начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

призоваване на свидетел по нак. дело

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

призоваване на свидетел по нак. дело

Мнениеот lars74 » 22 Яну 2013, 12:33

Интересува ме има ли срок за призоваване на свидетел по наказателно дело? Ако живея в София и ми връчват призовка за Ямбол например, не трябва ли да има 7-дневен срок , за да бъда редовно призован?
lars74
Нов потребител

Re: призоваване на свидетел по нак. дело

Мнениеот kremen » 23 Яну 2013, 14:12

НПК не посочва срок за връчване на призовка за свидетел. Редно е, обаче, да Ви уведомят поне седмица преди заседанието, защото като свидетел имате права. Едно от тези права е да сте в невъзможност да се явите в точния ден и час и да представите оправдание за неявяването си. Най - малкото отрязъка от призовката трябва да се върне и приложи по делото преди съдебното заседание. Ако това не стане, Съдът ще докладва, че сте нередовно призован и за Вас няма да има лоши последствия. Аз лично имах случай, в който свидетел изпрати болничен лист по факса на Съда и това беше докледвано буквално минути преди започване на заседанието.
kremen
Младши потребител

Назад към Наказателно право