начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Т-образно кръстовище?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Т-образно кръстовище?

Мнениеот KATаджия » 19 Дек 2003, 18:32

Моля, кажете, кой има предимство на този тип кръстовище? Има ли изменение спрямо отменения през 1999 г. ЗДП ?
KATаджия

Re: Т-образно кръстовище?

Мнениеот регистратор » 19 Дек 2003, 18:43

Естествено, движещия се направо, ако става въпрос за нерегулирано кръстовище!
регистратор

Мнениеот d » 19 Дек 2003, 20:51

Ако не е регулирано кръстовището, предимството винаги е на дясностоящия.
d

Мнениеот Jakov » 19 Дек 2003, 21:30

Ти да не си _ _ _, леле не знам само какво регистрираш!!!!!!!!! Господ да ни е на помощ. Виж по-добре d
Jakov
Младши потребител

Мнениеот регистратор » 24 Дек 2003, 13:07

Става въпрос за Т-ОБРАЗНОЗНО кръстовище, глупако!!! Така че не ми лелосвай, а чети закона!!!!
регистратор

Мнениеот Jakov » 27 Дек 2003, 15:06

Здревей приятелю "УМНИКО", моля те насочи ме освен чл.48 кой др. регламенти това, или може би греша закона аз го търся в ЗДП.
Jakov
Младши потребител

Мнениеот регистратор » 30 Дек 2003, 11:52

Ами нали затова човека пита къде в новия закон е регламентирано това положение, щото в отменения ЗДП от 1999 това е регламентирано!!!
регистратор

Мнениеот Jakov » 31 Дек 2003, 00:37

Добре но ти съгласен ли си, че разпоредбата на чл.48 от сега действащия закон е обща и регламентира този въпрос включително?
Jakov
Младши потребител

Мнениеот регистратор » 02 Яну 2004, 13:03

Съгласен съм...но човекът явно пита къде това е регламентирано в новия закон. Аз го търсих и не открих нито в закона нито в правилника. Допитах се до много хора и се оказа, че повечето не знаеха, че предимството на праводвижещия се е отпаднало!
Явно просто депуатите са пропуснали този малък факт.
Ако си шофьор, направи си експеримента, колко човека ще ти дадат предимство като десностоящ на Т-образно кръстовище?
П.С. ЧНГ! и извинявай за онаази квалификация, малко съм емоционален;-)))
регистратор

Мнениеот състезател » 02 Яну 2004, 19:55

Това дискусия за малоумници ли е, ще се избием на пътя от примитивизъм. Според чл48 от ЗДП, на нерегулирано кръстовище първо минават релсовите и после всеки дясностоящ, независимо от формата на кръстовището. Това основно правило, при това европейско не може да се смени за един ден със закон и е било така винаги.
състезател

Мнениеот Jakov » 03 Яну 2004, 02:12

ЧНГ и от мен.
Jakov
Младши потребител

Мнениеот hariman » 04 Яну 2004, 11:06

syglasen sym sys systezatel. Praviloto 4e desnostoya6tiya e s predimstwo sy6testwuwa ot godini.
hariman
Потребител

Назад към Административно право