Моля да ми помогнете,
Искам да започна процедура за обявяване на нотариален акт за нищожен и заличаването му от регистрите, на основание че същия е издаден на основание на нищожен документ - решение на ПК за възстановяване на зем.земя.
Моля, ако някой може да ми помогне - какво трябва да направя?
- Дата и час: 22 Ное 2024, 13:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
обявяване нищожност на нотариален акт
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: обявяване нищожност на нотариален акт
СТАВА ВЪПРОС ЗА КОНСТАТИВЕН НА издаден възоснова на решение на ПК , в какво се състои нищожността на решението на ПК
- донна2
Нищожността се състои в това, че решението на ПК е на основание Заповед на кмета на населено място за изменение на регулацията.Същата заповед не е влязла в сила, защото се обжалва,а още повече че имам сега и решение на ВАС че се отменя.
- de4ko
не сте написали вие или друг сте признати за собственици с НА
ако това сте вие и искате да обявите НА за нищожен
предевете един установителен иск пред районния съд и искайте от съда да постанови решение с което да обяви констативния НА за нищожен ,приложете и решението на ВАС/ЗАВЕРЕН ПРЕПИС /
ако с този НА се признава собственост на друго лице ,иск по чл.431 ал.2 от ГПК във връзка с 97 от ГПК или 108 от ЗС -зависи от случая , като доказателство отново прилагате решението на ВАС
ако това сте вие и искате да обявите НА за нищожен
предевете един установителен иск пред районния съд и искайте от съда да постанови решение с което да обяви констативния НА за нищожен ,приложете и решението на ВАС/ЗАВЕРЕН ПРЕПИС /
ако с този НА се признава собственост на друго лице ,иск по чл.431 ал.2 от ГПК във връзка с 97 от ГПК или 108 от ЗС -зависи от случая , като доказателство отново прилагате решението на ВАС
- донна2
Аз съм купила имот с нотариален акт за покупко-продажба.В същото време ПК се произнася с решение, че не може да възстанови собствеността върху част от моя имот на 3-то лице.Тогава кмета се произнася със заповед за изменение на регулацията и на основание тази заповед 3-тото лице отива в ПК и тя издава решение за реално възстановяване, с което той си прави констативен нот.акт.
Обжалвах заповедта на кмета и тя беше обявена за незаконосъобразна и на трета инстанция - ВАС.
Това в общи линии е целия казус.
Така че оттук нататък да водя установителен иск ли?
Обжалвах заповедта на кмета и тя беше обявена за незаконосъобразна и на трета инстанция - ВАС.
Това в общи линии е целия казус.
Така че оттук нататък да водя установителен иск ли?
- de4ko
от тук нататък си в тая хипотеза
иск по чл.431 ал.2 от ГПК във връзка с 97 от ГПК или 108 от ЗС -зависи от случая , като доказателство отново прилагате решението на ВАС
ако лицето е освободило имота
иск по чл.431 ал.2 от ГПК във връзка с 97 от ГПК
ако обаче не го е освободило и се намира там
иск по чл.431 ал.2 от ГПК във връзка или 108 от ЗС
иск по чл.431 ал.2 от ГПК във връзка с 97 от ГПК или 108 от ЗС -зависи от случая , като доказателство отново прилагате решението на ВАС
ако лицето е освободило имота
иск по чл.431 ал.2 от ГПК във връзка с 97 от ГПК
ако обаче не го е освободило и се намира там
иск по чл.431 ал.2 от ГПК във връзка или 108 от ЗС
- донна2
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|