начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Жалба срещу мен в прокуратура - какво да правя

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Жалба срещу мен в прокуратура - какво да правя

Мнениеот sky963963 » 04 Май 2016, 13:00

Имам следният въпрос: обади ми се днес г-н , от РПУ и иска да отида при него да дам писмени обяснения по жалба срещу мен,подадена в РПрокуратура.Какви са ми правата?
sky963963
Младши потребител

Re: Жалба срещу мен в прокуратура - какво да правя

Мнениеот nk7702n » 04 Май 2016, 15:16

Да получите информация кой е подал жалба срещу Вас и какви са оплакванията му срещу Вас.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот potrebitel777 » 04 Май 2016, 16:23

Има хиляди причини, заради които може да те викат. Може някой да се е оплакал че си го заплашвал, може някой комшия да е подал сигнал че развиваш сводническа дейност и у вас е бордей или че си извършил документални измами...Човешкото въображение е безгранично. Като отидеш ще ти кажат кой и за какво те е изпял. Няма да си под клетва и пред жури, няма да си в зала зад двойни врати с пристав, така че споко.

П.С. И да не пропуснеш после да кажеш за какво е било ;)
potrebitel777
Младши потребител

Мнениеот sky963963 » 04 Май 2016, 16:46

Ще пиша непременно !
Бъзнах се защото ,обаждането е по телефона и изискват да се явя в друг град ?!
sky963963
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 04 Май 2016, 18:24

Право на виновния е да си изтърпи присъдата. Според извършените престъпления трябва да прецениш дали ще си признаеш или не. Ако решиш да не признаваш опциите са да дадеш показания или не. Преценяваш какво си направил, видели ли са те свидетели или не, оставил ли си материал за разпознаване и избираш какво да правиш. Щом питаш за такива неща по форумите значи не те бива за престъпник затова може да отидеш с адвокат, той да ги преценява тези неща. За мене правилната позиция е била да не говориш. Няма да му се плашиш, ще те бият 2-3 дена, но след първите няколко минути тялото претръпва и не боли.
А, да си носиш два ката бельо, кърпа, тоалетни принадлежности и пари, че без пари в ареста си за никъде. Дай на някой близък града и районното, за да те търсят. То не, че ще се загубиш, но може да те пратят в някой местен затвор и да те забравят за 6-8 месеца.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот leto15 » 04 Май 2016, 19:11

sky963963 написа:Ще пиша непременно !

нема страшно :?
leto15
Младши потребител

Мнениеот lexy21 » 04 Май 2016, 20:45

sky963963 написа:Ще пиша непременно !

Принципно призоваването по телефон е допустимо - чл. 69, ал. 3 от ЗМВР (неотложни случаи). Доколко Вашият случай е неотложен - не се наемам да гадая, по-скоро си спестяват писането, изпращането, връчването (и чакането на резултат от последното) на призовка, в която следва да ви се укаже целта на призоваването.
На Ваше място ще си пусна по факса едно запитване до РУ, от което са Ви призовали, с копие до прокуратурата, която са споменали - абе на еди коя си дата от този телефон ми се обади човек, който се представи за... и каза така и така - тъй като живея еди къде си, от една страна, от друга - съм запознат с медийно отразени множество случаи на телефонни измами, включително от лица, представящи се за служители на МВР :wink: , много моля да ме уведомите дали лицето е служител при Вас и дали му е разпоредено извършването на проверка, за нуждите на която аз следва да бъда призован. Ако това е така - моля да ме уведомите за целта на призоваването в съответствие с чл. 69, ал. 2 от ЗМВР и неотложността на случая, която е наложила призоваването ми по реда на ал. 3 на същия член.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 04 Май 2016, 22:23

Ами - те си говорят по принцип така. Да Ви доведат с конвой, не че е правилен съвета ми - ама поне няма да плащате разходи. Кой поема пътните за такива разходки. Но - трябва да се обадите и да се помолите някак.
А освен това има и разпити по делегация. В смисъл - тук не може да стане нищо такова. Просто - трябва да се явите.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот sky963963 » 12 Май 2016, 18:44

Явих се и писах обяснение.
Миналата година /юли месец/ пуснахме/ няколко човека живущи в една кооперация/ жалба в РПУ Г.Оряховица ,за нарушаване на обществения ред от комшии ,които си построиха шатра в междублоковото пространство и вдигат невъобразим шум- ядат , пият от сутрин до вечер и не се съобразяват с нищо.В Г.Оряховица живее баща ми и аз си ходя събота и неделя при него.Когато в събота след 22:00 ч. не спира шума от милите ни съседи ,се обаждаме на 112 и какво става- докато затворим телефона -всички се разотиват!?Какво може да си помисли човек - ами явно някой ги предупреждава- някой ама не се знае кой - и това предположение го написахме в жалбата .Та сега 10 месеца по-късно някакъв полицай , се припознал в тази жалба и написал /чрез адвокат/ жалби до Р Прокуратура срещу всички , които сме подписали оплакването .Общо взето историята е „гузен негонен бяга„.Сега чакам районният инспектор да напише отговор на прокурора , който пък ще ми отговори дали- ще или няма да заведе дело срещу мен.
Това е .
sky963963
Младши потребител

Мнениеот potrebitel777 » 13 Май 2016, 10:01

Е така е, нали знаеш как е по нашите земи :) Какво, ще заведат дело срещу теб и другите заради (евентуално неоснователна, недоказани нарушения) жалбата, която сте пуснали!? :D Споко, каквото и да стане, гледаш че всичко е проформа и пародия :lol:
Последна промяна potrebitel777 на 13 Май 2016, 10:24, променена общо 1 път
potrebitel777
Младши потребител

Мнениеот dog123 » 13 Май 2016, 10:10

ivanov_p написа: значи не те бива за престъпник

:lol: :lol: :lol: :lol:
Каква си я помисли , каква стана.....
dog123
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ