Здравейте !
На адресът, на който живея са дошли двама полицай, които са ме търсили.
Човекът,който е бил на адресът ми се обади и аз му казах, да вземе призовката и съответно да попита за какво става въпрос.
Полицайте са отказали да я дадат и са оставили само и единствено телефон за връзка с тях.
Казали са, че съм обвиняем и нищо повече.
Обадих им се, казаха ми да отида в приемната на районното управление, което е различно, от това, от което реално ме призовават. Насрочиха ми ден и час за явяване в приемната.
Като ги попитах за какво става дума и дали съм обвиняем, ми казаха, че не знаят за какво става въпрос и че съм обвиняем.
Попитах ги също за кога е призовката и при кого, но ми казаха, че не могат да ми кажат ден и час и, че след като отида при тях - ще се обадят на разследващият полицай, за да се разберем с него кога ми е удобно на мен.
Странното е, според мен, може и да бъркам - че не дават призовката, на човека, който е на адреса ; не ми казват за кога е тя. СЪщо така споменаха, че е трябвало да се явя през месец Ноември, но аз не съм получавал призовка за явяване тогава.
Въпросът ми е: Могат ли да ме задържат, когато отида при тях? Имат ли право да не дадат призовката на друго лице, което желае да я вземе? Как мога да разбера за какво ме търсят от другото районно ?
- Дата и час: 23 Ное 2024, 08:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Призовка за РУП - странно
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Призовка за РУП - странно
Нещо не е баш така. Ако ще ти предявяват обвинение, призовката трябва да се връчи най-късно една седмица преди датата на призоваване и да се явиш с адвокат.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
- kuzdov
- Потребител
именно.
аз също така знам.
тогава според вас какво е?
аз също така знам.
- bestman
- Потребител
bestman написа:именно.
аз също така знам.
Щом като са Ви казали, че сте обвиняем, а все още не сте привлечен, като такъв, явно предстои да Ви бъде повдигнато обвинение и да бъдете привлечен - като обвиняем. Става въпрос за извършено престъпно деяние (престъпление) по НК - по което сте извършител или съучастник (не мога да гадая). Наемете си адвокат и възможно по-скоро, се явете във въпросното РУП, за да не бъдете обявен за издирване. Най-общо казано, от това, до голяма степен зависи и каква мярка за неотклонение ще Ви бъде наложена, при привличането Ви, като обвиняем.
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
Никой не ме е търсил досега за нищо - как изведнъж ще съм обвиняем за нещо?
- bestman
- Потребител
bestman написа:Здравейте !
На адресът, на който живея са дошли двама полицай, които са ме търсили.
Човекът,който е бил на адресът ми се обади и аз му казах, да вземе призовката и съответно да попита за какво става въпрос.
Полицайте са отказали да я дадат и са оставили само и единствено телефон за връзка с тях.
Казали са, че съм обвиняем и нищо повече.
Обадих им се, казаха ми да отида в приемната на районното управление, което е различно, от това, от което реално ме призовават. Насрочиха ми ден и час за явяване в приемната.
Като ги попитах за какво става дума и дали съм обвиняем, ми казаха, че не знаят за какво става въпрос и че съм обвиняем.
Попитах ги също за кога е призовката и при кого, но ми казаха, че не могат да ми кажат ден и час и, че след като отида при тях - ще се обадят на разследващият полицай, за да се разберем с него кога ми е удобно на мен.
Странното е, според мен, може и да бъркам - че не дават призовката, на човека, който е на адреса ; не ми казват за кога е тя. СЪщо така споменаха, че е трябвало да се явя през месец Ноември, но аз не съм получавал призовка за явяване тогава.
Въпросът ми е: Могат ли да ме задържат, когато отида при тях? Имат ли право да не дадат призовката на друго лице, което желае да я вземе? Как мога да разбера за какво ме търсят от другото районно ?
Щом като са Ви казали, че сте обвиняем, а все още не сте привлечен, като такъв, явно предстои да Ви бъде повдигнато обвинение и да бъдете привлечен - като обвиняем. Става въпрос за извършено престъпно деяние (престъпление) по НК - по което сте извършител или съучастник (не мога да гадая). Наемете си адвокат и възможно по-скоро, се явете във въпросното РУП, за да не бъдете обявен за издирване. Най-общо казано, от това, до голяма степен зависи и каква мярка за неотклонение ще Ви бъде наложена, при привличането Ви, като обвиняем.
bestman написа:Никой не ме е търсил досега за нищо - как изведнъж ще съм обвиняем за нещо?
Идете в РУП, след като знаете, че Ви търсят. ...Може и да е станала някаква "грешка". От какво се тревожите, след като сте с "чиста съвест"?!
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
Напълно е чиста съвестта ми в момента !
Възможно ли е да е станала, наистина грешка ?
Случват/случвало ли Ви се е да стават такива грешки?
- bestman
- Потребител
Да. Грешки стават - хора са. Отидете с адвокат.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
bestman написа:Напълно е чиста съвестта ми в момента !
Не разчитайте на това, че може да е станал грешка и че там са хора и ще го видят това и т.н. и т.н.
Запомнете едно - от входа навътре приятели там нямате и никой не ви мисли доброто.
-
teogeo - Активен потребител
teogeo написа:bestman написа:Напълно е чиста съвестта ми в момента !
Не разчитайте на това, че може да е станал грешка и че там са хора и ще го видят това и т.н. и т.н.
Запомнете едно - от входа навътре приятели там нямате и никой не ви мисли доброто.
В последния пост колко истина има......
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
-
chinchilla - Потребител
Спокойно могат да си те задържат като идеш,не 1 и 2 такива случая има.Можели да те пуснат за издирване,те по принцип могат много неща,но дали имат право и на какво основание.Не че не могат и да си скалъпят нещо де,те са царе на това.Имат ти адреса ,ако искат да заповядат с призовката.Това че някой бил звънял по телефона и казал,извинете но това не е ли процесуално нарушение.Малко ми е смешно,полицай казва,ела в районното че си обвиняем айде стига де,аман от простотии.Това си е по скоро психически тормоз.
- cwetan
- Нов потребител
Точно така става: полицай казва: ела, че си обвиняем - така се прави.... Съставя се протокол от другата страна на телефонната връзка: На тази дата, на този телефонен номер, говорих с еди-кого-си, уведомих го за еди-какво-си...
- sunshine_75
- Потребител
Няма нужда никъде да се ходи. Призовката не е връчена по надлежния ред, който е: залепване на призовката с двама свидетеля на вратата на жилището на адреса за призоваване поне една седмица преди призоваването - обикновено с комшиите или домоуправителя; при неявяване след това - обявяване за ОДИ.
KAPITALISMUS MACHT FREI!
- xaoc1973
- Потребител
Извинете, колега Хаос, това с лепенето къде в НПК го пише???? Чл. 178 - 182 от НПК е уредено призоваване по телефона, но предложената от Вас форма на връчване не я откривам нещо...
- sunshine_75
- Потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|