начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Съсед повече от 3 години тормози семейството ми със заплахи

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съсед повече от 3 години тормози семейството ми със заплахи

Мнениеот dracata » 13 Апр 2012, 22:40

Съсед,от повече от три(3)години тормози семейството ми със заплахи,закани,обиди,и т.н.доста цветущи му са обидите.Последната случка от преди десет дена в началото на месеца.Започва безразборна стрелба с пистолет от неговия имот към нашия,в дома ми са майка ми,съпругата ми,снаха ми+снаха и с 3(три)годишното и дете.Само жени снишават се услушват се и чуват само изстрелите,не виждат с какво се стреля,не смеят да се покажат от къщи навън.Почти като на филм само,че е истинско.Звънят на 112 от там пращат полиция,но уви съседа вече го няма.Съвет на полицаите,пуснете жалба.На другия ден сутринта съседа с дясна ръка в десния джоб на якето си заплашва майка ми (Теб ще те застрелям,пък после другите и тях,на сина ти ще му отрежа главата),майка ми проявява смелост граничеща според мен до лудост и му казва (Хайде стреляй,да видим как ще ме застреляш),съпругата ми е на втория етаж на терасата,чува заплахите изтръпва но не вдига никакъв шум,да не се издаде,че е там,снаха ми е на 10 метра от майка ми съседа не я вижда,тя е в лятна беседка,съседа не я вижда,тя също (замръзва),но го чува.Пускат жалби за предния ден (стрелбата),и за следващия (заплахата).В РУ се виждат с кварталния в коридорите,той ги пита дали са го видяли с какво стреля,можело да бъдат и пиратки,щото видете ли той не знаел съседа да има пистолет.Минава една седмица,не сме сигурни дали съседа е дал показания при кварталния,дали той е стрелял или е "хвърлял-пиратки".Аз работя до късно около 20-00часа се връщам от работа.Надявам се да се срещна със съседа и да получа обяснения,защо заплашва майка ми,защо иска да ми реже главата,и т.н.Денят Х идва приближавам го той е до л.а.ще влиза в него.Питам го защо заплашва майка ми и какъв съм аз(той казва,че аз съм ром,и,че ще ме убие с пистолета),той ме блъска с шофьорската врата и ми вика(маика ти,ще ...сега ще те застрелям)понечва да се качи и с дясната си ръка бърка да търси "нещо" под шофьорската седалка,аз го виждам бързо го издърпвам от седалката,става боричкане,той пак успява да седне,пак опит да търси "нещо"там, на мен ми светва "голяма червена лампа",може би там е оръжието (бъди внимателен и бърз,и се пази)детето ми играеше на около 30-50м.от мястото на събитието,съпругата ми и тя на 20-30м.само,че в другата посока.Съседа успява да ме отблъсне и да заключи лява предна врата,продължава да бърка пак там от долу под седалката за около 2-10сек.,заобикалям и отварям предна дясна врата "скачам" отгоре му,и с дясната ръка бъркам под седалката,напипвам пистолет вадя го,той веднага си смени физиономията.Снахата с нейната снаха с двете деца в ръце пред колата му,той пали аз им крещя да се пазят,те стоят той форсира(моя грешка като взех пистолета,трябваше да взема или да счупя в патрона контактния ключ,колата нямаше да запали),той потегля с газ те двете се дърпат наляво и на дясно от предницата на колата.Звъня на 112,в "боричкането" сме си разменили няколко удара с юмруци,ритници,аз на него той на мен+дърпане за косите,типичен уличен бой.Пристигат полицаите,протоколи сведения,оказа се,че пистолета е газов с 5 патрона в пълнителя.Подлежи ли на регистрация газовия пистолет, ако съм му нанесъл телесна повреда подлежа ли на съдебно преследване,какво да очаквам от тук нататък,при потеглянето съседа наново отправи закани срещу мен и семейството ми.Ако е дал показания и е писал,че няма пистолет и не е стрелял,а аз след около 3-5дни го отнемам от него,имам ли право да взема показанията му от кварталния каквито и да са те,за първите жалби.На всички ВЕСЕЛИ ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ.Това е България.....
dracata
Потребител

Re: Заплаха....

Мнениеот dracata » 15 Апр 2012, 18:46

Майка,ми го вижда и казва на двете снахи да се приберат веднага с децата в къщи.Ако някой чуе стрелба едва ли ще отиде да го гледа с какво стреля,дали е с газов,или боен пистолет+каква марка е оръжието. Според мен правилно е постъпила като ги е прибрала в къщи.Децата на около 3.5годинки и те чуват и викат(бомба,бомба...),не е било само да разваля тишината,де да беше...
dracata
Потребител

Мнениеот dracata » 09 Юни 2012, 18:46

Вследствие на непрестанните заплахи и закани от съседа майка ми получи инсулт преди 5(пет)дни.Това дали е от нарушаването на тишината и какво увреждане се води по НК.
dracata
Потребител

Мнениеот TheOldMan » 10 Юни 2012, 01:35

dracata написа:Вследствие на непрестанните заплахи и закани от съседа майка ми получи инсулт преди 5(пет)дни.Това дали е от нарушаването на тишината и какво увреждане се води по НК.

Абе... и една съседка на горния етаж получи инсулт тия дни... Дайте адреса на тоя ваш съсед, да пишем и съседката като пострадала от него.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот TheOldMan » 10 Юни 2012, 02:17

Док, затова и го написах по тоя начин... Никой не може да каже дали инсулта е предизвикан точно и и единствено от "тормоза" на съседа. Така поднесено ще предизвика скептични усмивки само.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот dracata » 10 Юни 2012, 03:50

За сведение,майка ми никога не е пушила,не е с наднормено тегло,не води застоял живот,няма диабет (слава богу),чудно защо докторите ме попитаха дали не е преживяла някакъв стрес наскоро от който да се е стигнало до инсулта,или дали не се е уплашила от нещо.Външно човек може да не си личи,да не го показва,а пък тя(болеста да го яде от вътре),и не искайки да ни притеснява и нас нейните деца с нейните мисли си го трупа на самата нея си,майчиния инстинкт е по силен от който и да е организъм и винаги надделява.За това има хора за които казваме (тоя/тая е голямо перде).Планетата-майка се върти и ние всички се возим без пари,за всичко си има някакъв отговор и ред...
dracata
Потребител

Мнениеот nk7702n » 10 Юни 2012, 14:21

Ако може да се докаже по безспорен начин причинно - следствена връзка между конкретния инцидент, в който са отправени заплахите, и причинения инсулт на жената, може да се измисли път за защита. Малко трудно доказуемо ми е струва това обаче, при наличието на много други обстоятелства и фактори, които биха могли да доведат до такова увреждане на здравето. :roll:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот dracata » 16 Юни 2012, 16:57

Съседа,който отправи заканите,си е платил на свидетели за случката на улицата.Едното лице което и аз познавам, и което въобще не е било там когато отнех пистолета дойде сам в дома ми и ми разказа най-подробно как съседа,му е предлагал пари,на него и интимната му приятелка за да дадат свидетелски показания за случката в полицията.Този човек работеше при съседа и е в течение на цялата история от преди 3(три)години,до настоящия момент.Имам ли законно право да запиша със скрита камера разговор със този човек относно случая и да я предоставя на компетентните органи(полиция,прокуратура) :?: :?: :?: :? :? :?
dracata
Потребител

Мнениеот marek972 » 16 Юни 2012, 19:11

dracata написа:Съседа,който отправи заканите,си е платил на свидетели за случката на улицата.Едното лице което и аз познавам, и което въобще не е било там когато отнех пистолета дойде сам в дома ми и ми разказа най-подробно как съседа,му е предлагал пари,на него и интимната му приятелка за да дадат свидетелски показания за случката в полицията.Този човек работеше при съседа и е в течение на цялата история от преди 3(три)години,до настоящия момент.Имам ли законно право да запиша със скрита камера разговор със този човек относно случая и да я предоставя на компетентните органи(полиция,прокуратура) :?: :?: :?: :? :? :?

пробвай, нямаш какво да губиш ....
marek972
Потребител

Мнениеот dracata » 22 Юни 2012, 19:34

Мама се възстановява,трудно доста е горещо тия дни ще пробвам всички варианти....
dracata
Потребител

Мнениеот dracata » 12 Юли 2012, 22:40

''Зайчето'' изскочи днес,получих призовка като подсъдим,(нанесъл съм лека телесна повреда).Срещу мен ще се води НЧХД.Странното в тъжбата е,че се споменават за свидетели лица които въобще не са били когато отнех незаконния пистолет(газов).Другото което ни заинтригува и ни стана интересно,че съседа в преписката която прокуратурата прекрати не е приложил копие нито от прегледа си в МБАЛ,нито копие от мед.свидетелство.Лично четох преписката не видях тези документи да са прикрепени и описани в папката с протоколите,нашите сведения за случая и протокола за доброволно предаване на оръжието.Наглостта на съседа стига до там да вкара 3(три)лица в интересен филм.Ще бъде интересно и ще ви информирам след всяко заседание (ако не възразявате,имам ли шанс срещу лъжесвидетелите и,срещу чл.130 от НК.Моля за съвети,напътствия,критики.Единственото за което съжалявам е,че не си изкарах и аз медицинско и сам съм си виновен за това,дано да успея,стискайте палци :? :? :?
dracata
Потребител

Мнениеот dracata » 20 Юли 2012, 20:07

Пак въпрос от моя милост:Че е нагъл,нагъл е но в тъжбата си съседа пише,че пистолета който съм му отнел бил законен.Законен ли след като му съставят акт в размер на 500лв.,или след като му го съставят и той го плаща,тогава става законен,до датата на отнемането този пистолет не е регистриран в полицията,съответно аз мисля,че е незаконен,греша ли.... :oops: :oops: :oops:
dracata
Потребител

Мнениеот dracata » 27 Юли 2012, 19:44

Нямаше заседание отложи се за другия месец,не беше спазен срока за известяване на подсъдимия,т.е.на моя милост,въпросният съсед беснял и фучал в коридорите на съда..... :cry: :oops: :cry: :oops:
dracata
Потребител

Мнениеот ivanprodanov » 30 Юли 2012, 11:02

тази твоята ситуация, е доста гадна и последно време често срещана, постоянно в практиката виждаме случки на разправии между съседи , но чак до стрелби не ни се е случвало да попадаме, успех
Когато търсите Адвокат, за вас е важно той да е сериозен адвокат за да може да Ви защитава добре
ivanprodanov
Нов потребител

Мнениеот vartolumei » 30 Юли 2012, 11:28

"Подлежи ли на регистрация газовия пистолет"
До колкото знам имаше някаква заповед за регистриране на такива пистолети и въздушни пушки но не съм сигурна-това лесно може да се провери в районното.При условие че докажете че сте оказвали съпротива и сте отбранявали себе си и вашите роднини които са били на улицата и са свидетели може някак да се отървете от това че сте му причинили вреда а вие нямахте ли наранявания?
vartolumei
Младши потребител

Мнениеот dracata » 22 Ное 2012, 22:19

vartolumei написа:"Подлежи ли на регистрация газовия пистолет"
До колкото знам имаше някаква заповед за регистриране на такива пистолети и въздушни пушки но не съм сигурна-това лесно може да се провери в районното.При условие че докажете че сте оказвали съпротива и сте отбранявали себе си и вашите роднини които са били на улицата и са свидетели може някак да се отървете от това че сте му причинили вреда а вие нямахте ли наранявания?

Лично,ходих до районното и проверих как стоят нещата:1.Покупката от оръжеен магазин не прави газовия пистолет законен в срок от 14(четиринадесет дни в този срок са събота и неделя+ако има празнични)оръжието трябва да се регистрира.2Съседа е закупил пистолета от Илиянци намерих магазина въпреки,че вече не е там(закрит е),имат друг-нов на друго място в София,закупил го е през 2010г.,тогава не е трябвало да го регистрира,след октомври-ноември 2011г.е трябвало да го регистрира-той не го регистрира до като аз му го отнех и с протокол го предадох на полицията,ако той го е регистрирал след тази дата,и в жалбата си до съда пише,че е законен-с това си твърдение той не подвежда ли съда,и какво следва да направя аз,лъжесвидетелите така се оплетоха при разпита,не знам как ще се оправят от тук нататък,търпение му е майката.... :wink: :wink: :wink:
dracata
Потребител

Мнениеот dracata » 24 Ное 2012, 12:01

Къде точно да търся заповед за регистрация на газово оръжие.Лъжесвидетелите се оплетоха яко,като споменаха,че лица които даже,не са били(присъствали)на инцидента(едвам ги удържам)да не се стигне до саморазправа преди да дадат показания те ще ми са от полза смятам в съда,надявам се.Имам ли право да искам съдебния състав да дойде на мястото на инцидента да извърши оглед....с цел доказване,че единия от свидетелите лъже(няма как да вижда през стени при това масивни),а другия е бил на не повече от 15-20метра от мястото на инцидента,как така никой от тези които сме били там не сме го видели.Друг твърди,че е бил там и даже се е обаждал на полицията но боят вече бил свършил той пък бил на цели 20метра само,че от другата страна.Този вторият си е бил в дома си със сигурност по клетките на мобилния оператор,ще се докаже ли,че не е бил на мястото :| :| :|
dracata
Потребител

Мнениеот dracata » 10 Яну 2013, 19:37

За много години на всички.По хода на делото.В тъжбата си ''врага''-е писал,че съм го ударил с пистолета по главата-ЛЪЖА,пише също така,че при прегледа в МБАЛ докторите се усъмнили,че вероятно имал спукан далак,няма преглед с ехограф.Без снимка-преглед няма такъв доктор-човек да ти постави диагноза (спукан далак)-ЛЪЖА,пише също така (излязох от собствения си двор)-той не е собственик на двора-ЛЪЖА.С тези негови лъжи не подвежда ли съда.А как да постъпя със лъжисвидетелите след края на процеса.Мама е добре след 3(три) месеца евентоално ще я оперират страхува се милата но,надявам се всичко да е наред с нея,за мене си не мисля. :roll: :roll: :?: :?:
dracata
Потребител

Мнениеот dracata » 18 Яну 2013, 21:34

Имаме пробив-тъй да се каже в съдебно-медицинското удостоверение на врага пише една дата за нанесен побой,а в съдебните заседания се говори за съвсем друга дата.Разликата е 3(три)дни какво става от тук нататък,моля за коментари всякакви..... :wink: :wink: :wink: :?: :?: :?:
dracata
Потребител

Re: Съсед повече от 3 години тормози семейството ми със запл

Мнениеот dracata » 19 Яну 2013, 18:55

Идентичен случай като моя е опита за покушение с/у Ахмед Доган днес,само че тука всичко е на 360градуса,аз съм обвинен,че съм му нанесъл лека телесна повреда,големия майтап ще е ако и тук се случи като при мен и този ''стрелец'' да го наречем почне да ги съди,че го пребиха,край трибуната.Въпрос:Защо ми е сменено заглавието на темата (Заплаха) със СЪСЕД ПОВЕЧЕ ОТ 3 ГОДИНИ.....
dracata
Потребител

Следваща

Назад към Наказателно право