- Дата и час: 23 Ное 2024, 12:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
РПУ не ми връщат колата
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
17 мнения
• Страница 1 от 1
РПУ не ми връщат колата
Казуса е следен. Миналата година закупих кола на моето име. След месец я дадох на един познат от София да я пробва. Уж искал да я купи. Взел колата за 2 дена, не му направих дори и пълномощно за да може да я кара. И той просто изчезна с нея. Без да я плати, данъци си вървят, колата я няма, може и глоби да е направил. Многократно го търсих по телефона около 7 месеца. Накрая ме посъветваха да я обява за издирване. Това и направих през януари 2013 година. След 2 седмици намерили колата, карал я съвсем друг човек, който дори и не познавам. Колата е пребрана в София в РПУ-то. Вече повече от 3 месеца не ми я дават, защото онзи на който я дадох, твърди, че я е купил. Мога с телефонни разпечетки да докажа, че многократно съм го търсил, нищо не е платил, не съм я прехвърлял, не съм му давал пълномощно. Големият талон е при мене. Не искам да завеждам дело, искам си колата. Написали са ми писмо от РПУ-то, че мога да го съдя, че не съм могъл да упраждавам правото си на собственост през тия месеци на обсебване. Пак то сега се получава, че РПУ-то не ми позволява да си ползвам колата. Ще изтече прегледа в края на май. Как да си я прибера. Аз съм плащал всичко и накрая не мога да го ползвам. Моля какво да очаквам?
- nikvandrum
- Нов потребител
Re: РПУ не ми връщат колата
Заличено като безсмислено
Последна промяна doc03 на 17 Май 2013, 17:55, променена общо 1 път
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
напишете искане до прокурора да ви върне колата
- bignik
- Младши потребител
Защо да я прекръстя. Което си е так, така си е! Искам си колата не искам изобщо да се занимават със съдебната система. Идни ми изгориха другата ми кола миналата година, хванаха ги осъдеха ги през февруари, и през март са ги пуснали домашна отпуска преди да почне следващата им присъда от 1г6м. и те отново извършиха за 4 дена 2 престъпления. Какъв ти съд, какви дела. Имат да ми плащат обещетение, пуснати на свобода с присъди, криминално проявени. С какво ми помогна държавата. В затвора ли ги вкара? Пари ли ми възтанови? Справедливост ли видях, че плащах данъци, такси, адвокати.
- nikvandrum
- Нов потребител
bignik, и като напиша такава молба ще ми я върнат? А ще мога ли да я продам? Изобщо как се получават такива неща, че един човек без никакъв документ може да ми посяга на собственноста? Пак и няма ли срок за установяване на нещата, кой крив а кой прав. Вече повече от три месеца разследват, не ми ясно какво обаче. Но все пак много благодаря за отговора.
- nikvandrum
- Нов потребител
nikvandrum написа:Колата е пребрана в София в РПУ-то. Вече повече от 3 месеца не ми я дават, защото онзи на който я дадох, твърди, че я е купил.
Това ли са им основанията ?
- jorko_gt
- Потребител
Изтрито като безсмислено
Последна промяна doc03 на 17 Май 2013, 17:55, променена общо 1 път
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
-
doc03 - Активен потребител
jorko_gt да това е твърдението. Отново подчертавам, че този човек няма никакви доказателства, че ми е платил колата. Пак и аз толкова съм го търсил, пак той се криел. Не исках, да му създавам проблеми, мислех, че по- човешки ще се разберем. Пак и тогава бях по съдилища за другата кола, изобщо видях, че и да наема адвокат, и да направя нещата какво е по закон, пак няма управия.
- nikvandrum
- Нов потребител
doc03, дадох да я пробва, в моят град в рамките на деня. Че той си отишъл в София и не ми вдигал телефона е друг проблем. Казал, че бил извън България, че бил много болен, че затова нямал възможност да дойде да ми я плати и да я прехвърли. Ако ми я платил, защо се крие. Точно обратното, бил трябвало да иска незабавно да си я прехвърли и да стане собственик по ЗАКОН, ама как да стане като трябва да даде пари. Че не ли по-лесно да си караш без да плащаш самата кола, данъци, глоби. Не подадох веднага зашото се надявах, че ще ми я върне. Ама явно хората вече са подивели.
- nikvandrum
- Нов потребител
А Вие сигурен ли сте че не Ви е давал никакви пари? Изглежда, че се занимавате с търговия на автомобили - продавате, купувате .. поне на пръв поглед така изглежда особено след като сте бил според думите ви:
Знам, че преди време често се е случвало следното: един продава на друг автомобил и вместо да му я прехвърли, за да спестят разходи му издава едно пълномощно и купувачът си я кара безпроблемно. Да ама по едното време "продавачът" се сеща, че може да изкрънка още парички и започва да изнудва "купувача" и иска онзи да му доплаща като го заплашва, че в противен случай ще си поиска колата. Ако той откаже в един момент му изпраща нотариална покана да върне колата и ако това не се случи купувачът, който иначе всичко си е платил отива на съд за обсебване. Естествено подобен вид "продажба" предполага доверие между страните и купувачът не си е и помислял да иска разписка за някаква платена сума (а и да е получил често се случва тя да е потънала нейде вдън земя което си е вина на тоя дето е броил парите) и така в крайна сметка хем си платил кола, хем те осъждат за обсебване, хем колата я връщат обратно на тоя който ти я е продал. Та да ви питам - Вие да не би да използвате подобен прийом? Колко Ви е бил близък този човек за да го оставите да си кара колата Ви 7 месеца а Вие да се опитвате само по телефона да го мотивирате да Ви върне автомобила?
. Явно такива проблеми не са рядкост при Вас.nikvandrum написа:Пак и тогава бях по съдилища за другата кола
Знам, че преди време често се е случвало следното: един продава на друг автомобил и вместо да му я прехвърли, за да спестят разходи му издава едно пълномощно и купувачът си я кара безпроблемно. Да ама по едното време "продавачът" се сеща, че може да изкрънка още парички и започва да изнудва "купувача" и иска онзи да му доплаща като го заплашва, че в противен случай ще си поиска колата. Ако той откаже в един момент му изпраща нотариална покана да върне колата и ако това не се случи купувачът, който иначе всичко си е платил отива на съд за обсебване. Естествено подобен вид "продажба" предполага доверие между страните и купувачът не си е и помислял да иска разписка за някаква платена сума (а и да е получил често се случва тя да е потънала нейде вдън земя което си е вина на тоя дето е броил парите) и така в крайна сметка хем си платил кола, хем те осъждат за обсебване, хем колата я връщат обратно на тоя който ти я е продал. Та да ви питам - Вие да не би да използвате подобен прийом? Колко Ви е бил близък този човек за да го оставите да си кара колата Ви 7 месеца а Вие да се опитвате само по телефона да го мотивирате да Ви върне автомобила?
- това ваше твърдение още веднъж ме навежда на мисълта, че това не Ви е първия подобен случай - нормален човек или поне аз бих казал - той никога не ми е плащал колата, не ми е купувал колата докато изразът - той няма доказателства по скоро подсказва, че вероятно е имало някакво разплащане за което клетникът няма никакъв документ. Освен това какво точно казва - че е бил болен, че е бил извън страната и не е можел да плати или че е платил. Нещо не ми изглежда наред в цялата история само не знам вие ли пропускате да ни споменете нещо или другият се е оплел в твърденията си.nikvandrum написа:Отново подчертавам, че този човек няма никакви доказателства, че ми е платил колата.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
Браво. Един смислен пост в темата.
п.п. ако сте успял на изпита за прокурор- това е точното ви място.
п.п. ако сте успял на изпита за прокурор- това е точното ви място.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Ако сте сигурен, че не сте прехвърлил колата другимо по надлежния начин, че не сте предоставяли другиму правото да я управлява или друго право, обърнете се към адвокат.
- rts
- Активен потребител
bludniq_sin
Значи не се занимавам с продажба на колите. Едната е на съпругата ми, другата е моя. Относно прехвърлянето, на мене ми е много важно данъците да са ми платени, защото иначе децата ми няма да посещава детската градина. И възоснова на това не бих се съгласил, да давам пълномощно, защото не смятам, че ако някой си купи кола, аз трябва да му плащам данъци.Може и да направи нарушения, да натрупа фишове, и всичко това на мене ще ми създаде проблеми. Пак и прехвърлянето е винаги за сметка на купувача.
2012 година относно и двете ми коли мина трагично. Лош късмет, никога не съм имал подобни проблеми с колите. Само че никак не е приятно да имаш данъци и да нямаш кола.
Пак и ако той си я платил, защо не иска да му я прехвърля, ами се крие. Защо аз го търся а не той мене. Пак и в крайна сметка кой си дава пари на днешно време и не иска поне разписка или нещо друго. Би трябвало, той да ме търси да си вземе документите, да си плаща данъци за колата. Не иска защото има да дава пари. Пак колко ли му беше хубаво да си кара колата да я дава на някакви хора, пак аз да плащам данъците, глоби да идват на моето име.
Значи не се занимавам с продажба на колите. Едната е на съпругата ми, другата е моя. Относно прехвърлянето, на мене ми е много важно данъците да са ми платени, защото иначе децата ми няма да посещава детската градина. И възоснова на това не бих се съгласил, да давам пълномощно, защото не смятам, че ако някой си купи кола, аз трябва да му плащам данъци.Може и да направи нарушения, да натрупа фишове, и всичко това на мене ще ми създаде проблеми. Пак и прехвърлянето е винаги за сметка на купувача.
2012 година относно и двете ми коли мина трагично. Лош късмет, никога не съм имал подобни проблеми с колите. Само че никак не е приятно да имаш данъци и да нямаш кола.
Пак и ако той си я платил, защо не иска да му я прехвърля, ами се крие. Защо аз го търся а не той мене. Пак и в крайна сметка кой си дава пари на днешно време и не иска поне разписка или нещо друго. Би трябвало, той да ме търси да си вземе документите, да си плаща данъци за колата. Не иска защото има да дава пари. Пак колко ли му беше хубаво да си кара колата да я дава на някакви хора, пак аз да плащам данъците, глоби да идват на моето име.
- nikvandrum
- Нов потребител
Благодаря а всички за отговорите, май ще се наложа да пиша до Европейския съд. Не може да нямаш права. То стана, че аз трябва да си плащам адвокат, пак за престъпника дават служебен. Вече дадох 500 лева на адвокат за подпалената кола. Накрая нищо. Но все пак благодаря, правосъдието в България е СЛЯПО.
- nikvandrum
- Нов потребител
Вижте - хората правилно Ви посъветваха да се обърнете към адвокат. Правосъдието не е толкова сляпо колкото се тръби, а на моменти дори си мисля, че има тежък наказателен уклон.
Пробно се явих на писмения - малко си преговорих нещата и минах, но оценката ми е ниска и нямам шансове на устния. По призвание си мисля, че съм за там, но настоящето е друго Един ден - кой знаеbird_of_paradise написа:ако сте успял на изпита за прокурор- това е точното ви място
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
Брех, понеделнишки пак ще отпочна тук кисело, ама да ме прощавате- първо кофти бе РУП, отпосле "правосъдието сляпо и Европата ще ми оправя проблемите, които сам съм надробил", а вашата вина да виждате? Сигурно, когато отидете в магазина да си купите сирене ви дават една бучка и казват ще го платите идната седмица, сега ... го дегустирайте .
Виновен сте за случилото се и сега ще си сърбате попарата. А, ако служебния си е на място- работата за вас ще стане дебела.
Виновен сте за случилото се и сега ще си сърбате попарата. А, ако служебния си е на място- работата за вас ще стане дебела.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Благодаря на всички, темата е приключена!
- nikvandrum
- Нов потребител
17 мнения
• Страница 1 от 1
|
|