- Дата и час: 27 Ное 2024, 12:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
изпълнение на заповед по чл. 126ж от ГПК
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
изпълнение на заповед по чл. 126ж от ГПК
Като процесуален представител на държавно учреждение подадох молба до РС, която бе уважена, като ни е издадена заповед по чл. 126ж от ГПК срещу бивш наш наемател, съгласно която заповед същият следва да ни предаде владението върху имота. Заповедта на РС е потвърдена и от ОС( след негова жалба). Заповедта, съгласно текста й, но и според ал. 4 на чл. 126ж ГПК, подлежи на изпълнение от органите на РПУ, но същите отказват да изпълнят тази заповед на РС. През това време, за да печели време, нарушителят - бившият наемател на имота ни, продължава да пише всякакви абсурдни жалби и да иска тълкувания на заповедта. Последната му заповед е подадена в Районна прокуратура в деня, когато все пак успяхме да "размърдаме" РПУ, което изпрати дежурната патрулка, а ние си организирахме крановете, за да преместят на нарушителя бараката, поставена незаконно в имота ни. Точно тогава, той донесе постановление на Районна прокуратура за спиране на действията по освобождаването на имота ни, като срещу нас - държавно учреждение(?!) има образувана проверка с обвинение по чл. 195 НК -кражба. Какво повече да предприем, след като самата прокуратура зае пристрастно отношение в полза на нарушителя (и това вече трае повече от половин година)?.... И къде е ролята на РПУ, според чиито служители "това не било тяхна работа". Предварително благодаря за идеите.
- angelova-2
Re: изпълнение на заповед по чл. 126ж от ГПК
това е истина ,боже опази не знам какво да мисля ето какво ми идва на ум жалба до директора на РДВР, и една жалба до Главна прокуратура
- donna
- Старши потребител
Благодаря ти, donna. Това вече го направих - от РДВР - никакъв резултат, а Главна прокуратура ни уведоми, че е препратила жалбата ни до ВКП. А ние продължаваме да даваме обяснения в РПУ дали все пак сме предупредили нарушителя, че точно за еди-коя си дата, е следвало да опразни имота, като че ли не е предупреждаван досега от нас с безброй покани, в т.ч. и нотариални, и накрая той отказа категорично да получи поканата... Сега искат да ни обвинят, че сме му откраднали вещите....Безумие, след като все пак е викан в РПУ, съставен му е протокол с предупреждение, след това са му дали срок за опразване на имота, пък после не знам защо са му удължили срока, но и този срок отдавна е изтекъл и т.н....
- angelova-2
вашият нарушител явно има добри познанства ,а тая история с "откраднаха ми вещите" е добре позната ........, все пак по мое мнение отново уведомете главна прокуратура ,дори адресирайте жалбата до главният прокурар изрично напишете ,че това е втора жалба по един и същи случай пък да видим
- донна2
Не разбрах как точно са обвинили учреждението в извършване на кражба. Това е невъзможно, обвинението трябва да е срещу определено ф.л. А по отношение на жалбата до прокуратурата трябва да спазите подсъдността - РП, ОП, АП, ВП, в противен случай отново ще върнат жалбата с отговор да я отправите до компетентната прокуратура или те служебно ще я препратят. Най-добре се обърнете към директора/началника на съотвентното поделение на МВР, като в жалбата си посочите изрично на кой член от закона базирате искането или оплакването си. За съжаление често на служителите на МВР трябва да им се обяснява най-елементарно какво са длъжни да направят.
- shveda
- Потребител
Именно, колега. Но е факт. В РПУ са извикани (по телефона) да дават показания служители от администрацията и аз,като процесуален представител, дали знаем "кой точно е наредил да се вдигне бараката на нарушителя" - сякаш, че няма съдебен акт, който Районна прокуратура игнорира, въпреки че й добре известен, както и да отговорят на въпроса на прокуратурата: Уведомен ли е нарушителят, че точно на въпросата дата ще му се вдига бараката, още повече, че никой от далите показания не е присъствал на мястото по изваждането на нарушителя. Мисля, че въпросът е в това, че РПУ не считат, че е тяхно задължение да изпълнят заповедта на Съда.
- angelova-2
Защо не пробвате да се жалите до Министерство на ВР или до Главния секретар на МВР.
- shveda
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|