начало

Съдът върна в ареста актьора Димо Алексиев Съдът върна в ареста актьора Димо Алексиев

самонастанени в отчуждени общински сгради

Казуси за недвижими имоти

самонастанени в отчуждени общински сгради

Мнениеот невежа » 17 Юни 2004, 15:38

Моля Ви да ми кажете има ли право някой да се самонастани в отчуждена от общината къща? Предполагам, не. Аз като физическо лице /или група от такива като мен/ какво мога да предприема пред общинските власти, за да се вземат мерки за изнасянето на тези самонастанени, които създават шум, крадат в квартала и пречат на всички останали?
невежа

Re: самонастанени в отчуждени общински сгради

Мнениеот Мария » 17 Юни 2004, 16:01

Това е повсеместно явление. Пишете жалби до Общината, РПУ и до който още се сетите докато реагира някой.
Мария

Мнениеот невежа » 18 Юни 2004, 15:05

Мария, благодаря за отговора. Ще направя жалба до Общината и РПУ-то, макар че от РПУ-то редовно ги посещават по разни поводи и си ги знаят много добре. Пак ще пиша да разкажа какво става.
невежа

Мнениеот Iury » 23 Юни 2004, 17:14

можете да изпратите до Кмета на общината жалба, с която да го сигнализирате, че общински имот се владее без правно основание и да го помолите да предприеме необходимите законни действия в рамките на неговата компетентност, а именно: да образува административно производство по реда на чл. 65 от Закона за общинската собственост и административно наказателно производство за нарушаване на Наредбата, приета от вашия Общински съвет, регламентираща нарушаването на обществения ред.
Iury

Назад към Имотни казуси