начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Преместване при един и същи работодател

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Преместване при един и същи работодател

Мнениеот dianaangelova » 09 Май 2020, 17:24

Работя в администрацията на голям университет вече 11-12 години, работодателя иска да ме премести от отдела в който работя в друг факултет към университета, тъй като според мен иска на моето място да сложи негов човек. Въпроса ми е...какви са моите права? Длъжен ли е работодателя да ми запази сегашните условия - като работна заплата, отпуски, трудово правоотношение, тъй като има вероятност да ми е по-ниска заплатата и да съм на изпитателен срок.
dianaangelova
Нов потребител

Re: Преместване при един и същи работодател

Мнениеот jhoro » 11 Май 2020, 06:39

Здравейте!
Зависи дали ще се запази вида на извършваната работа - само смяна на работното място, със същия догоеор, или не - тоест нов договор. Ако е нов - теябва съгласие на двете стеани.
За срока на изпитване - текста е,ясен
Чл. 70. (5) За една и съща работа с един и същ работник или служител в едно и също предприятие трудов договор със срок за изпитване може да се сключва само веднъж.

Вида работа не е само длъжността, а конкретните дейности, които се узпълняват.
jhoro
Активен потребител

Назад към Трудово право