начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Savet predi razvod (HELP !!!)

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Savet predi razvod (HELP !!!)

Мнениеот todor777 » 10 Яну 2004, 15:15

Здравейте,

Искам да благодаря на всички които ще ми отговорят предварително.

Искам да задам няколко въпроса.

Първо ще опиша обстановката.
Женени сме от 2 години и 8 месеца. Имаме едно дете. Още от преди раждането на детето ни, тъщата живее при нас. В общи линии всичките ни спорове и кавги тръгват покрай нея, но тъй и не успях да я изхвърля от живота ни. Отначало се съгласих да живее при нас, тъй като съпругата ми искаше тя да и помага (в което няма нищо лошо), но скоро това се превърна в кошмар. Тя се месеше навсякъде и във всичко, като заявяваше, че е част от семейството. Аз съм много търпелив, но вече нямам нерви. Съпругата ми се държи нагло и агресивно. Непрекъснато изстрелва някакви обиди спрямо мене или моите родители (моите родители винаги сам ги държал настрани от семейството си, защото винаги съм смятал че поради една или друга причина могат да бъдат пречка).

Сега на въпроса:

Стигнал съм до извода, че нашият съвместен живот е безсмислен. Смятам че като продължаваме да живеем така само травмираме детето си.

И така въпроса.

Трябва ли да продължавам да живея със тях до изтичането на три години след което евентуално бихми могли да подадеме молба за развод по взаимно съгласие?
Ако ги напусна и се преместя да живея другаде това ще бъде ли в мой ущърб при развода (съдът ще талкува ли тая моя постъпка като изоставяне на семейството и детето)?
Разбира се искам да подчертая, че никога не бих си позволил да изоставя детето си и винаги ще бъда готов на всичко за него!

Как е най добре да постъпя?

Помогнете.

Предварително благодаря.
todor777

Re: Savet predi razvod (HELP !!!)

Мнениеот Гери » 10 Яну 2004, 15:23

Първо :) ако е налице желание за развод по взаимно съгласие по-добре изчакайте! Ако не може да търпите изгонете тъщата :))), а не напускайте Вие, т.к това ще се тълкува като напускане на семейното жилище и дава основание на съпругата Ви да поиска развод по Ваша Вина.
На кого е собственост жилището?!
Гери

Мнениеот todor777 » 10 Яну 2004, 15:40

Гери, благодаря ти, че ми отговори така бързо.

Жилището не е наше. Живеем под наем.
Междувременно имам още един въпрос.
При развод по взаимно съгласие има ли някакви срокове за периодите през които имам право да виждам детето си (какви са максимално разрешените ако има такива)?

Предварително благодаря.
todor777

Мнениеот Гери » 10 Яну 2004, 16:05

Разбира се че може да поискате от съда т.нар привремени мерки в които да е решен въпросът за т.нар личен контакт с детето!
Гери

Назад към Семейни казуси