- Дата и час: 22 Ное 2024, 00:20 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ИЗПУСНАТ СРОК ЗА ОБЖАЛВАНЕ на решение на СОС
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
ИЗПУСНАТ СРОК ЗА ОБЖАЛВАНЕ на решение на СОС
Имам много ВАЖЕН И СПЕШЕН ВЪПРОС!!!В петък-6.-10-2023г случайно научих,че съм пропуснал срок за обжалване на решение на СОС ,публикувано само в ДВ №69 от 11.08.23г,за това,че към наш поземлен имот,находящ се в столичен квартал,върху който имаме построени преместваеми търговски сгради с Разрешение за поставяне е приложен чл 22,ал8 и чл 16 от ЗУТ.ИСКАМЕ ДА ОБЖАЛВАМЕ,но е изтекъл 30 дневния срок.Разбрахме,че решението е в съда.Може би друг засегнат е обжалвал.Как можем да реагираме?Обезщетени сме с парцел,заедно с още 4 подобни на друго неподходящо място,като парцела е и намален като размер,заради строеж на бъдещи комуникации.Мога ли да направя нещо сега и какво е то??Спасявайте положението!Благодаря предварително!!
- pvdpvv
- Младши потребител
Re: ИЗПУСНАТ СРОК ЗА ОБЖАЛВАНЕ на решение на СОС
Не се косете! Решението е на СОС, жалбата е до АССГ, те са дупе и гащи, само ще давате пари по адвокати и експертизи.
- ivanov_p
- Активен потребител
Благодаря,г-н Иванов за отговора.Г-н Иванов,би следвало да мога да направя нещо.Имам ли право на жалба след изпуснатия срок и на какво основание,за да бъде зачетена?Ас съм купил този парцел през 2007г от частни лица .Дал съм не малко пари за него,защото е на подходящо за търговска дейност място.Теглил съм кредит,за да построя,който изплащах до 2021г.Сега виждам как някой се разпорежда с него.Имам основание да смятам,че парцела ще бъде даден на концесия като общинска земя на друг.Трябва да мога да спра този процес.Моля за още съвети и отговори.Благодаря!
- pvdpvv
- Младши потребител
Аз не се занимавам с административно право откакто при поредните ми жалби срещу наредби и решения на СОделата бяха блокирани защото СО не изпращаше преписките. Пуснах няколко молби до съда, те до СО и нищо. След 8-9 години получих няколко съобщения от съда, дали поддържам жалбите си, явно правили ревизия и видели делата, теглих една ...... на системата и това е. Не чакайте нищо от тези боклуци, парцелът ви е спазарен още преди да го отчуждят, парите са взети.
Ако искате да ви олекне потърсете адвокат в тази област, пък може и да се подкваси, по при изпуснат срок - трудно.
Като правиха Скоростната дойде един съсед по парцел до нея. Имаше склад за дървен материал, отчуждиха му към 350 кв. м. за по десетина лева на м2. Съди се с тях две години, даде към 7-8 хил по дела и експертизи и накрая съда потвърди "пазарната цена", след което аз му продадох 350 м2 за да си запази склада на цени малко под пазарните, по 100 лв. на м2, десет пъти отгоре, а пазарната беше 12-15 пъти по-висока. Скоро отчуждаваха за разширението на Ломско шосе, в границите та Обеля, имаше цени от 3,50 лв. на м2, там за складове търсят по 150-200 евро м2.
Това е една шайка разбойници, само ще си късате нервите с тях.
Ако искате да ви олекне потърсете адвокат в тази област, пък може и да се подкваси, по при изпуснат срок - трудно.
Като правиха Скоростната дойде един съсед по парцел до нея. Имаше склад за дървен материал, отчуждиха му към 350 кв. м. за по десетина лева на м2. Съди се с тях две години, даде към 7-8 хил по дела и експертизи и накрая съда потвърди "пазарната цена", след което аз му продадох 350 м2 за да си запази склада на цени малко под пазарните, по 100 лв. на м2, десет пъти отгоре, а пазарната беше 12-15 пъти по-висока. Скоро отчуждаваха за разширението на Ломско шосе, в границите та Обеля, имаше цени от 3,50 лв. на м2, там за складове търсят по 150-200 евро м2.
Това е една шайка разбойници, само ще си късате нервите с тях.
- ivanov_p
- Активен потребител
Мога ли да заведа Дело сега ,срещу тази заповед?
- pvdpvv
- Младши потребител
Мога ли да заведа дело,още преди да е влезнал окончателно в сила/защото е в съда/промяната в плана?
Мога ли да заведа дело за пропуснати ползи,във връзка с построените върху парцела помещения сега?
Мога ли да заведа дело за пропуснати ползи,във връзка с построените върху парцела помещения сега?
- pvdpvv
- Младши потребител
ИЗОБЩО-КАКВО МОГА ДА НАПРАВЯ СРЕЩУ ТОВА РЕШЕНИЕ ЗА ДА ГО ЗАБАВЯ ПОНЕ ДА ВЛЕЗЕ В СИЛА и да продължа да ползвам построените от мен помещения,максимално дълго време??
- pvdpvv
- Младши потребител
Искате конкретни неща, които във форума няма кой да ви каже, особено без документи. Отидете при адвокат, няма друг начин.
- ivanov_p
- Активен потребител
От там се връщам.Води се добър адвокат.Каза,че нищо не може да се направи.
- pvdpvv
- Младши потребител
Друг адвокат днес е казал на едно от децата ми,че ИМАМЕ право на обжалване,защото не сме уведомени ЛИЧНО,а само през Държавен вестник.Какво мислите?
- pvdpvv
- Младши потребител
Има ли адвокат който знае как да се справи с този проблем?Моля да даде координати !
- pvdpvv
- Младши потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|