начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

mlad6i sydii

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

mlad6i sydii

Мнениеот gogy » 17 Май 2004, 10:30

Kolegi,interesuvame koga moje da se o4akva konkurs za mlad6i sydii-po-specialno za Sofiq ili Varna?Kak stava obqvqvaneto mu?Kak proti4a i ima li vyob6te 4esten na4in da spe4eli6 takyv?Vyob6te koito moje da mi kaje podrobnosti,6te sym mu mnogo blagodarna!
gogy

Re: mlad6i sydii

Мнениеот куна » 17 Май 2004, 11:44

има една наредба за провеждане на конкурсите за магистрати. Тя е на ВСС. Конкурсите се обявяват от ВСС/в сградата и в сайта на ВСС/ Последно имаше такъв конкурс миналата година септември.Тогава имаше обявени 11 места за СГС.Това е доста голяма бройка и се говори, че скоро няма да има, въпреки че в Наредбата пише, че конкурси се обявяват най-малко два пъти годишно. Не си спомням точно но прочети наредбата, там е много подробно уредена процедурата.А дали е честен конкурса, казва ли ти някой? Мои колеги се явиха на последния конкурс иказват, че се съмняват че работата е нагласена.Но това са само твърдения..
куна

Мнениеот radobul » 18 Май 2004, 13:46

koмисля, че конкурсът специално в СФ е честен .Познавам 2ма човека, коието спечелиха места.И двамата бяха без протекции и отлични професионалисти.
radobul
Нов потребител

Мнениеот radobul » 18 Май 2004, 13:46

мисля, че конкурсът специално в СФ е честен .Познавам 2ма човека, коието спечелиха места.И двамата бяха без протекции и отлични професионалисти.куна написа:
radobul
Нов потребител

Мнениеот една » 20 Май 2004, 15:43

По принцип в Държавен вестник се обявява конкурса, посочват се условията и сроковете за участие. Имам познат, който стана младши съдия в СГС и спечели конкурса, проведен миналата година септември. Доколкото го познавам, знам че с много труд и усилия си спечели мястото, а чрез далавери.
една

Мнениеот alaia » 20 Май 2004, 15:47

Така е - и моите наблюдения са, че конкурсът е честен.
alaia

Мнениеот korupcia » 21 Май 2004, 15:59

Mnooooooogo sa vi povarchnostni nabludeniata, ne e li iasno za vsichki, ce sinonim na sadebni organi v Bul. e KORUPCIA........:))

Ne che vi otchaivam, no sam gotov da podaria FERARRI na vseki, koito dokaje che e stanal magistrat v Bul bez protekci...:)))alaia написа:
korupcia

Мнениеот alaia » 21 Май 2004, 16:29

Kolega,

bih Vi dokazala, no ne mislia, 4e ste si polucha Ferarito.
Naj-malkoto, zastoto ako imahte parite - i vie stiahte da si platite, ta da stanete sadia.

A moite nabludenia ne sa povarhnostni, viarno e che se otnasiat za edin konkreten sluchai, v koito sam sigurna, che stava vapros samo za MNOGO TRUD.
alaia

Назад към Конкурси, изпити