подготвя закон който следва да влезе в сила до 2007г. според който чужденците ще могат да купуват земя у нас
наскоро четох някъде из интернет статия според която се подготвя закон който следва да влезе в сила до 2007г. според който чужденците ще могат да купуват земя у нас
- donna
- Старши потребител
Abe monteskio - imeto ni ne e li juristi? ili ti go kazvash sas samoironia? :)) za pravisti govorqt ikonomistite, injenerite i ostanalite... I mi e chudno koi prokuror shte sedne da se zanimava s edno drugestvo na edin chugdenec, koeto e kupilo edin parcel s kashtichka? prokurorite da vzemat da gonqt Kljuna i Marginite, pa i ostanalite junaci - ne da se zanimavat s reket na chugdencite, ne sam li prav?
Za Ljudmila S : nqma znachenie dali zemqta e zemedelska, pokrita e s gori, ili e reguliran parcel v centura na Sofia; shtom e zemq tq podlegi na osoben regim na pridobivane ot chujdastranno lice. Nai-dobre da q prehvurli tazi zemq (trqbva da se vidiata srokovete - otkoga e zagubil BG grajdanstvoto, koga e pridobil zemqta - toest vmestwa li se v 3te godini). Ili da prodade zemqta (po-loshia variant s ogled na cenite na imotite) ili da si uchredi nqkakvo drugestvo (EOOD v negovia sluchai e dobur izbor) i da prodade zemqta na drugestvoto. V poslednia sluchai shte trqbva da dogovarq sam s sebe si, no ne bi trqbvalo da ima problem tam
Za Ljudmila S : nqma znachenie dali zemqta e zemedelska, pokrita e s gori, ili e reguliran parcel v centura na Sofia; shtom e zemq tq podlegi na osoben regim na pridobivane ot chujdastranno lice. Nai-dobre da q prehvurli tazi zemq (trqbva da se vidiata srokovete - otkoga e zagubil BG grajdanstvoto, koga e pridobil zemqta - toest vmestwa li se v 3te godini). Ili da prodade zemqta (po-loshia variant s ogled na cenite na imotite) ili da si uchredi nqkakvo drugestvo (EOOD v negovia sluchai e dobur izbor) i da prodade zemqta na drugestvoto. V poslednia sluchai shte trqbva da dogovarq sam s sebe si, no ne bi trqbvalo da ima problem tam
- S.Christov
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|