През ноември 2019г ми беше съобщено по телефона, че ме съкращават. До ден днешен не съм получила предизвестие за прекратяване на трудовия ми договор и заповед за съкращение.
Във фирмата съм работила 12г и по това време придобих право на лична пенсия за осигурителен стаж и възраст.
Фирмата, в която работех, не е в града, в който живея. Потърсих ги по телефона, за да ми изпратят нужните документи. Отговориха ми да не ги безпокоя повече.
Имам ли право на някакво обезщетение при гореизложеното, освен обезщетението по чл. 222, ал. 3 по КТ ?
Мога ли да потърся правото си на обезщетение по чл. 222, ал. 3 по КТ след като не съм получила заповед за съкращение?
- Дата и час: 22 Ное 2024, 00:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съкращение по телефона
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Съкращение по телефона
Здравейте!
По телефона могат само да ви информират неофициално. Иначе
Както предизвестието, така и заповедта се подписват от работника на две места. Че е запознат със съдържанието и че е получил копието (тук собственоръчно вписва датата).
Трябва да попълнят и върнат трудовата книжка, а също (при искане от ваша страна) - да издадат УП-2 и УП-3.
Освен обезщетение по чл. 222, ал. 3 (6 брутни заплати), имате право и на обезщетение за неизползуван платен годишен отпуск и евентуално - обезщетения по чл. 226.
По телефона могат само да ви информират неофициално. Иначе
Чл. 335. (1) Трудовият договор се прекратява писмено.
Както предизвестието, така и заповедта се подписват от работника на две места. Че е запознат със съдържанието и че е получил копието (тук собственоръчно вписва датата).
Трябва да попълнят и върнат трудовата книжка, а също (при искане от ваша страна) - да издадат УП-2 и УП-3.
Освен обезщетение по чл. 222, ал. 3 (6 брутни заплати), имате право и на обезщетение за неизползуван платен годишен отпуск и евентуално - обезщетения по чл. 226.
- jhoro
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|