- Дата и час: 30 Ное 2024, 19:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
оригинал на изпълнителен лист
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
оригинал на изпълнителен лист
Имам осъдително съдебно решение срещу застраховател по КЗ. Снабдих се и с ИЛ. За да ми плати представител на застрахователя иска да му предам оригинала на ИЛ. Редно ли е? Възможно ли е да ме излъжат и един вид да откраднат изпълнителния лист, а да не платят? Как да се защитя? Тази материя ми е доста мъглива.
- alissa
- Потребител
Re: оригинал на изпълнителен лист
Хванете адвокат и образувайте изпълнително дело. До две седмици ще ви събере парите. Може да берете големи ядове, ако предадете оригиналния лист на застрахователя.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
https://justice-online.com/bg
- kdkrastev1234
- Потребител
Re: оригинал на изпълнителен лист
alissa написа:Имам осъдително съдебно решение срещу застраховател по КЗ. Снабдих се и с ИЛ. За да ми плати представител на застрахователя иска да му предам оригинала на ИЛ. Редно ли е? Възможно ли е да ме излъжат и един вид да откраднат изпълнителния лист, а да не платят? Как да се защитя? Тази материя ми е доста мъглива.
Не е редно- оригинали се предявяват на определени държавни институции, каквато който и да е застраховател не е , ако и да им се иска ( в тези случаи, при нормативно задължение за предявяване, си правя нотариално заверене препис от оригинала, ама да не изпадам в подробности, защото не ви касае).
Въпреки това- въпрос на добра воля ( и аз не препоръчвам) и евентуална коректност от тяхна страна ( не разчитайте особено - все пак ви дължат пари, а идея нямате, колко е трудно да се издаде втори ИЛ по същото дело).
Послушайте съвета на Кръстев.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|