начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Присъединяване към топлопреносната мрежа на нов блок

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Присъединяване към топлопреносната мрежа на нов блок

Мнениеот sonyay » 17 Юли 2010, 15:42

Закупих апартамент в новопостроен жилищен блок с акт 16 и вече година и половина не можем да се присъединим към топлопреносната мрежа (т.е.топла вода и парно), въпреки изградената абонатна станция и платени такси за присъединяване. Подписвахме всевъзможни декларации, съгласия и т.н. документи, които се изискват, но уви все още няма резултат. На скоро разбрах, че има собственичка на апартамент в блока, която живее в чужбина и не е разписвала тези документи. Въпроса ми е не е ли възможно без съгласието на тази г-жа да се присъедини блока към топлоснабдяване, може ли нещо да се направи и какво въобще се изисква за да се случи това до началото на отоплителния сезон.
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
sonyay
Нов потребител

Re: Присъединяване към топлопреносната мрежа на нов блок

Мнениеот ivan_lawyer » 17 Юли 2010, 16:02

За съжаление вие - тоест етажната собственост (в процес на учредяване) имате много стъпки в тази насока.

Топлофикационните дружества се подчиняват на ЗЕЕЕ (съкращение от "за енергията и енергийните електроразпределения") което ще рече, че имате юридически казус.

Единият вариант е да отидете до адвокат, но по-удобно е да намерите някой измежду кооператорите, който да е адвокат или поне юрист. Той би трябвало да прояви що-годе рефлекс и да направи структурата на действията в някакъв порядък.

Горе-долу това е най-изчистеното обяснение за проблема на кооперацията ви.

Иначе ще изпадна в ненужни детайли, така характерни за хороскопа ми, като едва ли ще схванете за какво иде реч.

Има граници на собственост на тръбите, а оттам и различни решения, в заключение.

Днеска обаче съм много по-настроен на тема "хайку".
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: Присъединяване към топлопреносната мрежа на нов блок

Мнениеот toni_sf » 18 Юли 2010, 05:01

един друг сьвет :D щом сте закупили жилище с парно е редно самият инвеститор да свьрши тази работа:)) аз сьщо когато си купих ново жилище с парно ,сам си отидох до топлофикация и ми пуснаха парното и водата без да е населен блока напьлно
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Назад към Етажна собственост