начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Отговорност

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отговорност

Мнениеот gerikrasi » 01 Фев 2014, 15:33

При оневиняване на 3 инстанции в едно от обвиненията,прокуратурата носи ли отговорност за поддържане на лъжливи обвинения?Към кого да се обърна и къде да внеса жалбата?Благодаря
gerikrasi
Младши потребител

Re: Отговорност

Мнениеот georgiev_sfbg » 01 Фев 2014, 20:47

gerikrasi написа:При оневиняване на 3 инстанции в едно от обвиненията,прокуратурата носи ли отговорност за поддържане на лъжливи обвинения?Към кого да се обърна и къде да внеса жалбата?Благодаря

... :idea: :arrow: ...Може би в Светия синод! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Re: Благодаря .

Мнениеот gerikrasi » 01 Фев 2014, 23:02

Re: Благодаря за отговора,но Светия синод не ме устройва.Никой не може да ме убеди,че е законно и няма нарушени човешки права при продължителност на процеса 12 години 10 месеца и 3 дни,както и ,че обвинението не е изменено,тъй като отдавна щеше да бъде изгубило давност.[list=][/list]
gerikrasi
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 01 Фев 2014, 23:12

Естествено, че има нарушени права, но това са специфични казуси и трябва да търсиш някой който се е занимавал. Като спечелиш може да ти купя изпълнителния лист.
Последна промяна ivanov_p на 02 Фев 2014, 10:33, променена общо 1 път
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот gerikrasi » 02 Фев 2014, 09:44

Очевидно ,след изчерпателните отговори ще трябва да сезирам съда в Страсбург,в най-лошия случай не е е спазен разумния срок защитен от чл.6 пара.1 от ЕКПОС,с което са нанесени морални и материални вреди в особено големи размери,докато не е изминал 6 месечния срок от приключване на делото във ВКС,като в решението им изрично е упоменато за липсата на отговорност на подсъдимия за продължителността на процеса .
gerikrasi
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 02 Фев 2014, 10:33

Четенето на вестници и слушане на масмедии е отговорна дейност и трябва да става след положен изпит и придобит лиценз. До тогава се съсредоточете върху българските съдилища, вече сме ортаци и не можем да губим пари в глупости!
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот gerikrasi » 02 Фев 2014, 11:42

Уважаеми "колега'',все още в БГ съществуват Конституция,Закони,Кодекси и Нормативни уредби и не се налага да черпя инфо от масмедии и таблоиди,като възоснова на чл.91 ал 2 от НПК имам някои правомощия колкото и жалки да са те.А относно ортащината от моя страна няма никакъв провлем,но е добре и Вие да свършите нещо полезно,като например ми спестите ценно време и ми дадете актуален съвет
gerikrasi
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 02 Фев 2014, 12:22

Следва да търсите правата си по реда на чл.60а от Закона за съдебната власт и съответно по Закона за отговорност на държавата и общините за вреди.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот ivanov_p » 02 Фев 2014, 12:44

Освен това делото се гледа в България и най-добре от адвокат, който е гледал и други такива дела, за да не се учи на вас. Като спечелим делото и вземем парите ще ходим в Страсбург на екскурзия, друга работа там нямаме. Ако си от София мога да разпитам за такъв адвокат, друго не можа да направя до получаване на изп. лист.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот gerikrasi » 02 Фев 2014, 12:48

Благодаря Ви и комплименти относно винаги компетентните и адекватни отговори ,които давате .Къде трябва да внеса жалбата,защото ми е странно да я внеса в РС,тъй като отговорността е на местно ниво,като се започне от ДП ,продължило 5 години и 6 месеца при все че има и МН"Задържане под стража"през март далечната 2002 година,а на последна инстанция приключи на 30октомври 2013 г.?
gerikrasi
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 02 Фев 2014, 12:59

Ти нищо не внасяй, намери адвокат и то такъв с опит по тези дела.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот gerikrasi » 02 Фев 2014, 13:02

От дълбоката провинция сме,къде беззаконието започва от Висшите етажи на Властта,а и някак си съм скиптично настроена ,че каквото и да се направи тук едва ли би имало резултат предвид гореизложеното.Мога ли да подам жалба и на двете места,защото се страхувам ако в Бг ми отхвърлят жалбата,ще изпусна срока и за Страсбург.А относно адвокатите ,почти няма адвокат ,който не би казал ,че не е водил такова дело.
gerikrasi
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 02 Фев 2014, 13:42

Не може да подадеш жалбата на двете места, защото в Страсбург приемат искове, минали през всички инстанции в страната. Има такъв момент в провинцията, много хора само като чуят, че делото ще се води в техния районен съд и се отказват, но все пак на втора инстанция отива в окръжния.
Проблемът е, че не може да се мине само с искова молба, трябва да се яви адвокат и в зала, защото ще се доказват лични преживявания и страдания, разпитват свидетели и т.н. Ще разпитам все пак.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот gerikrasi » 02 Фев 2014, 14:25

Някой може ли да ми даде координати на наистина добър адвокат,и колко ще ми струва?
gerikrasi
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 02 Фев 2014, 17:48

Включи си личните съобщения.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот neutralen » 03 Фев 2014, 00:40

:D Аз имам координати, но вие нямате.
Онова синьото кръгче под името ми не е сложено за красота - кликни с мишката върху него :D
neutralen
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 03 Фев 2014, 04:06

gerikrasi написа:Някой може ли да ми даде координати на наистина добър адвокат,и колко ще ми струва?

ivanov_p написа:Включи си личните съобщения.

neutralen написа::D Аз имам координати, но вие нямате.
Онова синьото кръгче под името ми не е сложено за красота - кликни с мишката върху него :D

... леле, леле, леле ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот ivanov_p » 03 Фев 2014, 22:42

От къде си?
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот datajumanji » 04 Фев 2014, 15:24

писалите в темата няма оправдателни присъди по НОХД!!!
Щото иначе щяха да знаят, че не може да има "оневиняване" на три инстанции :))))))))))))))))))))))))) хахахаха
след второто "оневиняване" - прокуратурата...айдеееееееееееее...да не е бляла - хахаха
Кой ви дава дипломи?

Светият синод, който така упорито търсиш се нарича ЗОДОВ - разбери какво означава.
Има погасителна давност, така че не се шукай!
10 лв. е държавната такса
Къде да я подадеш?
В районният съд - ако не си спазил родовата подсъдност, щото да кажем алчееш и искаш 500 000 лв., светият синод ще я препратив там където требе.

Разбра ли?
datajumanji
Потребител

Назад към Наказателно право