Здравейте,
имам дарен имот от моите родители, но и имам две сестри от първия брак на майка ми. Искам да ви попитам кой е най-добрият вариант към днешен момент:
1. Да развалят дарението (при положение, че няма клауза в договора за доглеждане, а само за това, че докато са живи, не мога да го продам) и впоследствие да ми го продадат като покупко-продажба?
или
2. Аз да им го даря обратно и те да ми го продадат? Възможно ли е да се оспорва именно тази стъпка на моето дарение обратно към тях?
П.П Колко биха стрували тези два варианта, ако данъчната оценка на имота е около 50 000лв в София? И кой вариат е по- сигурен от гледна да не е възможно оспорване след време? В калкулатора тук излиза към 1800лв за покупко-продажбата и към 700лв за дарението около 2500лв (но това финално ли е , всичко крайно?)--> http://kaloianova.com/%D0%BA%D0%B0%D0%B ... %81%D0%B8/
Благодаря предварително!
- Дата и час: 21 Ное 2024, 23:18 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Казус на дарение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Казус на дарение
Вие оглеждате паричната сметкостойност, но има важни други стъпки.
Трябва да се прецени къде ще се заведе делото един вид преценката е важна.
Реакции на съдията и други неща, също са важни, тоест а ако е само нотариално е друго.
Трябва да се прецени къде ще се заведе делото един вид преценката е важна.
Реакции на съдията и други неща, също са важни, тоест а ако е само нотариално е друго.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Ядосва Ви, че съм Майстор, или какво точно.
Давам верни преценки по казуси, магии правя.
Давам верни преценки по казуси, магии правя.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Майстор сте, един вид
- boxko
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|