Здравейте интересува ме друг освен мен може ли да провери на каква сума са ми актовете в КАТ за нарушения, които трябва да заплатя за да си взема талона? И още нещо може ли друг да ги плати и да ми вземе талона или трябва лично да отида ? Понеже в момента живея в град, в който не се водя по лична карта а ми казаха че актовете се проверяват и плащат по лична карта и там се взима талона съответно ..
Благодаря предварително надявам някои да ми отговори...
- Дата и час: 29 Ное 2024, 15:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Актове в КАТ плащане?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Актове в КАТ плащане?
Може друг вместо Вас да провери и плати дължимите глоби и да получи вместо Вас КТ, но трябва същият да бъде упълномощен от Вас с писмено пълномощно с нотариална заверка на подписа да Ви представлява пред Сектор ПП-гр....... към ОДМВР-гр....... (чл.18, ал.2 АПК).
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
-
andy70 - Потребител
Ясно ама то ако отида до там да го упълномощя аз ще си ги плата мерси.
- jjshark
- Младши потребител
Още нещо в един ден ли става плащането на актовете и взимането на КТ и ако не в какъв срок след като платя получавам талона?
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
- jjshark
- Младши потребител
Можете да упълномощите вашия представител и пред нотариус в друг град - демек не Вие да ходите там, а той да дойде при вас, ако имате нотариус под ръка.
За плащането - да чукна на дърво, за толкова години не ми се е налагало да минавам по тази пътека, но съм чувал, че си плащате на едното гишенце, и веднага с платежното отивате на другото, за да си получите талончето. По едно време се говореше, че глобата щяло да може да се плаща чрез СМС, чрез PayPal и т.н., но докъде стигнаха тези проекти, не знам, вероятно доникъде.
П.С. Яяяя, можело да се плащат глоби и по интернет https://pay.egov.bg/main/ само дето трябва да имаш електронен подпис.
И тук може: http://www.ebg.bg/page/home/home.faces
За плащането - да чукна на дърво, за толкова години не ми се е налагало да минавам по тази пътека, но съм чувал, че си плащате на едното гишенце, и веднага с платежното отивате на другото, за да си получите талончето. По едно време се говореше, че глобата щяло да може да се плаща чрез СМС, чрез PayPal и т.н., но докъде стигнаха тези проекти, не знам, вероятно доникъде.
П.С. Яяяя, можело да се плащат глоби и по интернет https://pay.egov.bg/main/ само дето трябва да имаш електронен подпис.
И тук може: http://www.ebg.bg/page/home/home.faces
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
E да, но за съжеление нямам ел. подпис ама то талона пак трябва да хода да си го взема тъй че ...
Благодаря все пак за бързите отговори.
Благодаря все пак за бързите отговори.
- jjshark
- Младши потребител
Упълномощаването е едностранна сделка, с която едно лице – упълномощител, овластява друго лице - упълномощен, да извършва от негово име и за негова сметка действия, като последиците от тези действия възникват направо за упълномощителя.
Затова няма нужда вашият пълномощник да идва на място. Упълномощавате си го пред нотариус, пращате пълномощното по Български пощи, той Ви плаща глобите и Ви взима веднага КТ от С-р ПП, и Ви го праща обратно по пощата.
Елементарно!
Затова няма нужда вашият пълномощник да идва на място. Упълномощавате си го пред нотариус, пращате пълномощното по Български пощи, той Ви плаща глобите и Ви взима веднага КТ от С-р ПП, и Ви го праща обратно по пощата.
Елементарно!
-
andy70 - Потребител
А знаете ли колко пари ще ми вземе горе долу един нотариус за да упълномоща друг да може да ми плаща актовете и да ми вземе талона?
- jjshark
- Младши потребител
I. Обикновени нотариални такси....
5. (Изм. – ДВ, бр. 39 от 2009 г., в сила от 1.07.2009 г.) За удостоверяване на датата и подписите на частни документи без определен материален интерес:
а) за първия подпис - 5лв.
Лека нощ!
5. (Изм. – ДВ, бр. 39 от 2009 г., в сила от 1.07.2009 г.) За удостоверяване на датата и подписите на частни документи без определен материален интерес:
а) за първия подпис - 5лв.
Лека нощ!
-
andy70 - Потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|