начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Съсед повече от 3 години тормози семейството ми със заплахи

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Съсед повече от 3 години тормози семейството ми със запл

Мнениеот emilgrigorov » 19 Яну 2013, 19:14

Пишман пищов бабаит. Кьор фишек патаклама. А по световните медии се спряга "Атентат срещу турците в България. Какъв е верният ход, не и оправдания, разбира се :?: :?: :?:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот dracata » 21 Яну 2013, 12:48

Има ли законно право врага да си смени датата в медицинското след като то вече е изтекло минали са повече от 6(шест)месеца.Кой може да го смени и на какво основание,след като той е заявил,че съм го бил на дата ХХ.ХХ.ХХХХ г.. :idea: :idea: :idea: :?: :?: :?:
dracata
Потребител

Мнениеот dracata » 12 Мар 2013, 22:05

Единия от свидетелите така се оплете в показанията си пред съда,че назова лица които въобще не са били по време на случката с отнемането на пистолета,той ги бил видял,че и те са били съседа.Въпросните лица могат ли да подадат жалба в прокуратурата с/у въпросния свидетел за набеждаване,клевета или нещо подобно.Аз съм решил да подам сигнал до прокуратурата за лъжесвидетелстване.Имам ли това право,ако и те подадат за клевета.И може ли да се осъди човек за едно и също-при тях за клевета,при мен за лъжесвидетелстване.Другия свидетел на въпрос на съда дали има родствени връзки с тъжителя,и подсъдимия,каза,че няма,а в действителност е братовчед на тъжителя,това като лъжа ли да се подразбира или.... аз имам ли право да искам от съда да ми разреши да искам от Общината да ми издаде удостоверение за родствена връзка м/у този свидетел и тъжителя..... :wink: :wink: :wink: Аз мисля,че процеса върви за сега добре за мен,врага беше изгонен от съдебната зала за неприлично поведение,(вдигаше шум,при показанията на моите свидетели,блъскаше по масата и съдията два пъти го предупреди и на третия директно го изгони,мисля,че му спести глоба....засега,мисля че в другото заседание,няма да го пожали :wink: :wink: :wink:
dracata
Потребител

Мнениеот dracata » 16 Мар 2013, 17:32

Голям смях приятели,нещо невероятно се случи в последното непроведено заседание,моят защитник,беше представил уведомително писмо от районен съд от друг град,в който ще се проведе разпит на задържан за убийство.Адвоката на врага помоли съда да ме задължи за другото-следващото съдебно заседание да си наема резервен защитник,защото моя защитник бил много ангажиран и заради него вече 2 (две заседания),не се провежда заседание.Съдията по делото само дето не го удари с кодекса в тиквата,така ми се видя поне отстрани на мен де.Адвоката му продължи с думите (ми може ли да видя това писмо,ами къде е протокола от съдебното заседание на другия съд,беше му показан да се запознае на момента)Само да бяхте му видели физиономийката тоя въобще дали го е казал щот го е мислил,или го е мислил и затуй го е казал,не можах да разбера.Задължен ли бях аз да присъствам в съдебна зала,след като бях уведомен от защитника си,че заседание няма да се проведе.Това е реално и се случва.Дайте идеи и препоръки,приемам и критики разбира се.В спора се ражда истината..... :) :) :) :? :? :?
dracata
Потребител

Мнениеот dracata » 18 Мар 2013, 19:48

Моля за внимание:Имам идея,да взема да набия съседа,ама така както е написал в тъжбата до районен съд,какво става тогава.Минали са вече 6(шест месеца)от последното му медицинско.Още нямам постановена присъда,какво ще ми се случи,това може да е в реално време насочете ме как да го удрям......не мълчете де давайте..... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :D :D :D :D
dracata
Потребител

Мнениеот dracata » 20 Мар 2013, 21:03

Модераторите на форума изчезват коментари,къде ли. :D :D :? :? :? :wink: :wink: :wink:
dracata
Потребител

Мнениеот dracata » 25 Мар 2013, 21:10

Мълчанието е злато или е знак на съгласие с моето виждане на нещата това е реално и се случва,с хонорар или без аз ще си свърша работата както трябва,пък да става каквото ще беше казал някой и е удивително прав.България какво да се прави.Айде ве,ще ме гърми той мен с пищоф за 50 лева,да ама не мен или който и да е друг трябва с оръжие за над 50.000 лева да ме стреля за да ме нарани,но за това,че заплаши майка ми лошо му се пише ей.... 8) 8) 8) :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol:
dracata
Потребител

Мнениеот doc03 » 25 Мар 2013, 23:39

Гледай да спазваш едно правило:
Изображение

Само внимавай, защото:
Изображение

... и умната ! :wink:
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот votpuska » 27 Мар 2013, 23:22

Ама се и вживяваш. :D Добър, си драка, давай все така, събирай си историите и ги издай в книжка, може и да изкараш някой лев. Чети големите имена да осъвършенстваш стила. ;)
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
votpuska
Потребител

Мнениеот dracata » 29 Мар 2013, 20:55

Не виждам кво се твариш votpuska,аз не съм юридическо лице (адвокат,прокурор,съдия),най-обикновен,ЧОВЕК,труженик протестиращ на улицата,споделящ проблемите си открито в този форум.Какво целя,като споделям с вас всички в този форум.Единствено да ви предпазя от това което се случва вече 4 (четвърта) година с мен и семейството ми ''благодарение'' на един според мен побъркан-самовлюбен единствено със себе си съсед-не пиша умишлено човек защото за мен и семейството ми не е човек.Единствената ми ''грешка'',заради което той ме съди в момента е,че не си извадих мед.свидетелство от съдебния лекар.Като излезе присъдата и се публикува в сайта на РС,ще я публикувам за да я прочетете всички във форума.Аз се чувствам длъжник на семейството си,с честите си липси от дома ми,пътувайки в страната и извън нея с месеци имало е случаи когато не съм се прибирал по 4-5 месеца,камиона като върви не трябва да се спира-мотото на един мой шеф,вече бивш,добър плащаше добре искам да свърши процеса за да се върна пак при него,но това с времето.Тези мои липси,допринесоха врага-съседа да си разиграва коня както си иска,спрямо моето семейство,при първото по истинско упорство той извади оръжие на майка ми,на мен се опита но не успя,не му дадох шанс-просто 0,опита ми придобит в БНА може би си каза думата.Обучаван съм в едно от елитните военни училища и навремето ни караха да не използваме наученото в цивилния живот.В дадения случай можех да го обезвредя за около 10-15 сек.,но пред мен стоеше мисълта да предпазя децата,моето и на племениците ми,да не му позволя да използва въобще оръжието,и да не се изплашат децата,смятам,че съм се справил...... :? :? :? 8) 8) 8)
dracata
Потребител

Мнениеот dracata » 09 Апр 2013, 19:26

Нови изненадки по заплахата на съседа с/у майка ми.Успях да прочета прекратената от прокуратурата преписка.За какво иде реч.Кратко и ясно.Датата на заплахата е да речем 01.05.2012 година и се пада да речем събота,майка ми се обажда същия ден в РУ на МВР от домашния телефон-съответно на дежурния в РУ,той от своя страна и казва (г-жо подайте писмена жалба),съседа си пали преди това колата и изчезва целия ден не идва,идва на другия ден.Дежурния не изпраща патрулка да провери случая.В неделята никакви проблеми-тишина ....Написвам жалбите на компа и в понеделник 03.05.2012 година сутринта около 08.30 часа цъфвам в РУ-подавам жалбите,подчертавам ,че не са от мен а от майка ми,снаха ми,съпругата-питам дежурния кога мога да взема входящите номера,отговора е (на този на когото са жалбите той може да вземе входящия номер),в този случай е майка ми,или една от двете снахи....към 13.30 часа отивам с майка ми да вземем номера....неочаквана среща с 3(тримата) квартални,награбват ме още от вратата (Кви, са тия жалби,и т.н.).Отговарям,че не съм подавал аз жалбите,а майка ми....Какво прочетох преди 15-20 дни Дата на завеждане на преписката 04.05.2012 година, всички събрани материали (сведения+показания+докладни),са за дата внимавайте да не паднете 28.04.2012 година и случая е приключен-жалбите на майка ми и снахите са сред последните страници на преписката.Прокурора постановява няма престъпление от общ характер и това си е.... да пушам ли нова жалба до ОП-като добавя нови доказателства за отнетия пистолет,защото в преписката няма протокол за доброволно предаване ,нищо,нищо,нищо :( :( :( :? :? :? :arrow: :arrow: :arrow: :?: :?: :?:
dracata
Потребител

Мнениеот dracata » 24 Апр 2013, 19:04

След поръчаната от мен и адвоката ми,балистична експертиза-излезе,че пищовчето (газово-сигнален),е огнестрелно,макар и с непремахнат компенсатор с него може да се изстреля сачма с която може да се убие живо същество,ако се стреля със стандартен шумов(халосен),от упор газовете под налягане разкъсват кожата,нахлуват в меките тъкани,като причиняват разкъсвания и контузии.Ако под кожата има костна плоча,след като преодолеят кожата газовете се отразяват от костта ,се разпространяват под кожата като допълнително я разкъсват настрани....ето това е истината приятели......тъжно но е истина......
dracata
Потребител

Мнениеот doc03 » 24 Апр 2013, 22:44

Дай я тази експертиза, ако я имаш де ...
Ще ми е интересно да я видя. (Скоростта на сачмата, която се изстрелва от газ-сигнален пистолет е по-ниска от тази, с която би летяла същата сачма, изстреляна с ловна прашка).

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот dracata » 25 Апр 2013, 13:41

Малко уточняващи данни от експертизата-Налягането,с което газовете въздействат при изстрел от упор е от 4-5 до 16-20 атмосфери в зависимост от оръжието и боеприпаса.Направен е експеримент със същото оръжие,където стандартния халосен патрон бил допълнително снаряжен с метален проектил,който при изстрел от 1 (един)метър пробил дървесна плоскост с дебелина 18мм.При стрелба от 1 (един) метър към талашитена плоскост с дебелина от 12 мм вещите лица са установили : при завит в цевта компенсатор-сачмата преминава през цевта и компенсатора прониква повърхностно в плоскостта около 4 мм,образувайки нарушение с елипсовидна форма и размер от 3.5х3мм,и при демонтиран компенсатор-сачмата пробива отвор около 4мм преминава през плоскостта с избиване на отвор задната й част с размер 16х8мм и последващо проникване в поставена зад талашитената плоскост дъска на около 5мм дълбочина,образуваща нарушение в дъската с елипсовидна форма с размер 6.2х4.6мм.Възможността през цевта на изследвания сигнално-газов пистолет марка хххххххххххх да изстреля твърдо тяло дори и при монтиран към нея компенсатор,го определя като огнестрелно оръжие съгласно чл.4 от ЗКВВООБ.Това е в общи линии от експертизата.
dracata
Потребител

Мнениеот doc03 » 27 Апр 2013, 22:31

Това нали е пистолета на онзи ?

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот dracata » 28 Апр 2013, 12:02

Да на онзи е.......
dracata
Потребител

Мнениеот doc03 » 28 Апр 2013, 13:39

... леле :D
Знаеш ли какво приключение го чака ?
Хи-хиииииииии ....
Само стой и гледай 8)

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот dracata » 28 Апр 2013, 17:59

Док,аз знам какво приключение го чака него,и предполагам мен какво ме чака-той ме съди човече за лека телесна повреда.Следващото заседание на съда е след 20-22 дни,обещал съм на всички вас да публикувам присъдата си тук в реално време,аз съм може би от малкото останали в БГ които вярват в правосъдието. :wink: :wink: :wink:
dracata
Потребител

Мнениеот doc03 » 28 Апр 2013, 23:56

Лека телесна ... ама ...
Преди това закани и заплахи. Ето - огнестрелно оръжие... Страшно много те е било страх за семейството ти. И за твоето здраве и живот. Би трябвало СПЕ да потвърди ... И така .... 8)

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот dracata » 05 Май 2013, 11:28

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ-приятели,да сте живи и здрави,вие и семействата ви,живота е прекрасен....... :D :D :D :D
dracata
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Наказателно право