начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

Прекратяване на трудов договор по чл.327,т.6

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване на трудов договор по чл.327,т.6

Мнениеот liliq74 » 25 Юли 2018, 16:39

Здравейте, имам питане относно прекратяване на трудов договор по член.327,т.6. Случаят е следния - имам близка, която е студентка и в същото време работи. В момента още тече 6-месечния изпитателен срок. В същото време й предложиха да започне работа по специалността , която учи. Въпросът ми е дали може да подаде молба за прекратяване на трудовия договор без предизвестие като посочи основание член.327,т.6- продължаване на обучението. Или трябва да се приложи някакво друго основание. Благодаря.
liliq74
Младши потребител

Re: Прекратяване на трудов договор по чл.327,т.6

Мнениеот svegrigorov » 25 Юли 2018, 18:08

Може да прекрати трудовия договор на основания чл. 326, ал. 1, т. 6, ако е редовна форма на обучение и се сдобие с уверение от университета, че е записана като студентка за съответния семестър.

Ако срокът за изпитване е уговорен в полза и на двете страни, тя може да прекрати трудовия договор едностранно без предизвестие.

Последен вариант е да поиска по взаимно съгласие да прекратят правоотношението.
svegrigorov
Потребител

Назад към Взаимопомощ