начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Пълномощно за управление на автомобил

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пълномощно за управление на автомобил

Мнениеот ani_valentinova » 04 Ное 2020, 14:21

Имам нужда от съвет във връзка с прехвърляне на автомобил. Близък човек почина, негов единствен наследник е съпругата му. Той имаше автомобил на негово име, съпругата му иска да ми даде пълномощно да управлявам автомобила. Нямаме роднинска връзка. Как трябва да се процедира? Необходимо ли е първо тя да прехвърли автомобила на нейно име?
Пълномощното е единственият вариант, защото съм със запор и ако колата е на мое име, вероятно ще ми я вземат...
Моля за насоки! Благодаря!
ani_valentinova
Нов потребител

Re: Пълномощно за управление на автомобил

Мнениеот katerinakuch » 04 Ное 2020, 15:27

Отидете при нотариус, за да завери пълномощното. Тя най-вероятно е запозната.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот jhoro » 04 Ное 2020, 17:40

Технически - предишния отговор е правилен. Но си мисля - какъв е смисъла от това пълномощно?
Един договор за наем върши по-добра работа.
https://globusks.ru/bg/dogovor-naima-tr ... or-arendy/
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител

Мнениеот doondie » 04 Ное 2020, 19:34

Просто за управление или за ползване, вкл. обслужване (застраховка, данък, ремонт)?
За първото няма нужда от пълномощно и прочие. За второто може да те впише като "ползвател" в талона, което ще е най-удобно в момента на прехвърляне на собствеността.
'The best way to predict the future is to invent it!'
Аватар
doondie
Потребител

Назад към Взаимопомощ