- Дата и час: 25 Ное 2024, 00:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
намаление данък сгради с ТЕЛК
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
намаление данък сгради с ТЕЛК
През април 2010 г. получих решение на ТЕЛК за 80% инвалидност, а преди това през март платих данък сгради в пълен размер. През настоящата 2011 г. на 08.04. представих на данъчната служба решението на ТЕЛК и ми обясниха, че ще ми направят намаление за 2011 г., но за 2010 г. няма да ми бъде върната надвзетата сума, тъй като правото ми на намаление започвало да тече от датата на представяне на документа пред дан.служба. От друга страна в закона пише, че имам право на намаление от годината на издаване на документа, т. е. от 2010 г. Не са ли неправомерни в такъв случай действията на дан. служба и какво е необходимо да се направи, за да ми бъде възстановена надвзетата сума от платения данък сгради за миналата 2010 г. ?
- veshin
- Младши потребител
Re: намаление данък сгради с ТЕЛК
Само да ви кажа, че намалението е само за данък сгради, не за такса смет. Не знам каква е данъчната оценка на имота, но при мен става въпрос за някакви 20 лева, и предпочетох да не се вкарвам във филми. Като знам че за да подам проклетата декларация ходих 3 пъти, а трябваше да бягам от работа, щото бачкат от 9 до 16 часа...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|