Темата ми е провокирана от чувството за душевен мир и спокойствие, който искам да постигна ,но все нещо се случва и се осуетяват плановете ми.
През 2005 година слещу мен и още няколко човека беше повдигнато обвинение по 195 нк. Добре, стрелян заек съм , с досие и така нататък, по презумпция виновен. Делото влезе в съда през 2009 год.Три пъти го прекратяват и връщат на прокуратурата, три пъти започва от начало. Миналата година най-накрая делото тръгна по общия ред и лятото миналото получихме оправдателни присъди . Нормалния протест на прокурора не се забави и края на миналата година отидохме на протест. Обаче, съдийския състав в СГС видяли, че под присъдата не се е подписал единия от съдийския състав на СРСл Съответно, на мен ми беше казано от адвокатката ми, че това е формалност, щели да върнат делото за подпис, да се насрочи друга дата в СГС и да се произнасят по протеста. Това беше и искането на възивния състав.
Осем години влачат нещо, по което с чисто сърце мога да заявя, че съм невинен, както и останалите привлечени като обвиняеми и по-късно подсъдими.
Днес, ново двайсет, звъни ми едно от момчетата, с които сме подсъдими и ми казва, че края на март месец с нов обв. акт сме привлечени отново като подсъдими по същото дело, по което получихме вече оправдателните присъди. Председателя на СРС се бил разпоредил (или някой заместник негов) , всичко да започне от начало.
Съответно звъня на адвокатката ми, оказа се , че тя знае, но не си е направила въобще труда да ми звънне , да ме предупреди. Каза, че 99 процента са щели сега да постановят същата присъда, тоест оправдателната и единственото, което губя е още време, нерви и респективно пари за хонорари......
Законно ли е това, което се прави?
Споделете мнения, моля.. вече започвам да се отчайвам от цялата ни правосъдна система.... Може би някои са чели мои теми, в които питам и искам съвет, в които съм бил критикуван ( повечето пъти с право), но от това дело ми побеля косата вече. Девета година го точат и, както е тръгнало, ще се точи поне още година... Със милион мъки преди 6 месеца си намерих работа ( с досие и така нататък) хич не искам да я губя предвид обстоятелствата, кризата и факта, че трудно намерих и нея. Не искам шефовете ми да научават, че одисеите с мен продължават, макар че това е от преди 8 години, макар че и нямам вина в случая.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 15:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Да си се оплача и тук
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Да си се оплача и тук
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
-
chinchilla - Потребител
Re: Да си се оплача и тук
Законно ли е това, което се прави? За връщането- `Псолютно!- знам, че четете и по тази причина запознайте се с чл. 348, ал.3 т.1 вр. чл. 28, ал.1 т.2 НПК ( бел.-поправих точицата)
Хъм, аз с това не мога да се съглася... по-скоро започвате "с начале", защото е редно да се върне на същия съд, но от друг състав, който да разгледа делото.
Смятам за правилно, заради принципа за неизменност на състава, който разглежда и РЕШАВА делото.
п.п. Не знам доколко те ползва случилото се, явно е да не, но въпреки това- наскоро ОС отмени изцяло присъда, заради липсата на подпис на член на състава в един от протоколите от многобройните с.з. проведени по делото( което е правилно, де) та мисълта ми е следната- нарушението е процесуално и съществено и всякога отменително основание.
Започвате отначало.
chinchilla написа:Съответно, на мен ми беше казано от адвокатката ми, че това е формалност, щели да върнат делото за подпис, да се насрочи друга дата в СГС и да се произнасят по протеста
Хъм, аз с това не мога да се съглася... по-скоро започвате "с начале", защото е редно да се върне на същия съд, но от друг състав, който да разгледа делото.
Председателя на СРС се бил разпоредил (или някой заместник негов) , всичко да започне от начало.
Смятам за правилно, заради принципа за неизменност на състава, който разглежда и РЕШАВА делото.
п.п. Не знам доколко те ползва случилото се, явно е да не, но въпреки това- наскоро ОС отмени изцяло присъда, заради липсата на подпис на член на състава в един от протоколите от многобройните с.з. проведени по делото( което е правилно, де) та мисълта ми е следната- нарушението е процесуално и съществено и всякога отменително основание.
Започвате отначало.
Последна промяна bird_of_paradise на 08 Мар 2013, 20:53, променена общо 1 път
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Ясно, прочетох в НПК това, което си ми дал/а. Схванах смисъла ... Значи, да се настроя за ново дело, изцяло от начало.... До колкото разбрах новия съдийски състав, се е съглалсил да приеме всички доказателства по делото, протоколи от разпити, показания, вещни лица и тяхното становище. Тоест нямало да се гледат по същество, както ми бе казано ( може би поредното недообяснено от адвокатката ми нещо) . Значи да разбирам, че при липса дори на един подпис, е редно и законосъобразно, да се върне и започне цялата процедура отново ?
Олеле майко..... дано поне и този съдийски състав да е обективен и безпристрастен, както предишния.
Дали ще се вземе под внимание постановяването на присъда от предишния съдийски състав, или не?
Б***и , човек гледа да не стъпва дори на криво и да не пресича на червено, обаче пусто минало, гони и не пуска.....
Само не ми стана ясно, защо считат състава за незаконен, както е описано в 348 ал3 точка 3....
Олеле майко..... дано поне и този съдийски състав да е обективен и безпристрастен, както предишния.
Дали ще се вземе под внимание постановяването на присъда от предишния съдийски състав, или не?
Б***и , човек гледа да не стъпва дори на криво и да не пресича на червено, обаче пусто минало, гони и не пуска.....
Само не ми стана ясно, защо считат състава за незаконен, както е описано в 348 ал3 точка 3....
-
chinchilla - Потребител
Аз не се занимавам много, много, даже почти хич с наказателно, та написаното от мен по темата подлагай на съмнение!
Днес е светъл празник за женското съсловие, ама да ме прощава колежката - от камбанарията на моето повърхностно знание не бих казала това на клиент.
Поправих си точицата, чети.
Какво казва ВКС по въпроса- имаш си недействителен съдебен акт, порочен до степен, че да не може да породи правните си последици и като такава "нула" въззива изобщо не може да извърши ревизия.
Преди да прочетат в открито заседание диспозитива, членовете на състава са длъжни да го подпишат, заради гарантираните ти права в процеса и за да не може да се нанасят поправки отпосле...
п.п. Виж сега, от цялата работа може да излезе нещо положително за теб. Първо, че имаш толкова закъсняло правосъдие, и второ, само в случай, че те оправдаят отново- гарантирано ще изкараш пари от тая работа.
Обаче, за това гражданско дело, за което ти пиша, ако го водиш- смени си адвоката .
chinchilla написа:До колкото разбрах новия съдийски състав, се е съглалсил да приеме всички доказателства по делото, протоколи от разпити, показания, вещни лица и тяхното становище. Тоест нямало да се гледат по същество, както ми бе казано
chinchilla написа:на мен ми беше казано от адвокатката ми, че това е формалност, щели да върнат делото за подпис, да се насрочи друга дата в СГС и да се произнасят по протеста.
Днес е светъл празник за женското съсловие, ама да ме прощава колежката - от камбанарията на моето повърхностно знание не бих казала това на клиент.
Поправих си точицата, чети.
Какво казва ВКС по въпроса- имаш си недействителен съдебен акт, порочен до степен, че да не може да породи правните си последици и като такава "нула" въззива изобщо не може да извърши ревизия.
Преди да прочетат в открито заседание диспозитива, членовете на състава са длъжни да го подпишат, заради гарантираните ти права в процеса и за да не може да се нанасят поправки отпосле...
п.п. Виж сега, от цялата работа може да излезе нещо положително за теб. Първо, че имаш толкова закъсняло правосъдие, и второ, само в случай, че те оправдаят отново- гарантирано ще изкараш пари от тая работа.
Обаче, за това гражданско дело, за което ти пиша, ако го водиш- смени си адвоката .
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
За закъснялото правосъдие ми е известно, независимо от изхода, но не това ме блазни. Искам просто да приключи сагата....
Че ще си сменя адвокатката, натам клоня аз, а и приятелката ми също. За жалост не познавам други адвокати, тази си ми е била винаги. Тук мога да вмъкна, че бих наел нов такъв, предвид възнагражденикто, разбира се. Да си призная, преди да напиша ткмата, търсих тук един юзър - poli_g, но не я намерих, за да пиша лично. Тя ми е давала няколко съвета и разяснения преди.
Силно се надявам настоящия съд. състав да постанови същото като предишния.
..Съжалявам, ако има много правописни грешки, пиша си от телефона.
Че ще си сменя адвокатката, натам клоня аз, а и приятелката ми също. За жалост не познавам други адвокати, тази си ми е била винаги. Тук мога да вмъкна, че бих наел нов такъв, предвид възнагражденикто, разбира се. Да си призная, преди да напиша ткмата, търсих тук един юзър - poli_g, но не я намерих, за да пиша лично. Тя ми е давала няколко съвета и разяснения преди.
Силно се надявам настоящия съд. състав да постанови същото като предишния.
..Съжалявам, ако има много правописни грешки, пиша си от телефона.
-
chinchilla - Потребител
"За жалост не познавам други адвокати, тази си ми е била винаги."
ти май си им редовен клиент обаче. Ще споделиш ли какво е това тъмно минало, за какво си регистриран, пак ли за измами? Интелигентно лице ми се виждаш сиг и деянията ти ще са "интелигентни" .
ти май си им редовен клиент обаче. Ще споделиш ли какво е това тъмно минало, за какво си регистриран, пак ли за измами? Интелигентно лице ми се виждаш сиг и деянията ти ще са "интелигентни" .
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
- votpuska
- Потребител
votpuska написа:"За жалост не познавам други адвокати, тази си ми е била винаги."
Защо "пак ли измами".Никога не съм имал нищо общо с измами. От ранното си детство, до около 2000 година с автокражби . След което просто, може би поумнях, или ми писна да не мога да спя спокойно, не знам кое точно, или най-вероятно, тогава ме осъдиха за пръв път, но за сметка на това 9 условни присъди в рамките на година, година и половина и просто спрях. Идеята ми беше, или може би по-точно казано е била, да изчакам да ми изтече изпитателния срок, но в един момент, рутината ме пое и последните 10 години съм имал три пъти проблеми, за жалост винаги преди да се реабилитирам - единия път вещно укривателство (виновен) , втория път хулиганство и третия път без книжка. Това са сериозните престъпления, като в промеждутъка от време, имах две присъди - глоби ... отново 343б .
-
chinchilla - Потребител
лелеее, кво прайш ти бе? напрао ма шашна, с такава активност как още си на свобода? как става тоя номер - 9 условни?!? присъди в рамките на година-две? явно тая адвокатка наистина е мн добра. Толкова пъти да оттървеш панделата, не е истина.
Вярно, заблудих се за члена, бърках се че 195 е измамата.
Вярно, заблудих се за члена, бърках се че 195 е измамата.
- votpuska
- Потребител
Имам две ефективни присъди както казах - за хулиганство и за без книжка.
За времето си беше наистина много добра адвокатко - преди 10-15 години. Просто възрастта и, или поради кой знае какви причини, вече не е така добра, направо си е ..........
За времето си беше наистина много добра адвокатко - преди 10-15 години. Просто възрастта и, или поради кой знае какви причини, вече не е така добра, направо си е ..........
-
chinchilla - Потребител
начи си лежал в затвора? странно че си го понесъл; аз не знам някой да излязъл оттам нормален. дотолкова, че да нищи юридически въпроси в нета...
- votpuska
- Потребител
votpuska написа:начи си лежал в затвора? странно че си го понесъл; аз не знам някой да излязъл оттам нормален. дотолкова, че да нищи юридически въпроси в нета...
Да , лежал съм, освен по тези две присъди - едната 6 месеца, другата също 6 месеца, но от тях лежах 33 дни само и, преди десетина петнадесет години като следствен. Не е нещо невероятно фрапиращо.
-
chinchilla - Потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|