начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Прекратяване на Дружество по ЗЗД

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване на Дружество по ЗЗД

Мнениеот mladen5radev » 07 Фев 2014, 19:37

Привет на всички, имам следния казус, за който моля мнения и съвети. Казуса е около Дружеството по ЗЗД чл.357,
През 2008г, аз и моя брат /покойник вече/ основахме дружество по ззд, без особени клаузи и изисквани, използвахме услуга на адвокат. Брат ми се занимаваше с дружеството, аз бях само формален съдружник, само дадох подпис, не съм внасял пари не съм получавал пари,. Дружеството се занимаваше с една механа, ,
През 2010, брат ми умря, но предходната година не беше приключена /брат ми по болници, а аз не съм в БГ./много от документите, са били загубени, и унищожени от наемодателя на механата. Аз в последствие разбрах за тези проблеми .
Това е казуса, да допълня аз съм не семеен, а покойния ми брат има 3 деца, на 23 /не поддържаме контакт с него с майка си и втория си баща е работят в Канада/ и две деца на ,16,15, г,
Та моите въпрос си са:
-към кой да се обърна да прекратя дружеството , защото единия съдружник е починал,/ виж чл.363-в/, кой е компетентния орган да прекрати това Дружество?
-как ще се прекръсти дружеството като единия наследник на брат ми е в неизвестност /няма адрес за кореспонденция/, не може да се иска разрешението на единия наследник
-как да оправя задълженията към нап, с какви документи /аз няма почти никакви/
-кой ще плаща дълговете на дружеството, само аз / не сам вземал нищо от печалбата/ или аз и наследниците на брат ми/ а двете деца са непълнолетни/
-какво декларации да подам за дружеството/нулева, за 2014г
- изгодно ли е да се чака погасителната давността./съвет на юрист/
Това са моите питания към казуса, благодаря за съветите, за да знам към кого да се насоча / разбира се с квалифициран адвокат/.
-
mladen5radev
Нов потребител

Назад към Данъчно право