начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

Връщане на стипендии за докторант

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Връщане на стипендии за докторант

Мнениеот sayler » 23 Сеп 2018, 00:00

Бях редовен докторант , положил съм докторантски минимум, отчислен съм с право на защита, но не мисля че ще успея да защитя докторантурата. Въпросът ми е след успешно положен докторантски минимум дали се дължат обратно месечните стипендии, които съм получавал 3 години?
sayler
Нов потребител

Re: Връщане на стипендии за докторант

Мнениеот anhea » 23 Сеп 2018, 13:30

Здравейте колега!
Питането Ви е основателно, но към момента в българското законодателство няма предвиден регламент, съгласно който да дължите връщане на получаваните стипендии в периода на обучението Ви като редовен докторант. Съгласно сега действащият ППЗРАС и по-конкретно чл.24 (5) (Нова - ДВ, бр. 56 от 2018 г., в сила от 06.07.2018 г.) Правото на защита може да бъде упражнено в срок, определен в правилника на съответното висше училище или научна организация, но не по-късно от 5 години от решението на факултетния, съответно научния, съвет по ал. 4."... Но Вие сте зачислен по стария ППЗРАС (т.е. преди месец май, 2018 г.) и трябва да следвате неговите разпоредби...
anhea
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ