Здравейте,
Търся Адвокат от Велико Търново с който да се консултирам във връзка продаден автомобил без договор за продажба.
Ще обясня на кратко каква е ситуацията...
Продадох си колата на познат без договор за продажба с уговорка на заплата да отидем да я прехвърлим, но нещата се отложиха във времето.. след няколко месеца му звъннах да видя какво правим, а той ми заявява че му трябвали пари и я продал на друг човек от друга област на който нямал никакви координати.
Толкова хубаво се нагласих че не може да бъде.. не мога да намеря никаква връзка с новия собственик, а колата е на мое име и всичко се пише на мене.
Ходих до Районно управление на МВР - В.Търново, без резултата тъй като нищо не можели да направят при доброволно предаване на колата от мен.
Ако някой може да помогне да дава координати за да направим консултация..
Благодаря предварително..
- Дата и час: 30 Ное 2024, 19:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Търся адвокат от Велико Търново във връзка с продадена кола
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Търся адвокат от Велико Търново във връзка с продадена к
Господа Адвокати,
Никой ли не се е сблъсквал с подобен казус...? Няма ли решение на проблема?
Никой ли не се е сблъсквал с подобен казус...? Няма ли решение на проблема?
- donchaz
- Младши потребител
Яко натресване, "изпраскване" сте си докарали, ще има да го дирите, докато го открият автомобила с ПТП и застрахователните компании почват да Ви търсят да плащате...
- lakavitsa
- Потребител
на ваше място бих си завел установителен иск че вече не сте собстевник на колата срещу този с който сте сключили договора или че той е собственик. Друг въпрос дали ще го спечелите- зависи и колко време е минало от предаване на вещта.
- pitasht
- Активен потребител
Обяви го за откраднат в МВР. Посочи лицето, на което си го предоставил за временно ползване и той да се обяснява как е изчезнал автомобила.
- jimi66
- Младши потребител
Не споменаваш какви документи имаш за така нареченото продаване? И аз мисля, че обяваването за открадната е най-добрия вариант.
- paayla
- Младши потребител
Отиваш в КАТ и отписваш автомобила, става за 1 час. В графата къде е автомобила пишеш, че не знаеш.
- ivanov_p
- Активен потребител
Аз имам същия проблем и се интересувам има ли някакво развитие.
- denislavst
- Нов потребител
denislavst написа:Аз имам същия проблем и се интересувам има ли някакво развитие.
Мисля че много зависи какво точно сте разписали когато сте давали колата- ако е пълномощно то първо тр да го оттеглите и после да се жалите в полицията ако изберете този път на защита.
Тогава само може да се говори че е налице някакъв вид обсебване на чуждата вещ или друго престъпление. Оттеглянето обаче на пълномощното не е съвсем лека задача, защото тр да достигне до упълномощеното лице.
Дори и да решите да пишете жалба в полицията внимавайте какво ще напишете хубаво е да се ограничите с факти и да не обвинявате без доказателства лицето взело колата, т.к. все пак съществува и института на набедяването.
- pitasht
- Активен потребител
jimi66 написа:Обяви го за откраднат в МВР. Посочи лицето, на което си го предоставил за временно ползване и той да се обяснява как е изчезнал автомобила.
Това е лош съвет при първоначално изложените факти. Изобщо идеята с кражбата е кофти съвет.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|