- Дата и час: 22 Ное 2024, 01:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Удостоверение за наследници
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Удостоверение за наследници
Моля да ми отговорите на следния въпрос: издадено удостоверение за наследници има ли срок на валидност и какъв е той?
- vanina
- Нов потребител
Re: Удостоверение за наследници
ако виждате пред себе си всички лица, който са посочени като наследници, съгласно издаденото удостоверение за наследници не е необходимо да вадите друго. срещала съм нотариуси, които държат на 6месечен срок на валидност. по моя преценка не би трябвало да има такъв срок.
- Дарина
Удостоверението за наследници няма законоустановен срок за валидност.
Но то трябва да отразява действителното състояние в момента. Затова е желателно(според мен необходимо) отдавна издадено удостоверение за наследници да бъде заверено от общината, че същото установява действителното положение към момента. Няма пречка да бъде издадено и ново, но от опит зная, че служителите в общината предпочитат да заверяват стари удостоверения, когато няма промени в наследниците.
Но то трябва да отразява действителното състояние в момента. Затова е желателно(според мен необходимо) отдавна издадено удостоверение за наследници да бъде заверено от общината, че същото установява действителното положение към момента. Няма пречка да бъде издадено и ново, но от опит зная, че служителите в общината предпочитат да заверяват стари удостоверения, когато няма промени в наследниците.
- Baba Yaga
Iskam da se svarja s vas.Iskam da si kupq jiliste i mi trqbva advokat
- bogomilova
Vanina написа:
>
> Моля да ми отговорите на следния въпрос: издадено
> удостоверение за наследници има ли срок на валидност и какъв
> е той?
>
> Моля да ми отговорите на следния въпрос: издадено