- Дата и час: 01 Дек 2024, 06:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
НОТАРИАЛЕН КОНКУРС
|
|
Re: НОТАРИАЛЕН КОНКУРС
Ех, XENIA , .......не си права, лично аз искам само казуси и никакви теоретични бълвочи............../ за жалост както и в решенията на съда и в практиката, така и в научните среди по много въпроси има различни мнения/ , но си мисля ,че при един добре направен тест може най добре да се покаже нивото на всекиго.
Ако теста е обширен по материя , дори и да не е с три възможни отговора
/ защото според мен- това си е подсказване..../ , при 80-100 въпроса , на които можеш да отговориш с по едно - две изречения ще си проличи нивото на всеки участник в конкурса.
Смятам,че на теоретичният въпрос ще са по-добре подготвени по-скоро завършилите право, а на казуса практикувалите; затова ми се струва ,че един тест би изравнил "стартовите"ПОЗИЦИИ.
Успех на кандидатите !!!!!!!!!!!!!!!
Хващам бас за казуса:
1. Новооткрито наследство,с преживяла съпруга, с доведени и заварени един куп наследници до 10 степен/ кой жив, кой умрял/ придобили по какви ли не начини имущества/ и с реституция / , всички с фирми всякакви , акции, завещания ,завети и пълномощни - накрая ................определете :
"как се казва майката на съчинилият казуса , за да я споменем задружно":)))
Ако теста е обширен по материя , дори и да не е с три възможни отговора
/ защото според мен- това си е подсказване..../ , при 80-100 въпроса , на които можеш да отговориш с по едно - две изречения ще си проличи нивото на всеки участник в конкурса.
Смятам,че на теоретичният въпрос ще са по-добре подготвени по-скоро завършилите право, а на казуса практикувалите; затова ми се струва ,че един тест би изравнил "стартовите"ПОЗИЦИИ.
Успех на кандидатите !!!!!!!!!!!!!!!
Хващам бас за казуса:
1. Новооткрито наследство,с преживяла съпруга, с доведени и заварени един куп наследници до 10 степен/ кой жив, кой умрял/ придобили по какви ли не начини имущества/ и с реституция / , всички с фирми всякакви , акции, завещания ,завети и пълномощни - накрая ................определете :
"как се казва майката на съчинилият казуса , за да я споменем задружно":)))
- младежа
Забравих да спомена,че в казуса се хващам на бас ще има и нещо от сорта :
- доведени,едноутробни, заварени еднокръвни , последващи съпрузи и подобни бабитини/ , за малко да включат и двуутробни......ама нейсе ......това ще стигне да се изприщят кандидатите , узнали за "Пернишката трагедия" сполетяла фамилията - всички един след друг /
А това ,че бащата има дъщеря ,която е доведена и от нея има " незаконен" син , който се е оженил за преживялата го съпруга, преди да навърши 18 г. когото той е осиновил-чрез непълно осиновяване ; тъй като не бил го признал навреме и който има две негърчета от бяла жена........:))
- доведени,едноутробни, заварени еднокръвни , последващи съпрузи и подобни бабитини/ , за малко да включат и двуутробни......ама нейсе ......това ще стигне да се изприщят кандидатите , узнали за "Пернишката трагедия" сполетяла фамилията - всички един след друг /
А това ,че бащата има дъщеря ,която е доведена и от нея има " незаконен" син , който се е оженил за преживялата го съпруга, преди да навърши 18 г. когото той е осиновил-чрез непълно осиновяване ; тъй като не бил го признал навреме и който има две негърчета от бяла жена........:))
- младежа
Младежа,......май според теб "пернишката трагедия" ще я клонират заедно с латиноамерикански сериал -/ остава да добавят сватби, разводи и убийства/ и ще се кефим да видим какво отроче ще се пръкне...............
- КЕФ
Младежа, защо пък да не го направят изпита като тест за кандидат-шофьори - въпроси, чиито отговори се проверяват с шаблон. Тъкмо тогава няма да има нужда от комисия, чиито членове май пробват програмата за защита на свидетели. Който издържи теста, отива на кормуване - да изготви документи за нотариална сделка - продажба на парцел на луната, например
- XENIA
XENIA, защо не те виждам в списака за кандидат нотариусчета??/??//
А за предложението за луната - Не става , на Луната не е влязал в сила плана за земеразделяне и все още нямаме градоустройство, затова не ми издават скица ,но виж.................................цялата мога да ти я завещавая / с каквото искаш завещание-саморъчно, нотариално/.
Колкото до идеята ти за шаблонче -не е лоша.....дори си мисля ,че може да става и по интернет / с електронен подпис/ - така ще е някога ........
На колегата ,който спечели нотариалното място за гр.ТРЪН -го поздравявам отсега.
ГОЛЕМА КРАЧКА В КАРИЕРАТА НА ЮРИСТ !!! УРА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
А за предложението за луната - Не става , на Луната не е влязал в сила плана за земеразделяне и все още нямаме градоустройство, затова не ми издават скица ,но виж.................................цялата мога да ти я завещавая / с каквото искаш завещание-саморъчно, нотариално/.
Колкото до идеята ти за шаблонче -не е лоша.....дори си мисля ,че може да става и по интернет / с електронен подпис/ - така ще е някога ........
На колегата ,който спечели нотариалното място за гр.ТРЪН -го поздравявам отсега.
ГОЛЕМА КРАЧКА В КАРИЕРАТА НА ЮРИСТ !!! УРА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- младежа
АЙДЕ БЕ - НАЛИ ИМАШЕ ЕДИН ЕНТУСИАСТ ДЕТО НА 08.05 ЩЕШЕ ДА КАЖЕ КАЗУСА ??????????????????????
- KUKUVICA
ty xseniy si e vutre , a nie sme otvun za6toto sme bavno zagryva6ti . da se yvyvame na izpita kato u4enici , kato te na purviy konkurs ne sa imali nito edin skusan , sledovatelno purviy po vremee e pruv i po pravo . zatova sega ni s4itat za natrapnici. a vezdesu6tite im kolegi notariusi izpovydvat pogolovni ,vklu4itelno i dogovori za dobrovolna delba na sio , po vreme na braka , predi da e prekrate, za6toto vidite li vajni pri4ini nalagat tova - izklu4itelno vlo6eni semeini otno6eniy i pro4ie gluposti.
ina4e xeniy si e prava , osobeno kato 4ete na kursa lekcii na glupacite , koito pita , razbraxte li me.....
ina4e xeniy si e prava , osobeno kato 4ete na kursa lekcii na glupacite , koito pita , razbraxte li me.....
- lubimec 13
Съжелявам, че ме припознавате с лекторката от единия курс. До някъде и грешката е моя, nickname - a ми идва от XENIKAL - препарат за отславабване, предизвикващ разстройство...
- XENIA
До ..........123456......Разбрах само единият казус, затова неща да Ви подвеждам ,ако се падне един от другите .
- младежа
Вярно ли е ,че конкурса се отменя поради съобщение за бомба в НДК?
Чух нещо по радиото , но него повториха?????????????
Чух нещо по радиото , но него повториха?????????????
- ШОКИРАН
много ми е интересно какви са според Вас предполагаемите теми - може би само семейно и наследствено
кой е обещал казус - дори и да не се падне поне е упражнение за мозъка
пишете
кой е обещал казус - дори и да не се падне поне е упражнение за мозъка
пишете
- спечелила
Е, какво стана сега, изтрепаха рибата с този казус с дванадесет въпроса. Има ли някой който е отговорил на всичките?
- boba
Аз отговорих и на всичките. В интерес на истината -другият казус ,за който разбрах бе доста по-труден.
- младежа
Абе какви са тези казуси, я ги дайте насам с въпросите и отговорите или поне това което си спомняте от тях.....
- Тoshko
Колеги, казуса не беше от най-лесите, но и не беше нищо особено.Макар че около мен се чуваха вскакви безумни отговори...
- отговорила на всичките въ
|
|