начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Как може длъжникът да бъде стимулиран да върне дълга?

Как може длъжникът да бъде стимулиран да върне дълга?

Мнениеот ilian_todorov » 18 Юли 2014, 00:40

Преди няколко дни разговарях със стар познат, който дължи пари на много кредитни институции. Част от задълженията му вече са погасени по давност, но други (тези на упоритите кредитори), които го дали на ЧСИ не са. По този повод често се допитва до мен за съвет. Въпросът му обаче този път ме изуми. Миналата година се хванал на работа на трудов договор и още на втория месец му удържали част от заплатата. По какъв начин тези кредитори го стимулирали да си върне заема, като му правили запор на заплатата????? Аз му отговорих, че го стимулират като не му удържат цялата заплата. Отговорът ми обаче не го задоволи.
ilian_todorov
Активен потребител

Re: Как може длъжникът да бъде стимулиран да върне дълга?

Мнениеот zmeyan » 18 Юли 2014, 15:55

Кажи му, че ако аз съм му кредитор, ще го стимулирам физически, а може и сексуално!
Затова, че неговите не го стимулират, може само да съжалява :)
zmeyan
Потребител

Re: Как може длъжникът да бъде стимулиран да върне дълга?

Мнениеот ilian_todorov » 23 Юли 2014, 01:16

zmeyan написа:Кажи му, че ако аз съм му кредитор, ще го стимулирам физически, а може и сексуално!
Затова, че неговите не го стимулират, може само да съжалява :)

Той е разведен и си няма сериозна приятелка, така че може и да му хареса второто, ако си жена. :D
П.П. Никога не съм бил привърженик на подобни методи. След като си отпуснал кредит си длъжен да го обезпечиш за да си сигурен, че ще ти бъде върнат.
ilian_todorov
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство