Изп.дело е от края на 20014 г. Намерени са и удържани 148 лева от банк.сметка м. 11.2014 г. След това не съм получавал никакви съобщения и не притежавам финансови средства! Така че ЧСИ няма от къде / не съм и на трудово правоотношение / да удържа и праща на кредитора.
Изп.дело е в ЧСИ! Според мен няма нови справки , изисквания през 2015, 16,17,18,19 г. Страхувам се да отида до ЧСИ за справка. Може да се събуди и да направи разни щуротии. после ги жали !. Какво ще ме посъветвате. Може ли да се изиска изп.дело по някакъв път, а не при ЧСИ да се прави справка и ЧСИ Няма да подпише протокол. А има и шеметната фраза -текст " при проверката не се установиха " Да ама утре ще се установят !
- Дата и час: 25 Ное 2024, 20:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
давност по изпълнително дело ЧСИ
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: давност по изпълнително дело ЧСИ
Просто искайте копие от изпълнителното дело, защото тогава делото ще бъде номерирано и няма да може да се антидатират документи. Може и с молба по пощата. Разбира се, ще трябва да платите и такса за това.
Когато копието от делото бъде готово, ще отидете и ще си вземете копието, след което, ако желаете, можете да посетите адвокат, който да Ви даде съвет относно евентуалното завеждане на иск по чл. 439 ГПК.
Когато копието от делото бъде готово, ще отидете и ще си вземете копието, след което, ако желаете, можете да посетите адвокат, който да Ви даде съвет относно евентуалното завеждане на иск по чл. 439 ГПК.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Зависи кой е ЧСИ. Не всички ЧСИ разрешават предоставяне на копие от цялото ид. Обосновават се, че цялото дело дават само на съда. Искат да се подаде молба от длъжника, в която да се посочи изрично копия от кои документи желае.
- kuma_lisa
- Младши потребител
И друг път сме обсъждали тук този проблем. Ясно е, че отказът на ЧСИ е незаконосъобразен. При липса на съдействие от ЧСИ, длъжникът може да сезира КЧСИ или МП и тогава ЧСИ пак ще трябва да номерира делото, за да изпрати копие на проверяващия орган.
НАРЕДБА № 4 ОТ 6 ФЕВРУАРИ 2006 Г. ЗА СЛУЖЕБНИЯ АРХИВ НА ЧАСТНИТЕ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ
Чл. 19. Страните и техните представители се запознават с делата в канцеларията на частния съдебен изпълнител или в стая за четене на делата. По писмена молба служителят издава удостоверения, преписи, копия и извлечения от приложените към делата книжа в деня на постъпване на молбата или най-късно на следващия ден след разпореждане на частния съдебен изпълнител.
- kalahan2008
- Активен потребител
Благодаря за полезните съвети и коментари! Въпросният ЧСИ предполагам,че е типа- няма да даде копие от изп.дело. Защото през 2014 г. по призовка / и тогава узнах за изп.дело и т.н. / на ЧСИ отидох в кантората му. Дадоха ми да подпиша " Уведомление-протокол за доброволно изпъл. " с изискването първо да подпиша Протокола и след това ще ми предоставят делото. Оказа се измама. подписах и не ми предоставиха изп.дело. Изисква се молба и точно какво искам като фотокопие. Как да кажа като не съм видял делото. Това са тънкости, перипетии! Затова винаги с адвокат.
Като допълнение питам : може ли ЧСИ сега март 2020 г. да се събуди и като види проспани 3 години , да си пусне и няколко призовки / разбира се залепени на външната входна врата на блока / -демек всичко е редовно и да ги пришие към изп.дело!.
Така ме изработиха през 2014 г. В една Призовка призовкарят беше отбелязал три дати,Направих възражение но, съдът беше категоричен - "късно е чадо " че ме е търсил, не ме е намерил и залепил на входната външна врата тази призовка.
Като допълнение питам : може ли ЧСИ сега март 2020 г. да се събуди и като види проспани 3 години , да си пусне и няколко призовки / разбира се залепени на външната входна врата на блока / -демек всичко е редовно и да ги пришие към изп.дело!.
Така ме изработиха през 2014 г. В една Призовка призовкарят беше отбелязал три дати,Направих възражение но, съдът беше категоричен - "късно е чадо " че ме е търсил, не ме е намерил и залепил на входната външна врата тази призовка.
- tochotocho
- Потребител
Трай си засега.
- ivanov_p
- Активен потребител
Защо да си трае?
От 01.01.2015 до 01.01'2020 са 5 години.
Просто попълва Възражение (искане) на основание чл. 171 от ДОПК и го връчва на ЧСИ.
От 01.01.2015 до 01.01'2020 са 5 години.
Просто попълва Възражение (искане) на основание чл. 171 от ДОПК и го връчва на ЧСИ.
- jhoro
- Активен потребител
jhoro написа:Просто попълва Възражение (искане) на основание чл. 171 от ДОПК и го връчва на ЧСИ.
Това би било вярно, ако се касаеше за публични задължения, а никъде авторът на темата не е посочил характерът на задълженията - дали са частни или публични.
Ако са частни, не става само с възражение - трябва да се води отрицателен установителен иск по чл. 439 ГПК.
- kalahan2008
- Активен потребител
Изпълнителният лист е с КРЕДИТОР ТОПЛОФИКАЦИЯ - София срещу физическо лице. Запознати сте със справката на Обдусмана за хилядите подобни дела. Дали е публично или не ? Предполагам,че Топлофикация не се е обявила за ПУБЛИЧНА институция! Но всичко е възможно ! Столична община дали е публична институция, Ако ДА. . то Топлото е Общинско дружество. Какво следва ?
Имам такъв случай- Предявен иск по ЗЗД срещу ЦЕНТЪРА за ГРАДСКА МОБИЛНОСТ - София в СРС. С Определение СРС се произнася, че искът ми по ЗЗД е неправилен и трябва да го предявя по чл.118 ГПК ,вр.чл. 1,ал. 1 от ЗОДОВ , тъй като ЦГМ е към Столична община и следва да търся отговорност НЕ от ЦГМ , а от Столична община по ЗОДОВ!
По тази логика НЕ МОЖЕ да се предявява иск срещу Топлофикация, а трябва срещу Столична община, тъй като Топлото е дружество към СО.
Дали по тази логика дали и Топлото е публично дружество? Как да разбера ?
Имам такъв случай- Предявен иск по ЗЗД срещу ЦЕНТЪРА за ГРАДСКА МОБИЛНОСТ - София в СРС. С Определение СРС се произнася, че искът ми по ЗЗД е неправилен и трябва да го предявя по чл.118 ГПК ,вр.чл. 1,ал. 1 от ЗОДОВ , тъй като ЦГМ е към Столична община и следва да търся отговорност НЕ от ЦГМ , а от Столична община по ЗОДОВ!
По тази логика НЕ МОЖЕ да се предявява иск срещу Топлофикация, а трябва срещу Столична община, тъй като Топлото е дружество към СО.
Дали по тази логика дали и Топлото е публично дружество? Как да разбера ?
- tochotocho
- Потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|