начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Неподадена декларация в деня на искането на заличаването

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неподадена декларация в деня на искането на заличаването

Мнениеот r1234 » 24 Юли 2013, 16:52

Здравейте, днес установих, че съм направила голям глупост. Забравила съм да подам декларация по чл.162 в НАП в деня на подаване на Заявление в Търговския регистър за заличаване на юридическо лице. И сега съм в ужас какво да направя за първи път ми се случва такова нещо съвсем изключих за тази декларация. Някой дали има идеи и дали е попадал в моята ситуация. Мислих си да подам на ново документи но в момента на подаването на декларацията данъчните предполагам, че ще направят справка и ще видят че дружеството е вече заличено. Другият вариант е да си трая. Някой ако има идеи, моля да ги сподели.
r1234
Младши потребител

Re: Неподадена декларация в деня на искането на заличаването

Мнениеот REVOLUTION » 24 Юли 2013, 17:55

Каква е тази декларация?
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот r1234 » 24 Юли 2013, 18:05

Декларация по чл.92 от ЗКПО образец 1010а. Тази декларации се подава се "при прекратяване с ликвидация или с обявяване в несъстоятелност, при прекратяване на дейност на място на стопанска дейност или при прекратяване на неперсонифицирано дружество или осигурителна каса - на основание чл.162 или 164 от ЗКПО". В случай става въпрос за ликвидация, забравих да я подам в деня, който подадох документите в търговския регистър. Днес се сетих, когато видях, че е вписано заличаването на СД.
r1234
Младши потребител

Мнениеот r1234 » 24 Юли 2013, 21:06

Ако на някой му е интересно може да погледне това решение.http://www.vrs.bg/upload/2012/vlezli_v_ ... 9a1711.htm Моят казус е подобен и се чудя дали да ходя утре до НАП или няма смисъл и те ще искат напишат веднага акт без да се съобразят с чл.28 ЗАНН за маловажни случай.
r1234
Младши потребител

Назад към Данъчно право