начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Какво мислите за масовите конкурси за съдии по вписвания?

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Какво мислите за масовите конкурси за съдии по вписвания?

Мнениеот гений 75 » 09 Мар 2004, 14:36

Какво мислите за масовия конкурс за съдии по вписвания провеждани в цялата страна. Дали всичко е обективно и справедливо?
гений 75

Re: Какво мислите за масовите конкурси за съдии по вписвания

Мнениеот interesuva6t se » 09 Мар 2004, 14:56

kyde sa tezi konkursi?ima li takyv v Sofiq?
interesuva6t se

Мнениеот гений 75 » 09 Мар 2004, 15:09

Миналия месец в ДВ излязоха много заповеди от Министерството на правосъдието за тези конкурси.Не знам дали за София има, но в страната са доста. Тези места се обявяват в неофициалната страница на Държ.Вестник. Със сигурност знам за Добрич, Ген.Тошево, Каварна,Русе и т. н. Хубавото на тези конкурси , че са на месно ниво , а не в София. Освен това не се изисква голям стаж.
гений 75

Мнениеот boba » 09 Мар 2004, 15:30

При такъв конкурс в градче от 10 000 души и при провеждане на изпита в самото градче, с обявено едно място /напр.Сливница/ може да ти стане ясно колко ще е обективен конкурса.
boba

Мнениеот advokatbg » 09 Мар 2004, 16:07

по принцип понятията "обективно" и "справедливо" са разтегливи понятия... Не мислиш ли така, Гений 75
advokatbg
Младши потребител

Мнениеот гений 75 » 09 Мар 2004, 16:25

Като локум, нали. Обичам локум. Аз съм идиот по рождение.
гений 75

Мнениеот elena даскалова » 09 Мар 2004, 16:30

Тези конкурди нали се обявяват със заповед на правосъдния министър? Защо в сайта на Министерство на правосъдието не намерих подобна заповед?
elena даскалова

Мнениеот гений 75 » 09 Мар 2004, 16:35

Абсолютно сте права,elena даскалова.Явно министъра си мисли, че и така кандидатите са много. Вярно е, че се обябяват, но на страниците на неофициалния раздел на ДВ. Нали, целта е да се абонираш за него.
гений 75

Мнениеот сиси » 10 Мар 2004, 18:46

vsi4ko izglejda 6te zavisi ot predsedatelia na syotvetnia raionen syd, koito opredelq sydiite koito 6te izpitvat - za jalost !!!!!!
сиси

Мнениеот христина » 11 Мар 2004, 17:11

Знаете ли нещо за конспекта от въпросите по които ще се изпитва?
христина

Мнениеот христина » 11 Мар 2004, 17:23

Знаете ли нещо за въпросите от конспекта по които ще се изпитва? От къде може да се намери конспект?
христина

Мнениеот sddd » 12 Мар 2004, 17:38

Няма конспект.В заповедта на М се определя кои закони да се четат за подготовка за изпита,който е в две части - писмен /евентуално казус с въпроси/ и устен.И аз си мисля обаче че всичко пак ще е субективно /и разтегливите понятия ще са в сила/.Като тълкувам обаче,излиза,че председателя на съответния съд няма да участва в комисията - той само ще я назначи,което пак си е нещо.
sddd

Мнениеот гений 75 » 16 Мар 2004, 10:30

Скъпи колеги, аз преминах и двете фази на конкурса.Първата беше тест. И то какъв - ужас.Малки гадни подвеждащи въпроси от рода на "Къде се обявява вписания особен залог на търговско предприятие?" и тем подобни. И след като минах този кръг, дойде втория. По-ужасен от първия. Тръснаха ни една преписка и те карат да се правиш на съдия по вписванията. Съвета ми е : ако имате познат нотариус отидете и вижте какво съдържа една преписка. Например : молба за вписването на прехвърлителната сделка, 5-6 нот.акта /в зависимост от това дали е за земя или жилище/, дан.декл.,НО БЕЗ СКИЦАТА НА ИМОТА.Тя не се прилага.Както и декл. по чл.49 по ЗМДТ и т.н. Вие сте умни "дяца" и ще се справите.Успех на всички, които са преминали или ще преминат първи тур!!!!!!!!!!!!!!!
гений 75

Мнениеот гений 75 » 19 Мар 2004, 14:45

Ето вече, че пак е актуален този, на пръв поглед ,въпрос, нали!
гений 75

Мнениеот христина » 29 Мар 2004, 11:25

Можете ли да си припомните други въпроси които се задават на писменния изпит във вид на казус?
христина

Мнениеот Асасани » 30 Мар 2004, 17:46

Христина, ти вече ходи на толкова конкурси, не ти ли е ясно как стават работите?!:-)
Асасани

Назад към Конкурси, изпити