начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Увеличение на заплата на държавен служител, след майчинство

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Увеличение на заплата на държавен служител, след майчинство

Мнениеот runo01 » 15 Фев 2020, 08:23

Здравейте, казусът ми е следният. Върнах се от майчинство на 15.08.2019г.Не ми беше поставена оценка, тъй като не съм работила 6 месеца след майчинство. Поставената ми оценка е от 2016 последно. Като се върнах ми актуализирана заплатата, тъй като бях под минималната, два пъти едновременно, съответно на 600 и 637 лв, по чл. 67,т.3 и чл. 67т. 5 от наредбата за държ. служители.Сега мина заповед по чл. 12,т.1,от наредбата за заплатите на държавните служители за увеличение на заплатите и ми казаха, че аз нямам право, тъй като вече ми били увеличавал за миналата год. на база последна оценка. Моля, ако можете да ми отговорите дали е така ще съм много благодарна
runo01
Нов потребител

Re: Увеличение на заплата на държавен служител, върнал се от

Мнениеот katerinakuch » 18 Фев 2020, 15:43

Няма значение кой "специалист" какво казал. За компетентен съвет и съдействие, се обърнете към Инспекция по труда. Дано намерят решение на Вашия проблем и да увеличат възнаграждението Ви.
katerinakuch
Активен потребител

Re: Увеличение на заплата на държавен служител, след майчинс

Мнениеот runo01 » 19 Фев 2020, 21:43

Благодаря, много за отговора, ще се консултирам с Инспекцията по труда, наистина добра идея.
runo01
Нов потребител

Назад към Трудово право