начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Развод по взаимно съгласие?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Развод по взаимно съгласие?

Мнениеот tender78 » 18 Дек 2003, 17:49

Zdraveite,
Iskam da se razveda po vzaimno saglasie sas sapruga mi, kakvo triabva da se napravi da se podade molba v sada ili kakvo? Nujno li e da ima advokati? Imame dete, no sapruga mi e saglasen deteto da si e s men dori ako napusna stranata, no predpolagam che vse pak shte mi triabva oficialno razreshenie?
Molia daite mi niakakva nasoka.
S uvajenie
Maria Ilieva, Plovdiv
tender78

Re: Развод по взаимно съгласие?

Мнениеот Иван » 19 Дек 2003, 10:10

Г-жо Илиева,
Аз съм адвокат. Ще Ви дам съвет, и нека той не Ви прозвучи като причина да си давате парите излишно, или да Ви печеля като клиент. Смятам, че е просто задължително да се обърнете към адвокат. С развода се уреждат редица отношения, съгласно разпоредбата на чл.100 от СК:издръжката на детето, издръжката между съпрузите, имуществените отношения между съпрузите, личните отношения с детето, упражняването на родителските права, ползването на семейното жилище. Всички тези въпроси трябва изчерпателно да бъдат уредени, и по тях да имате съгласие със съпруга си. Ако се обърнете към съда без адвокат, Ви гарантирам поне пет съдебни заседания, най-вероятно ще изпилите нервите на съдията, който в крайна сметка ще Ви препоръча да си наемете адвокат, и ще протакате делото най-вероятно цяла година. Накрая ще Ви бъдат начислени и големи държавни разноски.
Виждам че сте от Пловдив. Аз също. Ако желаете да Ви съдействам, пишете в този форум. Засега няма да Ви оставя координатите си, защото както споменах, просто нямам за цел да Ви печеля като клиент. Но като адвокат съм длъжен да Ви дам правилния съвет.
Иван

Re: Развод по взаимно съгласие?

Мнениеот tsolakis » 19 Дек 2003, 20:48

Jelatelno e da se obarnete kam advokat.
tsolakis

Назад към Семейни казуси