начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Търся адвокат от Велико Търново във връзка с продадена кола

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Търся адвокат от Велико Търново във връзка с продадена кола

Мнениеот donchaz » 14 Дек 2015, 19:10

Здравейте,
Търся Адвокат от Велико Търново с който да се консултирам във връзка продаден автомобил без договор за продажба.

Ще обясня на кратко каква е ситуацията...
Продадох си колата на познат без договор за продажба с уговорка на заплата да отидем да я прехвърлим, но нещата се отложиха във времето.. след няколко месеца му звъннах да видя какво правим, а той ми заявява че му трябвали пари и я продал на друг човек от друга област на който нямал никакви координати.

Толкова хубаво се нагласих че не може да бъде.. не мога да намеря никаква връзка с новия собственик, а колата е на мое име и всичко се пише на мене.
Ходих до Районно управление на МВР - В.Търново, без резултата тъй като нищо не можели да направят при доброволно предаване на колата от мен.

Ако някой може да помогне да дава координати за да направим консултация..

Благодаря предварително..
donchaz
Младши потребител

Re: Търся адвокат от Велико Търново във връзка с продадена к

Мнениеот donchaz » 16 Дек 2015, 09:17

Господа Адвокати,
Никой ли не се е сблъсквал с подобен казус...? Няма ли решение на проблема?
donchaz
Младши потребител

Мнениеот lakavitsa » 16 Дек 2015, 11:40

Яко натресване, "изпраскване" сте си докарали, ще има да го дирите, докато го открият автомобила с ПТП и застрахователните компании почват да Ви търсят да плащате...
lakavitsa
Потребител

Мнениеот pitasht » 08 Фев 2016, 11:26

на ваше място бих си завел установителен иск че вече не сте собстевник на колата срещу този с който сте сключили договора или че той е собственик. Друг въпрос дали ще го спечелите- зависи и колко време е минало от предаване на вещта.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот jimi66 » 08 Фев 2016, 13:23

Обяви го за откраднат в МВР. Посочи лицето, на което си го предоставил за временно ползване и той да се обяснява как е изчезнал автомобила.
jimi66
Младши потребител

Мнениеот paayla » 08 Фев 2016, 14:54

Не споменаваш какви документи имаш за така нареченото продаване? И аз мисля, че обяваването за открадната е най-добрия вариант.
paayla
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 08 Фев 2016, 21:45

Отиваш в КАТ и отписваш автомобила, става за 1 час. В графата къде е автомобила пишеш, че не знаеш.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот denislavst » 16 Фев 2016, 19:27

Аз имам същия проблем и се интересувам има ли някакво развитие.
denislavst
Нов потребител

Мнениеот pitasht » 10 Мар 2016, 15:54

denislavst написа:Аз имам същия проблем и се интересувам има ли някакво развитие.

Мисля че много зависи какво точно сте разписали когато сте давали колата- ако е пълномощно то първо тр да го оттеглите и после да се жалите в полицията ако изберете този път на защита.
Тогава само може да се говори че е налице някакъв вид обсебване на чуждата вещ или друго престъпление. Оттеглянето обаче на пълномощното не е съвсем лека задача, защото тр да достигне до упълномощеното лице.
Дори и да решите да пишете жалба в полицията внимавайте какво ще напишете хубаво е да се ограничите с факти и да не обвинявате без доказателства лицето взело колата, т.к. все пак съществува и института на набедяването.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 11 Мар 2016, 00:00

jimi66 написа:Обяви го за откраднат в МВР. Посочи лицето, на което си го предоставил за временно ползване и той да се обяснява как е изчезнал автомобила.

Това е лош съвет при първоначално изложените факти. Изобщо идеята с кражбата е кофти съвет.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ