Здравейте, претърпях леко ПТП, верижно, при което беше съставен констативен протокол, Акт от КАТ, на нарушителя. Вземах от КАТ копие от констативния протокол и отидох с него в застрахователната компания на виновника и заведох щета. Щетата бе заведена на 21 февруари 2018 год. След като мина един месец се обадих на застрахователя и го попитах кога ще ми изплатят щетата, те ми отговориха, че чакат да приключи досъдебното производство, което беше образувано тъй като бяхме седем автомобила.
Въпросът ми е следния.
Трябва ли застрахователя да изчака да завърши досъдебното производство за да изплати щетата. Нямам официален отговор от застрахователя вече месец и половина, а в закона се споменават 15
дена.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 07:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Досъдебно производство при ПТП
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Досъдебно производство при ПТП
Не можах да намеря информация.
От КАТ ми казаха, че трябва за завърши досъдебното производство да завърши за да ни бъде изплътена щетата
От КАТ ми казаха, че трябва за завърши досъдебното производство да завърши за да ни бъде изплътена щетата
- adventum
- Нов потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|