- Дата и час: 27 Ное 2024, 19:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
2 изпълнителни дела
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
2 изпълнителни дела
Здравейте. Преди няколко години бях осъден за увеличение на издръжка. След приключване на делото, срещу мен бе заведено изпълнително дело при държавен съдия изпълнител. Превеждах сумите по сметка на на Районен съд. Малко преди навършване на 18г. /на детето/ бях осъден за увеличение на издръжка. Сумите продължавах да превеждам на държавния съдия изпълнител. Доплащането за разликата също преведох там. Последно платих на 14.02.2009г. Изпълнителния лист е издаден на 28.02.2009г. Преди 5 дни получих покана за дброволно изпълнение от частен съдия изпълнител за същите - платени вече суми + вскичките такси на частния съдия и адвокат + присъединени суми за задължения към НАП + запор на автомобил. А от държавния съдия получих писмо за посочване на сметка за превеждане на надвнесени суми по изпълнително дело. Мога ли да искам прекратявене на изпълнителното производство, поради плащане, преди издаване на Изпълнителния лист - по сметка на Районния съд? Могат ли да искат опис на на движимо имущество /за задълженията към НАП/, след като нямам мое жилище, а жилището е на детето ми?
- mirara
- Младши потребител
Re: 2 изпълнителни дела
Когато играчите са некоректни, вие какви скрупули имате изобщо?
Снабдете се с копие на цялото изпълнително дело от ДСИ, и ако съм на ваше място, първо ще взема номер за каска на главата от бившата, после и на адвокатът и, накрая и на ЧСИ... но не става- не е като да са от метал кориците на делото- само проблеми ще си навлечете.
Ама наистина се втрисам напоследък- колко нагло некоректен народ се изнавъди- не е истина.
Сега сериозно- копие от изпълнителното дело, което с молба прилагате към делото водено от ЧСИ.
Издръжка- до навършване на пълнолетие, дори и да учи детето. Ако искат и за периода от 18 до завършване на средно ( другата хипотеза няма да споменавам, така щото е невъзможна за сега, при вас )- нов иск, ново правно основание, различни факти за доказване, ново съдебно решение и ....пътят си знаете.
Снабдете се с копие на цялото изпълнително дело от ДСИ, и ако съм на ваше място, първо ще взема номер за каска на главата от бившата, после и на адвокатът и, накрая и на ЧСИ... но не става- не е като да са от метал кориците на делото- само проблеми ще си навлечете.
Ама наистина се втрисам напоследък- колко нагло некоректен народ се изнавъди- не е истина.
Сега сериозно- копие от изпълнителното дело, което с молба прилагате към делото водено от ЧСИ.
Издръжка- до навършване на пълнолетие, дори и да учи детето. Ако искат и за периода от 18 до завършване на средно ( другата хипотеза няма да споменавам, така щото е невъзможна за сега, при вас )- нов иск, ново правно основание, различни факти за доказване, ново съдебно решение и ....пътят си знаете.
- Гост.
- Старши потребител
Благодаря за бързия отговор. Ще отпътувам 200 км., за да се снабдя с делото, защото е заведено при взискателя. Но се надявам да приключат с тези изпълнителни дела.
- mirara
- Младши потребител
Ако не постигнете доброволно уреждане на спора със съпругата- търсете бързо адвокат, за да заведете отрицателен установителен иск за недължимост на сумите, както и акцесорен- за обезсилване на издадения ИЛ.
И други нещица ми хрумват, но не ви е нужно да ги знаете.
п.п. Като се снабдите с копие на ИД, не пропускайте да си направите впоследствие едно такова и за вас. Възможно и да не ви потрябва, но знае ли човек.
И други нещица ми хрумват, но не ви е нужно да ги знаете.
п.п. Като се снабдите с копие на ИД, не пропускайте да си направите впоследствие едно такова и за вас. Възможно и да не ви потрябва, но знае ли човек.
- Гост.
- Старши потребител
Отново благодаря. При горепосочените факти, малко трудно би могло да се говори за споразумение.
- mirara
- Младши потребител
Срокът за възражение срещу изпълнителният лист е 7-дневен, който изтича в понеделник 10.05.10г.
Но жалбата не може да се основе на плащане, така, че единствено можете да пуснете нещо там да се търкаля по инстанциите.
Другото е - молба за обезпечение на бъдещ иск, като обезпечителната мярка ще е "спиране на изпълнението".
А бъдещият иск ще е отрицателен установителен, че след приключване на делото за издръжка и преди издаване на изпълнителният лист е платено.
Но жалбата не може да се основе на плащане, така, че единствено можете да пуснете нещо там да се търкаля по инстанциите.
Другото е - молба за обезпечение на бъдещ иск, като обезпечителната мярка ще е "спиране на изпълнението".
А бъдещият иск ще е отрицателен установителен, че след приключване на делото за издръжка и преди издаване на изпълнителният лист е платено.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
ivan_lawyer написа:Срокът за възражение срещу изпълнителният лист е 7-дневен, който изтича в понеделник 10.05.10г.
На какво основание ще възрази срещу ИЛ?
ГПК нов не позволява да се предявява иск за обезсилване самостоятелно.
Ще жали разпореждането и резултат?- загуба на време и средства...
- Гост.
- Старши потребител
Говорих с държавната съдия изпълнителка. Ще ми направят копие на делото. То е прекратено. ЧСИ не открих на телефона. Но се притеснявам, че плащанията са по едното изпълнително дело. Дали ще основание за прекратяване на делото.
- mirara
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|