Наследник съм на половината част от къща и половин дворно място. Повечето време живея извън България, но се връщам всяка година за няколко седмици/месеци.
Вярно ли е, че имало закон, според който роднините можело да ти отнемат правото на собственост на основание, че не пребиваваш постоянно в България?
- Дата и час: 22 Ное 2024, 07:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
отнемане на имотна собственост при постоянен адрес в чужбина
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
Re: отнемане на имотна собственост при постоянен адрес в чужбина
Не.
Стига да не го завладеят и да не Ви допускат 10 г.
Не виждам връзката с ЕтС.
Предполагам, че сте български гражданин.
Стига да не го завладеят и да не Ви допускат 10 г.
Не виждам връзката с ЕтС.
Предполагам, че сте български гражданин.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
- kontrol
- Активен потребител
мерси за отговора.
да, бг гражданка съм.
връзката е, че става въпрос за етаж от къща.
как така да го завземат, как е възможно това?
да, бг гражданка съм.
връзката е, че става въпрос за етаж от къща.
как така да го завземат, как е възможно това?
- victoria2468
- Нов потребител
ако 10г не си платиш дяла за данька и не се грижиш за имота ,е много лесно
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
toni_sf - за кой данък става въпрос - ако е за данък наследство той е дължим за имущество над 250 000 лв /чл. 31 ал. 2 или чл. 36 ал. 1 и 2 от ЗМДТ/, но имаше някакъв срок за приемане или отказ от наследство - не си спомням точно колко и от кой закон! Аааа, може би от Закон за Наследството!
- pspetia
- Младши потребител
ако 10г не плащаш даньк сграда ,а го е плащал някой друг ,мисля че беше автоматичски има право на ползване вьрху имота
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
toni_sf написа::D ако 10г не плащаш даньк сграда ,а го е плащал някой друг ,мисля че беше автоматичски има право на ползване вьрху имота
Глупости на търкалета!
- REVOLUTION
- Активен потребител
toni_sf написа: ако 10г не плащаш даньк сграда ,а го е плащал някой друг ,мисля че беше автоматичски има право на ползване вьрху имота
Пусни си ЛС, за да ти изпратя имотните си партиди на де що имам (в BG) и започни да ми ги плащаш
След 10 г. дано да успееш да ги ползваш, "даже и мен да ме няма"
- anserk
- Активен потребител
viewtopic.php?f=24&t=42513&p=413644#p413638, а и това viewtopic.php?f=24&t=42513&p=413644#p413644
защото,
Сега стана ли ти ясно, anserk , че г-н toni_sf управлява професионално имоти в БГ.
защото,
toni_sf написа: то явно не ти е ясна тази професия професионален домоуправител, тя е много широка тема за разговор,
Сега стана ли ти ясно, anserk , че г-н toni_sf управлява професионално имоти в БГ.
-
Melly - Старши потребител
Супер професия! Той /тя/ затова е толкова наясно със ЗУЕС!
Звучи ми като управител на чифлик - бл. No..., ж.к. ... (на 8 етажа със 7 входа)
Само че, аз не искам да ми ги управлява (моя грижа), а да ми плаща 10 г. данъците ( от юли т.г.) и ако може нещо да си вземе(няма да съжалява) след 10-те години.
Звучи ми като управител на чифлик - бл. No..., ж.к. ... (на 8 етажа със 7 входа)
Само че, аз не искам да ми ги управлява (моя грижа), а да ми плаща 10 г. данъците ( от юли т.г.) и ако може нещо да си вземе(няма да съжалява) след 10-те години.
- anserk
- Активен потребител
Виж сега, той/тя може би управлява и такива "случаи", като например:
УПИ с площ 600 кв.м., югоизточно изложение, ет. 12/20 - два балкона тип "лоджии".
УПИ с площ 600 кв.м., югоизточно изложение, ет. 12/20 - два балкона тип "лоджии".
Последна промяна Melly на 26 Юли 2010, 19:19, променена общо 1 път
-
Melly - Старши потребител
Абе..., аз ще го следя във форума и може пък да се замисля - дали да не възложа управлението. Малко разстоянията ще го затруднят, ама това си професия
Май данъците ще си останат за мен (добре че ги плащам по нета), а и наследниците ми ще са спокойни
Май данъците ще си останат за мен (добре че ги плащам по нета), а и наследниците ми ще са спокойни
- anserk
- Активен потребител
до-anserk много си прав това си е професия и хич не е от лесните, и в крьга на шегата незнам кьде живееш ама аз все пак сьм по близо на запад и нали знаеш вьлните идват оттам пресяват се и ви се пуска по малко за да захапете стрьв за да има какво да коментирате из форумите иначе как акулите ще ви изядат
- toni_sf
- Активен потребител
toni_sf написа:за да захапете стрьв за да има какво да коментирате из форумите иначе как акулите ще ви изядат
Захванал си се с перспективен бизнес и ти пожелавам УСПЕХ !
Имам познат юрист, който работи в АНИ и в момента само с това се занимават - управление на имоти по морето. Само че, там са само юристи , а често имат нужда от решаване на технически проблеми и тогава ....
Та ето ти една "акула" в твойте води! В моите са " сини китове"
- anserk
- Активен потребител
до-anserk да знам че е така, те юристите освен да цитират членове не се сещат че стават и за друго
- toni_sf
- Активен потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
|
|