- Дата и час: 25 Ное 2024, 17:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Дознатели
|
|
Re: Дознатели
Колеги стига с този изпит. И да не си се явявал на теста, от казанато във форума трябва всичко вече да е изяснено.
Някой може ли да каже /дори непотвърдена информация/ какво следва по-нататък?
И кога ще бъдат назначенията?
Някой може ли да каже /дори непотвърдена информация/ какво следва по-нататък?
И кога ще бъдат назначенията?
- pritesnen
По непотвърдена информация след изпита / ако е издържан разбира се / следват назначенията. Обаче не е ясно, как ще се разбере дали изпит е взет?
- uporit
interesno ,kakvi ste sa kriteriite za podbor..,i dali ste ima ocenki i dali ste se obiaviat
- mincho
- Младши потребител
Изпита се счита за взет когато отидеш след около 15 дни на крака в РДВР-то и от там съответният служител ти каже продължително "ДА-ААААААААА, взел си го". Много лесно и просто, но като се има предвид, че всички процедури се провеждат при строга секретност и не се дава никаква информация, разбирам защо никой нищо незнае.
- pritesnen
Ne 4e 6te kaza ne6to po-razli4no ot tova,koeto ima vav foruma otnosno vsi4ki konkursi,no vse pak-mojata poznata,za kojato po-gore sam spomenala,4e se e javjavala na ustnia izpit za doznateli,i se obadili ot policiata i s dulboko priskurbie i suob6tili,4e ne e izdurzala ustnia izpit!Okazalo se/viz ti/,4e sa odobreni tolkova hora,kolkoto sa i mestata.Kakva slu4ainost!
- georgieva
- Младши потребител
Колеги кой е издържал устния изпит за дознатели? Нека се похвали във форума и да каже какво предстои по-нататък?
- pritesnen
PRI TEB KAK MINA PRITESNEN?
- mincho
- Младши потребител
Писмения изпит го взех, а от устния все още чакам резултат. Кога ще излезнат резултатите незнам. Разбирам, че някои колеги имат вече положителен резултат и от устния изпит, но никой нищо не казва. Всички се таят. Какво следва след този изпит? И кога???
- pritesnen
kakvo te pitaha na ustniat ?
- mincho
- Младши потребител
По всичко личи, че местата са били предварително разпределени. Току що разговарях с моя колежка, която се е явила на изпита и от нея разбрах, че комисията три седмици е мислила кой е издържал и кой не устния изпит. По-нагласена работа от това здраве му кажи. От почти 200 явили се на изпита минават около 60 човека - колкото свобдони места за назначения има. Доколкото разбрах от колегите във форума при изпититие за мл.съдии и прокурори нещата не са по-различни.
- Зари
Естестжено 4е не6тата са нагласени.Мога да споделия моя опит, но това надали 6те ви успокои.Понеже се включвам много късно в темата.Само искам да Ви кажа 4е съм един от първите кандидати.Даже тогава го ниамаше този изпит по НП, но ме скъсаха на психото, а и не само мен а и повечето колеги.Оказа се 4е в МВР системата нямат нужда от умни хора. Сега има ли го о6те психо изпита? Не искам да ви плаша, но ако го има все о6те там е най голямата сеч. Според мен имат нареждания да не взимат външни хора. Претпочитат Симеоново или вътрешни кадри които са се записали да у4ат "Право" ниама зна4ение коя година са. Моля ако някой се е явявал на психото да сподели мнение за теста.
- marsidi
- Потребител
Значи дори да си нормален, като те скъсат на психотеста, излиза, че си луд, така ли
- 12345
Ако те скъсат на психо-теста това не означава че си луд, а че психическото ти състояние не отговаря на изискванията за заемане на длъжността. На този тест няма вярни и грешни отговори, а се преценява за твоята психика по отговорите на въпросите. Това означава, че всичко е много е субективно. Психологът, който ти прави теста преценява дали ставаш за дознател или не ставаш. По какви критерии преценява за това никой няма да ти каже. Всичко се приема за чиста монета и толкова.
- pritesnen
Това не мисля, че е честно-откъде.накъде от някакъв си смотан психолог и без обективни критерии в това отношение, ще зависи дали ще те назначат като дознател?
А нима така не се отваря възможност за проява на субективизъм, назначения "под масата" и т. н.
Може да знаеш перфектно НК, НПК и въпреки това някой по-слаб, но психически по-годен(според оценката на психолога Пенчо Кубадински да кажем) ще те измести и той ще заеме длъжността!!!
Това не мисля, че е правилно, оправдано и целесъобразно - нали уж търсят кадърни хора
А нима така не се отваря възможност за проява на субективизъм, назначения "под масата" и т. н.
Може да знаеш перфектно НК, НПК и въпреки това някой по-слаб, но психически по-годен(според оценката на психолога Пенчо Кубадински да кажем) ще те измести и той ще заеме длъжността!!!
Това не мисля, че е правилно, оправдано и целесъобразно - нали уж търсят кадърни хора
- 12345
Колега напълно си прав. Но от МВР ги интересува първо да отговаряш на изискванията за официри, защото дознателя е официрска длъжност, а след това да имаш добра теоретична подготовка. Затова имаше изпит по езикова култура, физически изпит и психо-тест. На последно място е /може би последен, надямам се/ изпита по НК и НПК и то само за дознателите. Предполагам, че и по значимост е на последно място. За другите офицерски и сержантски длъжности в МВР не се държи този изпит. Така, че добрите юристи, които не са "аполони" просто няма как да пробият, за съжаление.
- pritesnen
Това е грубо.........
Какъв ли тогава е смисъла човек да се пъне да става дознател?
Леле, майко мила, след като и за дознател излиза, че трябват връзки и познанства, накъде ли точно отива тая скапана държава?!?!?!?!?!
Безумията явно навсякъде ги има и то в изобилие
Какъв ли тогава е смисъла човек да се пъне да става дознател?
Леле, майко мила, след като и за дознател излиза, че трябват връзки и познанства, накъде ли точно отива тая скапана държава?!?!?!?!?!
Безумията явно навсякъде ги има и то в изобилие
- 12345
Колеги много се умълчахте! Аз вече издържах устния изпит за дознателите и по този случай искам да почерпя всички във форума с по едно виртуално питие. :-)
- pritesnen
как разбраpritesnen ,obadiha li ti se..,i kakvo sledva sled tova? naznachiha li te>?
- mincho
- Младши потребител
Минчо аз им се обадих и те ми казаха да отида да се подпиша в протокола на резултатите. По-нататък какво следва незнам, но казаха, че те ще ме търсят.
- pritesnen
|
|