- Дата и час: 23 Ное 2024, 11:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съвет за придобиване на разрешително късо нарезно оръжие
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
84 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Съвет за придобиване на разрешително късо нарезно оръжие
оръжието не решава проблеми, нито ги предотвратява. Който има оръжие се изкушава да го използва, а тогова става сложно. Освен това не се знае в момент на слабост дали човек няма да реши всичко кардинално, като си мисли че изстрел в главата е за предпочитане пред други способи за самоубийство. Не че оръжието е единствения инструмент с който могат да се натворят ядове /който нож вади от нож умира /.
Аз съм против либерализиране на режима с оръжията /много ни е нисък прага на чувствителност, а напрежението в ежедневието е непоносимо/, по-скоро трябва да се променят правилата за неизбежната отбрана в НК. Въпросният закон обаче - ЗОБВВПИ има много кусури.
Аз съм против либерализиране на режима с оръжията /много ни е нисък прага на чувствителност, а напрежението в ежедневието е непоносимо/, по-скоро трябва да се променят правилата за неизбежната отбрана в НК. Въпросният закон обаче - ЗОБВВПИ има много кусури.
- iva_sh
- Потребител
iva_sh написа:оръжието не решава проблеми, нито ги предотвратява. Който има оръжие се изкушава да го използва, а тогова става сложно. Освен това не се знае в момент на слабост дали човек няма да реши всичко кардинално, като си мисли че изстрел в главата е за предпочитане пред други способи за самоубийство. Не че оръжието е единствения инструмент с който могат да се натворят ядове /който нож вади от нож умира /.
+1 Много добре те разбирам, Иве, и споделям точно това мнение от самото начало. Българинът е твърде необуздан и лесно загубва контрол, така че е много опасно едно либерализиране на режима. Трябва внимателно да бъдат обмислени бъдещи промени в законодателството - на нормите на ЗОБВВПИ, както и на чл. 12 от НК, особено на чл. 12 от НК, защото детайлизирането на уредбата на института на неизбежната отбрана е твърде важно!
- nk7702n
- Старши потребител
iva_sh написа:оръжието не решава проблеми, нито ги предотвратява. Който има оръжие се изкушава да го използва, а тогова става сложно. Освен това не се знае в момент на слабост дали човек няма да реши всичко кардинално, като си мисли че изстрел в главата е за предпочитане пред други способи за самоубийство. Не че оръжието е единствения инструмент с който могат да се натворят ядове /който нож вади от нож умира /.
iva_sh,
едва ли някой ще каже нещо по-различно от това. Темата обаче е друга, а не ЗА или ПРОТИВ носенето на КНО. Има една хубава народна поговорка: "Ситият никога не вярвал на гладния".
www.howtogivewomenorgasm.com
- phoenician
- Младши потребител
phoenician написа:........... Темата обаче е друга, а не ЗА или ПРОТИВ носенето на КНО. Има една хубава народна поговорка: "Ситият никога не вярвал на гладния".
Добре,
няма увеличаване и намаляване на шансове.
Вметни, разкажи, намекни какво искаш да чуеш (прочетеш) и все ще се намери някой да го напише ...
phoenician написа:......... стана ясно, че ще постнеш и мишенка. Браво doc3!
Апропо ! Какво ми е на мишенката ? М ? Кой каквото си знае това си бае, нали така беше ?! Може и в подписа си да я сложа, що, к-во ти пука ?
Какво да постна, според теб ? Инструкции как и къде да намерим клитора или що е ... "Ге" точицата и пр., и има ли почва у нас ?
phoenician написа:www.howtogivewomenorgasm.com
Егати ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
Аз смятам, че тая тема вече се изчерпи в насока познание и съвети за разрешително за КНО и оттук нататък не би могло да се очаква нищо положително. Няма смисъл да се коментира повече.
Ако постващият се интересува от въпроси от друга област на познанието, да си отвори тема във форума, който е посочил, / изобщо не го бях забелязала до момента/, или в друг форум според интересите си.
Ако постващият се интересува от въпроси от друга област на познанието, да си отвори тема във форума, който е посочил, / изобщо не го бях забелязала до момента/, или в друг форум според интересите си.
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа:Аз смятам, че тая тема вече се изчерпи в насока познание и съвети за разрешително за КНО и оттук нататък не би могло да се очаква нищо положително. Няма смисъл да се коментира повече.
Съгласен съм за изчерпването на темата.
В сферата на блога, който съм посочил, няма какво да изучавам. Аз го списвам. Вие може да прочетете малко. Информацията е доста полезна. Казвам го напълно сериозно.
Благодаря на всички за мненията.
- phoenician
- Младши потребител
Ан тъйиии ... Наде ...
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа:Ан тъйиии ... Наде ...
К,во се хилиш, пък ти, Григоров, я отивай да се образоваш на сайта!
- nk7702n
- Старши потребител
phoenician написа:В сферата на блога, който съм посочил, няма какво да изучавам. Аз го списвам. Вие може да прочетете малко. Информацията е доста полезна. Казвам го напълно сериозно.
Виж, phoenician, ...
... бил съм се отклонил от темата, друг бил въпроса, не съм отговорил на питането, не това била темата ....
Вероятно блогът, който си посочил, е много в крак с темата, но ти го плясна, без колебание.
Както и да е, нивото на информацията в списваното от теб е като за възрастта 12-16г. В този смисъл е полезна, да.
-
doc03 написа:phoenician написа:В сферата на блога, който съм посочил, няма какво да изучавам. Аз го списвам. Вие може да прочетете малко. Информацията е доста полезна. Казвам го напълно сериозно.
Виж, phoenician, ...
... бил съм се отклонил от темата, друг бил въпроса, не съм отговорил на питането, не това била темата ....
Вероятно блогът, който си посочил, е много в крак с темата, но ти го плясна, без колебание.
Както и да е, нивото на информацията в списваното от теб е като за възрастта 12-16г. В този смисъл е полезна, да.
doc3,
ама ти верно си голям шегаджия Виж по-горе, кой споменава първо моя блог! Аз ли бях?
И след това типично по хейтърски - информацията била за малолетни От няколко коментара стана ясно, че ти си НАЙ! Браво. Освен задълбочените познания в темата, която започнах, се оказа, че и в друга тема си бил професионалист. Не съм се и съмнявал Само, че по нея, мишенка не можеш да постнеш май
- phoenician
- Младши потребител
Не, отново не позна.
В началото на темата изразих мнение, не по конкретното ти питане, а по причината за него. Ти реши, че се отклонявам.
И не аз споменавам блога ти. Ти с подписа си го натрапваш. Реклама ли си правиш (леле...) или ... сееш знания ... това ти си знаеш.
А относно оръжието, вярвам, че нещата вече са напълно прозрачни ... за всички
.
В началото на темата изразих мнение, не по конкретното ти питане, а по причината за него. Ти реши, че се отклонявам.
И не аз споменавам блога ти. Ти с подписа си го натрапваш. Реклама ли си правиш (леле...) или ... сееш знания ... това ти си знаеш.
.
-
doc03 написа:Не, отново не позна.
.
+1
- nk7702n
- Старши потребител
phoenician написа:doc03 написа:phoenician написа:В сферата на блога, който съм посочил, няма какво да изучавам. Аз го списвам. Вие може да прочетете малко. Информацията е доста полезна. Казвам го напълно сериозно.
Виж, phoenician, ...
doc3,
ама ти верно си голям шегаджия Виж по-горе, кой споменава първо моя блог! Аз ли бях?
И след това типично по хейтърски - информацията била за малолетни От няколко коментара стана ясно, че ти си НАЙ! Браво. Освен задълбочените познания в темата, която започнах, се оказа, че и в друга тема си бил професионалист. Не съм се и съмнявал Само, че по нея, мишенка не можеш да постнеш май
Уффф, че е досадно да се замеряте на тема " Кой е по - велик....."
Мисля, че всички участници в темата бяхме полезни, всеки изрази мнението си , виждайки нещата от своя зрителен ъгъл. Получихте, надявам се, полезни насоки за КНО. Смятам, че това е достатъчно. Би следвало да благодарите и да се прекрати това безсмислено " Изхвърляне". Приятна вечер!
П.П. Продължете да си списвате блога, със сигурност ще се намерят хора, които да го четат!
- nk7702n
- Старши потребител
Абе, да ме прощавате, ама кога темата е била правна, че не разбрах?
Единственото правно мнение по нея бе следното:
Което е и правилно. Колегата пропусна да ви укаже, че ябълката на раздора се явява т. 10- останалото се набавя като изискуема документация- формализъм. Въпрос съществен и на мотивиране е именно "коя е тази причина, породила искането ви и доколко тя е основателна".
Написаното от колегата не ви е достатъчно, защото относимите норми си знаете, доколкото разбирам
- търсите неправен съвет. Ясно.
Е, мястото е грешно за такива, но въпреки това- няма пречка в приемното им време да ги посетите и в свободен разговор да си "прецените възможностите".
Тук, напоследък, всеки пита как да заобиколи правилата. Такава ни е държавата и мисленето. От мен един съвет- до тук, с оглед изложеното от вас- няма да прескочите т.10, без значение дали се третира като "g" точка, или не ( то и ловното оръжие върши работа, ама на- не искате да ставате ловец). Това, че сте имал неприятности в някакъв бар, някога във времето назад, че работите в престижна международна компания не покрива понятието " основателна причина". И би следвало, ако не измислите нещо основателно да получите отказ. По правило се потвърждават от съответния АС.
п.п. Понякога е нужно да преглътне човек егото си и само да чете написаното, без странични вметки. Възможно е опонентът му да е хуманен лекар, освен ..... че има снимка с мишена и ги разбира тея полицейски неща. Но, това е друга тема.
Единственото правно мнение по нея бе следното:
nk7702n написа:.....е чл. 58 ал.1, съответната точка можете да я изберете като посочите, че няма пречка по точките от 1 до 10. Мотивирате се, чакате произнасяне в 1 - месечен срок, ако Ви откажат, имате право да обжалвате отказа с помощта на адвокат по съдебен път / чл. 118 от ЗОБВВПИ :
Което е и правилно. Колегата пропусна да ви укаже, че ябълката на раздора се явява т. 10- останалото се набавя като изискуема документация- формализъм. Въпрос съществен и на мотивиране е именно "коя е тази причина, породила искането ви и доколко тя е основателна".
Написаното от колегата не ви е достатъчно, защото относимите норми си знаете, доколкото разбирам
Официалният начин за разрешително е ясен, по-скоро се интересувам, дали има смисъл да говоря предварително с Началника на РПУ-то или с КОС-аджия, за да си преценя шансовете.
Е, мястото е грешно за такива, но въпреки това- няма пречка в приемното им време да ги посетите и в свободен разговор да си "прецените възможностите".
Тук, напоследък, всеки пита как да заобиколи правилата. Такава ни е държавата и мисленето. От мен един съвет- до тук, с оглед изложеното от вас- няма да прескочите т.10, без значение дали се третира като "g" точка, или не ( то и ловното оръжие върши работа, ама на- не искате да ставате ловец). Това, че сте имал неприятности в някакъв бар, някога във времето назад, че работите в престижна международна компания не покрива понятието " основателна причина". И би следвало, ако не измислите нещо основателно да получите отказ. По правило се потвърждават от съответния АС.
п.п. Понякога е нужно да преглътне човек егото си и само да чете написаното, без странични вметки. Възможно е опонентът му да е хуманен лекар, освен ..... че има снимка с мишена и ги разбира тея полицейски неща. Но, това е друга тема.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
bird_of_paradise написа:Абе, да ме прощавате, ама кога темата е била правна, че не разбрах?
Единственото правно мнение по нея бе следното:nk7702n написа:.....е чл. 58 ал.1, съответната точка можете да я изберете като посочите, че няма пречка по точките от 1 до 10. Мотивирате се, чакате произнасяне в 1 - месечен срок, ако Ви откажат, имате право да обжалвате отказа с помощта на адвокат по съдебен път / чл. 118 от ЗОБВВПИ :
Написаното от колегата не ви е достатъчно, защото относимите норми си знаете, доколкото разбирамОфициалният начин за разрешително е ясен, по-скоро се интересувам, дали има смисъл да говоря предварително с Началника на РПУ-то или с КОС-аджия, за да си преценя шансовете.
Тук, напоследък, всеки пита как да заобиколи правилата. Такава ни е държавата и мисленето. От мен един съвет- до тук, с оглед изложеното от вас- няма да прескочите т.10, без значение дали се третира като "g" точка, или не. Това, че сте имал неприятности в някакъв бар, някога във времето назад, че работите в престижна международна компания не покрива понятието " основателна причина". И би следвало, ако не измислите нещо основателно да получите отказ. По правило се потвърждават от съответния АС.
Благодаря bird_of_paradise,
бях започнал да мисля, че няма нормални хора в този форум.
- phoenician
- Младши потребител
Уффф, че е досадно да се замеряте на тема " Кой е по - велик....."
Мисля, че всички участници в темата бяхме полезни, всеки изрази мнението си , виждайки нещата от своя зрителен ъгъл. Получихте, надявам се, полезни насоки за КНО. Смятам, че това е достатъчно. Би следвало да благодарите и да се прекрати това безсмислено " Изхвърляне". Приятна вечер!
П.П. Продължете да си списвате блога, със сигурност ще се намерят хора, които да го четат!
Благодаря nk7702n,
разумен пост.
- phoenician
- Младши потребител
Моля, въпреки, че нищо съществено не ви казах. Дали ще водите разговор с конкретни хора- не е въпрос правен.
Непрекъснато се организират курсове за ловци( аз и това не разбирам, но има някаква неведома мъжка страст в това хоби)- ще ви отвори пътя, за да се сдобиете с разрешението, което търсите, макар и не за същото оръжие.
И с него можете да се чувствате защитен.
Непрекъснато се организират курсове за ловци( аз и това не разбирам, но има някаква неведома мъжка страст в това хоби)- ще ви отвори пътя, за да се сдобиете с разрешението, което търсите, макар и не за същото оръжие.
И с него можете да се чувствате защитен.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Добро включване, bird of paradise. За съжаление, ако няма основателна причина, тоест такава да се мотивира ясно и точно необходимост от Разрешително за КНО, със сигурност ще е налице отказ. Да, т.10 е ябълката на раздора и е вярно, за съжаление, че съдът в повечето случаи потвърждава отказите, но все пак, законодателят е предвидил ред за защита пред АС.
Мисля, че в тая тема беше обърнато повече внимание на чисто житейския аспект на проблема, защото той също е важен, не просто да получиш Разрешително, ами да се обезпечи сигурността на околните и на самия човек, на когото се разрешава да борави с оръжие. Доста излишни неща се написаха, всъщност постовете на даващите съвети, включително и на doc03, независимо от характера - правни или житейски- си бяха не само добронамерени, ами и доста разумни, но явно емоциите на постващия и егото надделяха над разума и желанието за полезна дискусия, както обикновено се случва тук във форума.
П.П. phoenician,нормални хора има достатъчно и във форума, и в живота, Вие просто трябва да се постараете да потърсите нормалния подход към тях и тогава ще се получи разумна дискусия.Взаимоотношенията с околните са отражение на вътрешното ни" Аз" и отношението на хората към нас е обусловено от нашето поведение и подход към тях във всеки един момент! Приятна вечер на всички!
Мисля, че в тая тема беше обърнато повече внимание на чисто житейския аспект на проблема, защото той също е важен, не просто да получиш Разрешително, ами да се обезпечи сигурността на околните и на самия човек, на когото се разрешава да борави с оръжие. Доста излишни неща се написаха, всъщност постовете на даващите съвети, включително и на doc03, независимо от характера - правни или житейски- си бяха не само добронамерени, ами и доста разумни, но явно емоциите на постващия и егото надделяха над разума и желанието за полезна дискусия, както обикновено се случва тук във форума.
П.П. phoenician,нормални хора има достатъчно и във форума, и в живота, Вие просто трябва да се постараете да потърсите нормалния подход към тях и тогава ще се получи разумна дискусия.Взаимоотношенията с околните са отражение на вътрешното ни" Аз" и отношението на хората към нас е обусловено от нашето поведение и подход към тях във всеки един момент! Приятна вечер на всички!
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа:Добро включване, bird of paradise. За съжаление, ако няма основателна причина, тоест такава да се мотивира ясно и точно необходимост от Разрешително за КНО, със сигурност ще е налице отказ. Да, т.10 е ябълката на раздора и е вярно, за съжаление, че съдът в повечето случаи потвърждава отказите, но все пак, законодателят е предвидил ред за защита пред АС.
nk7702n,
благодаря за поредното нравоучение тук. Вземам си поука за личното ми "Аз".
Проблемът в тази тема се появи, защото в юридически форум, много поучителни и филосовски коментари се получиха, а не толкова правни. Все пак, това си беше полезно.
Дано пък вие да се сетите, защо "емоциите на постващия и егото надделяха над разума и желанието за полезна дискусия, както обикновено се случва тук във форума."
- phoenician
- Младши потребител
Извинявам се за нравоучителния тон, ако съм прекалила. Всичко добро!
- nk7702n
- Старши потребител
84 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|