Здравейте имам запазено доживотно право на ползване върху имот.Много бих се радвала, ако някой обясни правата ми при вземането на решения при общо събрание на входа тъй, като постоянно ме заставят едва ли не на сила да присъствам като ми казват, че нямам право на гласа си, а просто на някакво съгласуване с останалите и задължително ли е да плащам ремонти наравно със собствениците след като съм само ползвател.Моля Ви да ми обясните закона какви права и задължения ми дава.
Благодаря Ви предварително!!!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 08:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
право на ползване върху имота
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: право на ползване върху имота
Цвети, Цвети, така и не ни казахте какво в действителност е положението с тоя апартамент- в една тема казвате едно, в друга тема- друго...
Обърквате ни и не знаем какво да ви говорим.
П. С. Вземете документите си и идете най- сетне при адвокат. Не вярвам във форума някой да ви пише трактати и да ви "обяснява закона".
Обърквате ни и не знаем какво да ви говорим.
П. С. Вземете документите си и идете най- сетне при адвокат. Не вярвам във форума някой да ви пише трактати и да ви "обяснява закона".
- razli4na
- Активен потребител
Аз при адвокат съм ходила и смятам че не говоря нищо различно от това че имам доживотно право на ползване не виждам с какво ви обърквам или просто ме бъркате с някой друг
- cveti76
- Нов потребител
вие притежавате идеални части там ,дльжна сте да плащате 50% от подрьжката защото не живеете там а за ремонти 100%
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
toni_sf написа:вие притежавате идеални части там ,дльжна сте да плащате 50% от подрьжката защото не живеете там а за ремонти 100%
Нищо не притежава. Собствеността е на другиго (вероятно роднина), тя само има право да го ползва, докато е жива. Този друг трябва да присъства на ОС, освен ако не е упълномощил питащата.
Би трябвало собственикът да поема разходите за ремонтите, а питащата - тези за ползването (чистачка, асансьор...)
-
Sir_Humphrey - Потребител
да тук си прав , не го бях прочел правилно, а и не сьм юрист, но ще те питам, ако не е упълномощена да присьства на сьбрания и да плаща ремонтите а сьседите не са сьгласни с това ,не можеш да намериш собствениците как ще постьпиш ти ако си домоуправител
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
В една доста по-скорошна тема стигаме до малко по-други изводи.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
- kontrol
- Активен потребител
е остави изводите ,всеки един случай си е един казус и ако не можеш да се справиш на място и само се правиш на знаещ закона и редуваш член по член до никьде няма да стигнеш верно можеш да уплашиш някой който не е запознат с нещата но в едно сьм сигурен няма домоуправител който да не е стьпил накриво според закона няма идеален такьв
- toni_sf
- Активен потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|